Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszínház műsora

2022-04-13 15:04:44
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz


AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2022. Április 14 – Április 20.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.400 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.200 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.200 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Sonic, a sündisznó 2 (12)
amerikai akció-vígjáték, kalandfilm, 122 perc, 2022

 

 
Április
14.15.16.17.18
19.
Április
20.
Nagyterem
12:30 / 14:45
13:00
Jávor Pál terem
15:00


A világ kedvenc kék sündisznója visszatér a kalandok következő szintjére a SONIC A SÜNDISZNÓ 2-ben. Miután letelepedett Green Hillsben, Sonic minden vágya, hogy bebizonyítsa: megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy igazi hős legyen.
Nem kell sokat várnia, hogy próbára tegye magát, ugyanis Dr. Robotnyik visszatér, ezúttal új társával, Knucklesszel, és egy smaragdot keresnek, amelynek ereje civilizációkat képes elpusztítani. Sonic összeáll saját segítőjével, Tailsszel, és együtt vágnak neki a világkörüli útnak, hogy megtalálják a smaragdot, mielőtt rossz kezekbe kerülne...
A Halálos iramban és a Deadpool mögött álló filmesek által jegyzett folytatásban a szuperszonikus címszereplő mellett újra láthatjuk James Marsdent és Jim Carreyt is, és új arcokkal is találkozunk, mind animált, mind élőszereplős formában.


Rohammentő (18)
amerikai akcióthriller, 136 perc, 2022

 

 
Április
14.15.17.19.
16.
18.
20.
Jávor Pál terem
17:40
17:15
20:15
12:30


Los Angeles utcáin egy nap leforgása alatt három élet örökre megváltozik.
Michael Bay nyaktörő iramú új thrillerében a sokszorosan kitüntetett veterán Will Sharpnak (az Emmy-díjas Yahya Abdul-Mateen II, Kampókéz, Mátrix: Feltámadások) sürgősen pénzre van szüksége, hogy fedezze felesége kórházi számláit, és attól kér segítséget, akitől jól tudja, hogy nem kéne - az örökbefogadott fivérétől, Dannytől (az Oscar-jelölt Jake Gyllenhaal, Zodiákus, Pókember: Idegenben). A karizmatikus megélhetési bűnöző inkább egy balhét ajánl: Los Angeles történetének legnagyobb bankrablását, 32 millió dolláros zsákmánnyal. Mivel felesége élete a tét, Will nem mondhat nemet.
Ám amikor menekülésük látványosan kudarcba fullad, a kétségbeesett fivérek eltérítenek egy rohammentőt, benne egy, az életéért küzdő sebesült zsaruval, és a profi mentőorvossal, Cam Thompsonnal (Eiza González, Halálos iramban: Hobbs & Shaw, Nyomd, bébi, nyomd). A soha véget nem érő, szédítő sebességű hajszában Willnek és Dannynek ki kell cseleznie a fél városra kiterjedő rendőri üldözést, életben kell tartaniuk a túszaikat, és valahogy meg kell próbálniuk nem megölni egymást, miközben végrehajtják a legőrültebb szökést, ami L.A. valaha látott...
A forgatókönyvet Chris Fedak (Gyilkos lelkek, Chuck) írta, a Laurits Munch-Petersen és Lars Andreas Pedersen által írt 2005-ös Ambulancen című dán thriller története és forgatókönyve alapján.

Morbius (16)
amerikai krimi-dráma, akciófilm, 133 perc, 2022

 
Április Jávor Pál terem
14.

 
20:15

 
Michael Morbius halálos beteg. A ritka, de végzetes kórban szenvedő tudósnak (Jared Leto) talán azelőtt jár le az ideje, hogy rátalálhatna betegsége gyógymódjára – amely nemcsak az ő, hanem sok ezer sorstársa életét menthetné meg.
Ezért nem akar meghalni. De az életet sem választja: amikor egy különleges, ősi technika nyomára jut, nem hátrál meg, felkutatja, és az örök életet választja.
És minden panasza elmúlik. Erős lesz, gyors, éles hallású, eszes… és vérre szomjazik.
A Marvel-képregény egyik sötét hőse, Morbius, Pókember egyik régi ellenfele rémisztő története egy látványos, nagy költségvetésű filmben kel új életre, és az egykori Joker, Jared Leto játssza!

Legendás állatok és megfigyelésük: Dumbledore titkai (12)
amerikai fantasy, családi kalandfilm, 142 perc, 2022

 

 
Április
14.15.17.18.
16.
19.
Április
20.
Nagyterem
17:10 / 20:00
17:10
15:20 / 20:00
Jávor Pál terem
17:10 / 20:00

 

 
A mágikus világ egyre nagyobb bajban van, és nemcsak Grindelwald, a békéjére törő gonosz varázsló, valamint sok szövetségese miatt, hanem azért is, mert a jövője egy igen furcsa társaságon múlik: egy szakmájának élő, kétballábas magizoológuson, egy régi máguscsalád utolsó sarján, aki a tudós segítségéül szegődik, egy mindenre elszánt tanárnőn… és egy haspók muglin! Még szerencse, hogy van valaki, aki mellettük áll: egy fiatal, nagy tehetségű, bár zűrös életű mágus, egy bizonyos Albus Dumbledore.
A mágikus világ elképesztő népszerűségű könyv- és filmsorozata, a Harry Potter-történetek előzményeit bemutató filmben régről ismerős szereplők és új, mágikus figurák küzdenek a muglik ellen forduló gonosz ellen: J.K. Rowling ezúttal is feledhetetlenül mesés, varázslatos történetet és különleges karaktereket teremtett –a szemkápráztatóan látványos filmhez.


A Művészet templomai Sorozat: A művészet templomai: Pápai bazilikák (6) | FELIRATOS
olasz dokumentumfilm, 90 perc, 2015

 

 
Április
19.
Nagyterem
18:00


A "Vatikáni Múzeum 3D" és a "Firenze és az Uffizi-képtár 3D" alkotóinak új filmje Róma, az örök város négy pápai bazilikáját mutatja be, a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság rendkívüli szentéve tiszteletére. A modern 3D technológiával és speciális kamerabeállításokkal készített filmben eddig sosem látott szemszögből tárul fel a Vatikáni Szent Péter-bazilika, a falakon kívüli Szent Pál-bazilika, a lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház és a Santa Maria Maggiore-bazilika csodálatos épülete és páratlan műkincsgyűjteménye. Az egyes helyszíneken neves művészeti szakértők kalauzolják végig a nézőket. A film olyan különleges helyszíneket is bemutat, amelyeket turisták nem látogathatnak. A monumentális épületek mellett olyan művészek munkáinak részletei tárulnak fel a mozivásznon, mint Giotto di Bondone, Michelangelo Buonarroti, Gianlorenzo Bernini és további jeles itáliai alkotók.


Belfast (12) | FELIRATOS || EZÜSTKOR FILMKLUB
angol filmdráma, 97 perc, 2021

 

 
Április
20.
Nagyterem
15:00
A humoros, érzelmes és markánsan személyes történet egy fiú gyermekkorának krónikája a hatvanas évek végéről a címbéli város zűrzavarában.
A filmet az Oscar-jelölt Kenneth Branagh írta és rendezte, a szereplők közt van az Arany Glóbusz-jelölt Caitriona Balfe, az Oscar-díjas Judi Dench, Jamie Dornan, Ciaran Hinds, és a filmvásznon most debütáló tíz éves Jude Hill. Dornan és Balfe egy szenvedélyes, munkásosztálybéli házaspárt alakítanak, akik belesodródnak a vérengzésbe. Dench és Hinds játsszák az éles eszű nagyszülőket.


Az elveszett város (12) | PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS
amerikai romantikus akció, vígjáték, 92 perc, 2022

 

 
Április
20.
Nagyterem
20:15


A briliáns de zárkózott írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock) pályája során mindig egzotikus helyekről írt a népszerű romantikus kalandregényeiben, melyek címlapján a Dash nevű hőst megjelenítő, jóképű borítómodell, Alan (Channing Tatum) feszít, aki erre a karakterre tette fel az életét.
Miközben épp új könyvét promotálja Alannel, Lorettát elrabolja egy különc milliárdos (Daniel Radcliffe), mert azt reméli, hogy az írónő elvezeti őt a legutóbbi könyvében található ősi elveszett város kincséhez. Alan bizonyítani szeretné, hogy a való életben is hős tud lenni, nem csak a könyvek lapjain, így nekivág, hogy megmentse a nőt.
A nagyszabású dzsungelkalandba pottyant furcsa párnak össze kell dolgoznia, hogy túléljék az elemek és a gonosztevők csapásait, és megtalálják az ősi kincset, mielőtt örökre elveszne...


Nyuszi suli - A húsvét mentőakció (6)
német animációs kalandfilm, vígjáték, 76 perc, 2022

 

 
Április
14.15.18.19.
16.17.
Jávor Pál terem
14:10
14:00


A nyuszi suliban a húsvétvárás és a varázslatos aranytojás általi új "mesternyúl" kinevezése zajlik. A mesternyulak védik a húsvéti nyuszikat, nekik köszönhetik a gyerekek a húsvéti tojást. A jelöltek között van Max is, a vagány, nagyvárosi nyuszi, aki nem igazán érzi, mekkora felelősséggel is jár ez a kitüntetett szerep. Amikor a ravaszdi rókák megint a bele akarnak rondítani a húsvéti ünneplésbe, Max bizonyíthatja, hogy felnőtt a feladathoz.

Minden rendben ment (16)
francia filmdráma, 113 perc, 2021

 

 
Április
15.17.19.
Jávor Pál terem
20:15


Amikor a 85 éves André agyvérzés következtében kórházba kerül, a lánya Emmanuelle azonnal apja segítségére siet. A félig lebénult apa egy megrázó kéréssel fordul a lányához: segítséget kér, hogy vessenek véget az életének. Emmanuelle nem tudja, mihez kezdjen. Hogyan lehetne egy ilyen sokkoló kérésnek eleget tenni, amikor az édesapja életéről van szó?


A Minden rendben ment világpremierje a világ legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás a versenyprogramba kapott meghívást. A film rendezője, az európai film fenegyereke, kultrendezője, François Ozon, aki korábbi filmjeiért több díjat nyert világszerte (Isten kegyelméből, Frantz, Dupla szerető, ’85 nyara, Fiatal és gyönyörű, Született feleség). Emmanuèle Bernheim önéletrajzi ihletésű filmadaptációjának főszereplője a világhírű Sophie Marceau (Házibuli 1-2, A rettenthetetlen, A világ nem elég), partnerei André Dussollier (Amélie csodálatos élete, Senkinek egy szót se!), Géraldine Pailhas (Fiatal és gyönyörű), valamint az Oscar-jelölt Charlotte Rampling (Dűne, Assassin’s Creed, 45 év, Melankólia).


Arany (16)
ausztrál thriller, 97 perc, 2021

 

 
Április
14.15.17.18.19.
16.

 
Jávor Pál terem
15:50
15:30


Két utazó valószínűleg a valaha talált legnagyobb aranyrögbe botlik a sivatag közepén. A mozdíthatatlan rög felbecsülhetetlen értékkel kecsegtet, azonban megfelelő felszerelés és gépek nélkül nem tudják kiemelni a földből. Míg egyikük útnak indul, hogy meghozza a szükséges eszközöket, a másik férfi az arany mellett marad, és – dacolva a zord sivatagi klímával, a rá leselkedő farkasokkal valamint azon kétségeivel, hogy esetleg sorsára hagyták – várja a segítséget, ami talán sosem érkezik meg.


Halál a Níluson | IVY FILMKLUB
amerikai krimi-dráma, 127 perc, 2022

 

 

 
Április
18.

 
Jávor Pál terem
17:40


A belga detektív, Hercule Poirot egyiptomi vakációja egy folyami gőzösön ijesztő fordulatot vesz, amikor a hajón utazó álompár idilli nászútját gyilkosság zavarja meg. A végeláthatatlan sivatagban, a gízai piramisok lábánál kibontakozó rejtélyben a féktelen szenvedély és az őrjítő féltékenység éppúgy főszerepet játszik, mint a változatos hátterű és kifogástalanul öltözött utazók, akik sötét fordulatok elé néznek, mielőtt szembesülnek a végső, döbbenetes megoldással.








Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák
magyar animációs film, 72 perc, 2020

 

 

 
Április
16.

 
Jávor Pál terem
10:30


A Bogyó és Babóca rajzfilm-sorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, míg a Buborék és a Tündérkártya epizód az óvodások közti konfliktusok feloldására mutat példát.















 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink