Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszínház műsora

2022-10-05 13:42:44
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz


AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2022. október 6. – október 12.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.400 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.200 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.200 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU




Hűség (12)


magyar dokumentumfilm, filmdráma, 85 perc, 2022

 

 
Október
6.7.9.
Hildebrand István terem
14:15


Anna és Antal negyvenöt éve házasok. Pár éve egy nagyvárosoktól távoli, gyönyörű környezetben laknak, Péliföldön. Elégedettek az életükkel. Rajonganak a történelemért és az irodalomért, így minden évben kulturális zarándoklatra indultak egy külföldi országba. A kapcsolatuk kiegyensúlyozott, ám egy napon Anna különösen kezdett viselkedni. Az orvos Alzheimer-kórt diagnosztizált nála.

A HŰSÉG egyszerre könyörtelen és tapintatos film. Könyörtelen, mert Anna és Antal kapcsolatának sérülékenysége, emberi oldala bontakozik ki a szemünk előtt, és tapintatos, mert az elmúlás mélyen gyökerező fájdalmát nem akarja mindenáron a felszínre hozni. A néző nem csupán szemlélője az eseményeknek. Elérkezik a pillanat, amikor fel kell tennie a kérdést magának: én mit tennék meg azért az emberért, akit szeretek? És mit várnék el attól, aki egy kiszolgáltatott helyzetben viszont szeret?

A Hűség az Ars Sacra fesztiválon debütált, és megkapta a legjobb filmnek járó elismerést. Azóta a film Moszkvától Los Angelesig bejárta a világot, több alkalommal elnyerve a legjobb filmnek járó elismerést. Antal és Anna története azért is különleges és fontos alkotás, mert ilyen közelségben a néző még nem találkozhatott az Alzheimer-kórral folytatott küzdelemmel. A rendező és a producer, Szekeres Csaba és Gáspár Judit – akik a hétköznapokban egy párt alkotnak – ezzel a munkájukkal tisztelegnek az idős emberek egymás iránti ragaszkodása és szeretete előtt.



Ahol a folyami rákok énekelnek (16)
amerikai filmdráma, 125 perc, 2022

 

 
Október
9.
Jávor Pál terem
13:30


Egy kislány él egyedül a mocsárban. A családja elhagyta, ő kitanulja, hogyan maradhat életben, és nagy nehezen egyedül is boldogul. És boldog. Kivéve akkor, amikor be kell mennie a közeli kisvárosba: mert ott gúnyolják, kinevetik és félnek tőle. És ő is szívesebben választja a magányt.
De felnő, gyönyörű, titokzatos, rejtőzködő lány lesz belőle, és eljön számára a szerelem ideje – amikor azonban az egyik srác, aki udvarolt neki, meghal, mindenki egyértelműnek tartja, hogy ő lehet a gyilkos.
Mi tehet a magányos lápi lány? Azt amit mindig csinált a mocsárban: beleolvad a természetbe, menekül, bujkál és berendezkedik a túlélésre.

Az elképesztő sikerű könyv, amelyet Magyarországon is többször újra kiadtak, Reese Witherspoon producersége mellett lett film: látványos, izgalmas, érzelmes történet.


Nyugati nyaralás (12)


magyar krimi vígjáték, 105 perc, 2022

 

 
Október
11.
Október
7.

 
Hildebrand István terem
15:45
Jávor Pál terem
13:45


Magyarország a ’80-as évek derekán. Maurer Gyuri ügyes, veszprémi autószerelő, aki mindent meg tud oldani – még a pártvezetők Ladáit is ő szereli. Családja a riviéra lázában ég, már épp indulnának nyaralni, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. Gyuri hirtelen megvilágosodik: kölcsönveszik egy disszidens magyar nála hagyott autócsodáját. A német verdával és papírokkal a nyugatra igyekvő magyarok helyett nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a “kölcsönvett” autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele…





Beugró a Paradicsomba (12)


amerikai romantikus vígjáték , 104 perc, 2022

 

 
Október
6.
7.9.11.
8.
10.
12.
Október
6.
Hildebrand István terem
16:00
18:00 / 20:00
16:00 / 18:15
19:00 / 21:00
14:00 / 16:00
Jávor Pál terem
18:00


Az Oscar-díjas George Clooney és Julia Roberts újra együtt a vásznon az elvált pár szerepében, akik azon kapják magukat, hogy szövetkezniük kell, ha közösen meg akarják akadályozni, hogy a fülig szerelmes lányuk elkövesse ugyanazt a hibát, amit ők is annak idején.
A Beugró a paradicsomba egy vadonatúj romantikus vígjáték a második esélyek édes meglepetéseiről.
A filmet Ol Parker (Mamma Mia! - Sose hagyjuk abba, a Keleti nyugalom - Marigold Hotel filmek írója) rendezte Daniel Pipskivel közösen írt forgatókönyvéből, a producerek Tim Bevan (A legsötétebb óra, A dán lány), Eric Fellner (A mindenség elmélete, Les Misérables), Sarah Harvey (Keleti nyugalom - Marigold Hotel , Erőszakik), Deborah Balderstone (Palm Beach, Bele a semmibe), George Clooney és az Oscar-díjas Grant Heslov (Az Argo-akció, Az éjféli égbolt ) valamint Julia Roberts, Lisa Roberts Gillan és Marisa Yeres Gill (Homecoming sorozat).




A szomorúság háromszöge (16)


svéd-amerikai-angol-francia-görög filmdráma, 147 perc, 2022

 

 
Október
6.7.9.
8.
11.
12.
Jávor Pál terem
20:00
17:40
19:00
19:15


Gazdag turisták nyaralnak egy hatalmas luxus óceánjárón. A szupergazdagok és divatmodellek gondtalan semmittevését előbb megzavarja egy harsányan politizáló kapitány, majd a hajó elsüllyedése után a túlélőknek egy szigeten kell újabb megpróbáltatásokkal szembenézniük.

A szomorúság háromszöge világpremierje a világ legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol az alkotás elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Pálma-díjat. Ezzel Ruben Östlund egyike lett annak a kiváltságos társaságnak, akik kétszer is elnyerték az Arany Pálma-díjat. A filmet több kategóriában máris Oscar-esélyesnek tartják. Östlund az európai film egyik legelismertebb, legjelentősebb rendezője, aki korábban olyan filmeket rendezett, mint A négyzet, a Lavina, és a Play – Gyerekjáték? A film főbb szerepeiben mások mellett a háromszoros Oscar-jelölt világsztár, Woody Harrelson (Három óriásplakát Ebbing határában, A törvény nevében, Zombieland, Larry Flynt, a provokátor, Venom, Az éhezők viadala, Szemfényvesztők) és Harris Dickinson (King’s Man: A kezdetek, Demona: A sötétség úrnője) látható.


Nincs baj, drágám (16)
amerikai horror, thriller, 122 perc, 2022

 

 
Október
6.7.
8.
9.
10.
11.12.
Jávor Pál terem
15:45
13:45
17:45
15:00
14:45


Minden tökéletes. Alice (Florence Pugh) és Jack (Harry Styles) szeretik egymást, boldogok, és a férfi munkahelye által fenntartott kisvárosban, Victoryban, egy szép házban élnek. Körülöttük mindenki szép, boldog, és ugyanannál a titokzatos cégnél dolgozik.
De mit csinálnak, amikor nincsenek otthon? Mivel foglalkozik ez a bőkezű vállalat? Alice először unalmában kezd kérdezősködni, azután egyre több furcsa részletre akad, és a cég képviselőinek nagyon nem tetszik a kíváncsisága. Számukra, úgy látszik csak az a lényeg, hogy senki ne tudja meg, min dolgoznak – és bármire hajlandóak, hogy megőrizzék a titkaikat.

A hátborzongatóan izgalmas filmet – amelyet rendezője szerint az Eredet, a Mátrix és A Truman-show ihletett – a világ egyik legrangosabb filmes eseményén, a Velencei Filmfesztiválon mutatják be idén szeptemberben.


A művészet templomai: Napóleon 200 (12)


 olasz dokumentumfilm, 100 perc, 2022

 

 
Október
7.
8.
9.
10.
Október
6.
Hildebrand István terem
15:55
14:00
15:55
15:00
Jávor Pál terem
13:50


A Szent Ilona távoli szigetén bekövetkezett halála előtt, gyötrelmes száműzetése alatt Napóleon lejegyezte emlékiratait, amelyekben azt olvassuk, hogy az utókor nem csupán győztes csatáiról fog megemlékezni; hanem arról a tényről is, hogy kultúrát és szépséget ajándékozott a népnek; megteremtette az állami oktatási rendszert; és megvalósította az egyetemes múzeum modern – közös, az utca embere előtt is nyitva álló – eszméjét.

Ez a gondolat inspirálta jelen filmünket, a Napóleon 200-at, melyben az Oscar-díjas Jeremy Irons bársonyos hangjával kalauzol minket a 3D Produzioni és a Nexo Digital készítette, az Intesa Sanpaolo Bank és a Gallerie d’Italia támogatásával létrejött kultúrtörténeti dokumentumfilmben. Didi Gnocchi ötletéből Didi Gnocchi és Matteo Moneta írta a forgatókönyvet, Giovanni Piscaglia rendezte a filmet, melyhez Remo Anzovino zeneszerző és zongoraművész komponált zenét.


Mozinet Filmnapok: Nyolc hegy


 olasz-belga-francia filmdráma, 147 perc, 2022

 

 
Október
7.
Jávor Pál terem
18:00


A hindu mitológia szerint nyolc hegy határolja a világot, amelynek a közepén egy óriási kilencedik hegy áll. Akkor találunk rá a boldogságra, ha a középső hatalmas hegyen éljük le az életünket, vagy ha beutazzuk a többi nyolcat? A két tizenéves, Pietro és Bruno együtt töltik a nyarakat a Dolomitokban, ősszel Pietro hazamegy Torinóba, a zsúfolt nagyvárosba, Bruno viszont marad a hegyek között, a falujában. A két fiú között nagyon mély gyerekbarátság szövődik, ami viszont megszakad a tinédzser évek alatt. Pietro felnőttként keresi a helyét, bejárja a világot, míg Bruno szülőfalujában próbál boldogulni, ahol egy évszázados hagyományok alapján működő gazdaságot működtet. Csaknem húsz év után találkoznak újra, és most jobban egymásra vannak utalva, mint bármikor a korábbi életükben.

Az Alabama és Monroe, valamint a Csodálatos fiú rendezője ezúttal lenyűgöző olasz tájakra kalauzol, hogy egy évtizedeken átívelő barátságot mutasson meg. A Nyolc hegy Paolo Cognetti hazánkban is kiadott, nagy sikerű regényéből készült filmadaptáció, amely a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri díját nyerte.


Szlovén Filmnapok: Frenk vagyok


 olasz-belga-francia filmdráma, 147 perc, 2022

 

 
Október
10.
Jávor Pál terem
17:45


Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotásában Frank gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frank megtudja, apja ki is volt valójában. Eközben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Franket szerette. A Martin Scorsese-vel is forgatott Katarina Čas briliáns alakítást nyújt Ines szerepében.


Közönségtalálkozó
Vendégünk a film rendezője Metod Pevec és főszereplője Janez Skof.


Szlovén Filmnapok: A gesztenyeerdő meséi


 szlovén dráma, 81 perc, 2019

 

 
Október
11.
Jávor Pál terem
17:00




Szlovén Filmnapok: Féltestvér


 macedón-szerb-szlovén vígjáték, dráma, 105 perc, 2019

 

 
Október
12.
Jávor Pál terem
17:00


A CineFesten korábban versenyző szlovén Damjan Kozole visszatér a versenybe: a drámai mélységekkel rendelkező komédia egy féltestvér párról szól, két lányról, akik éveken keresztül nem tartották egymással a kapcsolatot, viszont szívből utálja egyik a másikat, ám végül a sors úgy hozza, hogy egy lakásban kell élniük. A testvéri szeretet végül minden konfliktust felülír.


Minden jót, Leo Grande (16)


 angol vígjáték, filmdráma, 97 perc, 2022

 

 
Október
9.
Jávor Pál terem
15:45

 

 
Nancy Stokes, a megözvegyült, nyugdíjba vonult iskolai tanár kalandra vágyik, emberi kapcsolatra és némi szexre. Jó szexre.

Noha férje mellett otthonra lelt, gyermeket neveltek és még valami élethez hasonló is kijutott neki, a jó szex sosem volt része a dolognak. Robert azonban már nincs többé, Nancy pedig eltervezte: egy Leo Grande nevű szexmunkás segítségével felfedezőútra indul. Egy hotelszobában Nancy megismerkedik Leóval. Épp olyan jóképű, mint a fotón, ám ami felkészületlenül éri Nancyt, az a reá váró társalgás és paráználkodás.

Leónak mindenről van véleménye, és bár nem mindig árulja el az igazat, Nancy mégis megkedveli. És Leo is őt. Ahogy nő a szexuális önbizalma, Nancy egyre jobban oldódik. Három találka folyamán az erőviszonyok is változni kezdenek, a két ember bizton viselt álarca pedig lassan lehull.




 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-19 13:40

Így tekerd körbe a Földet egy nap alatt!

Április 20-21-énTovább

2024-04-19 10:08

Meghívó

főzőversenyreTovább

2024-04-19 09:54

Ébresztő Körmend

Idén is felkeltjük...Tovább

2024-04-19 08:13

Ülésezik Körmend Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

2024. április 25-én (csütörtökön) 8.00. órai kezdettelTovább

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink