Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszinház műsora

2022-03-16 15:15:13
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
 
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ              Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2022. Március 17 – 2022. Március 23

 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.400 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.200 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A P : minden jegy csak 1.200 Ft!
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
 
               Batman (16)
amerikai krimi-dráma, akciófilm, 133 perc, 2022
 
Március Nagyterem
17.22.23.
18.
19.
20.
18:00
20:15
18:10
19:20
 
Batman (Robert Pattinson) már két éve rója Gotham City utcáit, és üldözi a város gonosztevőit – így hát egyre mélyebbre merül a sikátorok sötétségébe. Már alig néhány emberben bízhat: mindenfelől korrupt hivatalnokok és romlott nagymenők veszik körül. csupán Alfred Pennyworth-szel (Andy Serkis) és Jame Gordon hadnaggyal (Jeffrey Wright) oszthatja meg a titkait. Egyedül maradt: rajta kívül nincs más, aki bosszút állhatna a város lakóinak sérelmeiért.
Egy gyilkos épp Gotham elitjét veszi célba, és a szadista machinációi után hátrahagyott titokzatos nyomok a világ legnagyobb detektívjét a város alvilágába vezetik. Ott találkozik Selina Kyle-lal, vagyis Macskanővel (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepottal, a Pingvinnel (Colin Farrell), Carmine Falcone-nal (John Turturro) és Edward Nashtonnal, Rébusszal (Paul Dano). A bizonyítékok azonban a saját otthona felé vezetik, és minél jobban szűkül a gyanúsítottak köre, annál félelmetesebbé válik.
Batmannek új szövetségeket kell kötnie, le kell lepleznie az igazi bűnöst, és meg kell szabadítania Gothamet a hatalmaskodás és a korrupció pestisétől.
 
Az egyik legmenőbb képregényhős fantasztikus szereposztással tér vissza, és közben látványosabb, izgalmasabb és keményebb, mint valaha.
              
               Pirula Panda (12)
                                                           amerikai-kanadai animációs vígjáték, kalandfilm, 100 perc, 2022
   
Március
17.22.23.
18.
19.
20.
21.
Nagyterem
16:00
15:00
16:10
17:30
15:00
   
A Disney és a Pixar filmjének főhőse az öntudatos, különc 13 éves lány, Mei Lee, akinek a gyötrelmekkel teli kamaszkorba lépve is muszáj lenne anyukája szófogadó kislányának maradnia. Túlontúl féltő szülője ugyanis igyekszik mindig gyermeke közelében lenni – ami meglehetősen kényelmetlen, mi több, rémisztő helyzeteket szül egy tinédzsernek. És mintha az érdeklődésében, kapcsolataiban és testében bekövetkező változások nem volnának éppen elegek, ha Mei Lee akármikor is izgalomba jön (vagyis szinte MINDIG), hatalmas vörös pandává puffad!
 
               A Művészet templomai: Palladio (12) | FELIRATOS
olasz dokumentumfilm, 97 perc, 2019
   
Március
17.22.23.
Március
18.19.20.21.
Nagyterem
14.00
Jávor Pál terem
14:15
 
Milyen különös, semmi ok rá, mégis ritkán kerül az érdeklődésünk homlokterébe egy építész karrierje. Az Andrea Palladio építésszel foglalkozó dokumentumfilmünk arra világít rá, mennyire meghatározta egy késő reneszánsz európai építész a további évszázadok és más kontinensek, pl. Amerika gondolkodásmódját, milyennek is kell lennie egy demokratikus hatalmat és polgári jólétet sugárzó, mégis arányos, otthonos, élhető háznak és/vagy intézménynek!
Ha New York-i középületek sorát idézzük fel emlékezetünkben, mint amilyen a Legfelsőbb Bíróság vagy a Tőzsdepalota, esetleg a washingtoni Capitolium és Fehér ház épülete, ki gondolná, hogy ezeken is Palladio, egy 450 évvel ezelőtt élt itáliai mester erős hatása érhető tetten?! Hogy lehet, hogy akik sosem jártak Itáliában, még azok is ismerik hagyatékát, mint Thomas Jefferson?
Egy brüsszeli egyetemi tanár egy Yale-en tanító kollégájával és tanítványaikkal, valamint restaurátorokkal és kortárs építészekkel együtt járnak utána, hogyan lehet egyetlen személynek ilyen megkerülhetetlen öröksége, mivel magyarázható a szellem- és építészettörténetben játszott megkerülhetetlen volta, miért érdemes máig tanítani megoldásait, melyeket az ún. Négy könyv az építészetről-ben fektetett le.      
 
               C'mon C'mon - Az élet megy tovább (12)
                                                           amerikai filmdráma, 109 perc, 2021
   
Március
17.22.23.
Jávor Pál terem
14:15
 
Johnny (Joaquin Phoenix) egy életreszóló utazásra indul unokaöccsével, akit nővére bíz a gondjaira. Miközben átszelik az országot, megmutatja fiatal útitársának, milyen a világ Los Angelesen kívül, hogyan működik ez a bonyolult, bámulatos, olykor szomorkás, folyton változó csodás körforgás, melyet életnek nevezünk.
 
               Kilakoltatás (16)
                                       magyar vígjáték, filmdráma, 85 perc, 2021                                                       
 
   
Március
17.18.19.20.22.23.
21.
Jávor Pál terem
16:15
16:00
 
Egy nem mindennapi kilakoltatás története egy napba sűrítve.
 
Richárd, az elszánt bírósági végrehajtó-tanonc új feladata: élete első kilakoltatásán a Zrínyi utca egyik kertes házában lakó idős nénit kell kiköltöztetnie. Ilona néninek viszont esze ágában sincs elhagynia szeretett házát, heroikus küzdelmet folytat és mindent eszközt bevet, hogy meggátolja a kilakoltatást. Sőt, még pár aktivista is felbukkan a helyszínen, élőláncot alkotva próbálják menteni a néni kis házba sűrített életét.
De Richárd eltökélt és mindent megtesz annak érdekében, hogy a kitűzött célt végre hajtsa. „Segítségére” van a rendőrség, a tűzoltók, a néni falkányi kutyájához jól értő sintér, az állatkerti dolgozók, és a túsztárgyalók.
 
A Kilakoltatást megtörtént események ihlették. A film az FP Films és a Filmfabriq produkciójában, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjának támogatásával jött létre.
 
              
               Menekülés (16) | FELIRATOS
                                                           dán-francia-amerikai-olasz animációs film, dokumentumfilm, 90 perc, 2021
   
Március
17.22.23
19.
21.
 
Nagyterem
21:15
21:20
20:50
 
Amin a nyolcvanas évek Afganisztánjában tölti gyermekkora egy részét, nyugati zenéket hallgat, nővéreinek és anyjának sem kell fejkendőt hordania. A szovjetek kivonulásakor apjának azonban nyoma veszik. A polgárháború elől neki és testvéreinek is menekülnie kell. A család Moszkvában talál menedéket, ahonnan Svédországba próbálnának eljutni, de az embercsempészek magas árat kérnek a szabadulásért. Amin családi döntésre egyedül, a legdrágább és legbiztonságosabb útnak vág neki. Azzal azonban senki sem számol, hogy a fiú repülőjegyén Svédország helyett Dánia szerepel, a menekült státusz megszerzéséhez pedig Aminnak hazudnia kell. Amin ma 36 éves, befutott egyetemi kutató, és barátjával készül összeházasodni. A titok azonban, amit több mint 20 éve magában eltemetve őriz, karrierjét és magánéletét is tönkre teheti.
 
               Út a díjesőig (16)
                                                           spanyol vígjáték, filmdráma, 114 perc, 2021
   
Március
17.18.19.20.22.23.
21.
Jávor Pál terem
17:50
17:45 / FELIRATOS
 
 
A milliárdos vállalkozónak zseniális ötlete támad, hogy neve az örökkévalóságig fennmaradjon. Elhatározza, hogy egy korszakalkotó filmet készít és ehhez a legjobbakra van szüksége. Az elismert filmest, Lola Cuevast (Penélope Cruz) bízza meg a nagyratörő terv kivitelezésével. A világsztár csapat két hatalmas tehetségű, de még annál is nagyobb egójú színésszel egészül ki: a hollywoodi szívtipróval, Félix Riveroval (Antonio Banderas), valamint a megrögzött színpadi színésszel, Iván Torres-szel (Oscar Martínez). Mindketten legendás művészek, de nem épp a legjobb barátok. Lola egy sor egyre bizarrabb próbának veti alá őket, melyek során Félix és Iván nemcsak egymással kerülnek szembe, de mindazzal, amit eddigi pályafutásuk alatt értékesnek véltek. Vajon melyikük marad talpon a forgatás kezdetéig?
 
               „AZ ÉGBOLT NEM A HATÁR” - Az első űrszondák a világűrben (ELŐADÁS)
                                            Csillagászati és űrtudományi szabadegyetem Előadó: Mészáros Szabolcs
   
Március
21.
Nagyterem
17:00
 
               Isten tenyerén - Ronnie Wood  (12) | FELIRATOS
                                                           angol életrajzi film, dokumentumfilm, zenés film, 82 perc, 2019
   
Március
21.
Nagyterem
19:00
 
 
E Mike Figgis rendezte dokumentumfilm meghitt portrét állít a legendás Rolling Stones tag Ronnie Wood előtt, mint zenész, művész és túlélő. A film a hetvenes éveiben még mindig az élvonalba tartozó zenész karrierének szerény, észak-londoni kezdeteitől – ahol idősebb testvérei arra inspirálták, hogy rocksztárrá váljon – az immár ötven éve tartó pályája csúcsáig jut el, amely során a világ valaha volt legnagyobb pop-rock zenészeivel dolgozott, mint a The Birds, Jeff Beck, The New Barbarians, Rod Stewart, The Faces és persze a The Rolling Stones.
Ronnie végigkalauzol minket élete történetén – festő és zenész pályáján –, olyan barátokat, zenésztársakat és festő kollégákat megszólaltatva, mint Damian Hirst, Mick Jagger, Keith Richards, Imelda May vagy Rod Stewart.
 
               Vezess helyettem (16) | FELIRATOS
                                       japán filmdráma, 179 perc, 2021                                                          
 
   
Március
17.18.19.20.21.22.23.
Jávor Pál terem
20:00
 
Murakami hazánkban is megjelent, azonos című novellája nyomán készült Vezess helyettem az év filmszenzációja. A kimagaslóan pozitív kritikai fogadtatásban részesült alkotás a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat nyert, idén pedig Oscarra jelölték – méghozzá nem csak a legjobb nemzetközi film, hanem egyenesen a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyv kategóriákban.
A Vezess helyettem főhőse, a színész-rendező Kafuku Juszuke két éve veszítette el feleségét, de még mindig nem volt képes feldolgozni a tragédiát. Egy színházi fesztivál felkérésére Hirosimába utazik, hogy színpadra állítsa a Ványa bácsi többnyelvű változatát. Ellenkezése dacára, a fesztiváltól egy női sofőrt kap, a visszahúzódó Miszaki személyében. Egyre több időt töltenek egymással, a beszélgetéseiknek köszönhetően pedig mindketten végre szembe nézhetnek saját traumáikkal, hogy továbbléphessenek az életben.
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink