Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszínház műsora

2022-05-11 11:08:58
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz


AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2022. Május 12 – Május 18.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.400 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.200 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.200 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Doctor Strange az őrület multiverzumában (16)
amerikai fantasy, akciófilm, 126 perc, 2022

 

 

 
Május
12.14.15.
13.16.17.18.

 
Nagyterem
17:45
20:00


A Marvel Studios új filmje, a DOCTOR STRANGE AZ ŐRÜLET MULTIVERZUMÁBAN feltárja az MCU multiverzumának kapuját, és messzebbre merészkedik, mint eddig bármikor. Doctor Strange az ismeretlen felé veszi az irányt, és néhány új és régi misztikus szövetségessel az oldalán átszeli a multiverzum észbontó, sötét és veszedelmes alternatív valóságait, hogy megütközhessen egy rejtélyes új ellenséggel.

Katinka (12)
magyar életrajzi film, dokumentumfilm, 103 perc, 2022

 

 
Május
12.14.15.
16.
Május
13.
14.15.16.17.
18.
Nagyterem
15:40
14:00 /16:00
Jávor Pál terem
15:30
17:30
19:40


Az Iron Lady: háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő.
Az első versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban. A legjobb a világon.
De Katinka valaki más.
Nem csak egy elképesztően sikeres úszó, hanem egy fiatal nő, aki megküzd azzal, hogy Iron Lady lett. Keményen dolgozik, él és szeret. Örül és csalódik. Tervez és újratervez.
A film stábja két éven át mindenhova követte Katinkát: Amerikába, Európába, a Közel- és Távol-Keletre is elkísérték, ott voltak vele a nagy sporteseményeken és az apró hétköznapi pillanatokban. Ott voltak akkor is, amikor kiderült, hogy elmarad a 2020-as tokiói Olimpia, és akkor is, amikor Katinka megtalálta, hogyan, merre indulhat tovább.
E különleges film végére minden néző közeli ismerősének érzi majd azt, akinek egy ország drukkol, és akire egy ország büszke – aki egyszerre Katinka és Iron Lady.

Az egér legjobb barátja (6)
cseh-francia-szlovák-lengyel animációs kalandfilm, vígjáték, 80 perc, 2021

 

 
Május
12.14.15.
17.
Május
16.18.
Nagyterem
14:00
14:20
Jávor Pál terem
14:15


Az állatok között akadnak olyan példányok, amelyek a történelem során folyton ellenségként tekintettek egymásra, ilyen például a róka és a kis egér esete. Egy szerencsétlen baleset folytán mindkét állat a mennyországban találja magát, ahol legjobb barátok lesznek. Megbeszélik, hogy ez a szoros barátság akkor is tartani fog, ha visszatérnek a Földre. Igen ám, de nem sejtik hogy ellenkező testben térnek vissza az élők közé, a róka egérként, az egér ravaszdi rókaként. Vajon így is kitart a barátságuk?


Kilakoltatás (16) | EZÜSTKOR FILMKLUB
magyar vígjáték, filmdráma, 85 perc, 2021

 

 
Május
18.
Nagyterem
15:00


Egy nem mindennapi kilakoltatás története egy napba sűrítve.
Richárd, az elszánt bírósági végrehajtó-tanonc új feladata: élete első kilakoltatásán a Zrínyi utca egyik kertes házában lakó idős nénit kell kiköltöztetnie. Ilona néninek viszont esze ágában sincs elhagynia szeretett házát, heroikus küzdelmet folytat és mindent eszközt bevet, hogy meggátolja a kilakoltatást. Sőt, még pár aktivista is felbukkan a helyszínen, élőláncot alkotva próbálják menteni a néni kis házba sűrített életét.
De Richárd eltökélt és mindent megtesz annak érdekében, hogy a kitűzött célt végre hajtsa. „Segítségére” van a rendőrség, a tűzoltók, a néni falkányi kutyájához jól értő sintér, az állatkerti dolgozók, és a túsztárgyalók.
A Kilakoltatást megtörtént események ihlették. A film az FP Films és a Filmfabriq produkciójában, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjának támogatásával jött létre.


Tűzgyújtó (16)
amerikai sci-fi dráma, horror, 94 perc, 2022

 

 
Május
12.14.15.
16.
17.
Május
13.
18.
Nagyterem
20:10
18:00
16:00
Jávor Pál terem
17:30
17:50


Stephen King klasszikus thrillerének A láthatatlan ember producerei által készített új adaptációjában egy különleges pirokinetikus képességekkel bíró lány harcol, hogy megvédje családját és saját magát a gonosz erőktől, akik foglyul akarják ejteni, hogy irányíthassák.
Charlie szülei, Andy (Zac Efron; Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány; A legnagyobb showman) és Vicky (Sydney Lemmon; Fear the Walking Dead, Utódlás) több mint egy évtizede menekülnek, hogy elrejtsék lányukat egy titokzatos szövetségi ügynökség elől, akik Charlie példátlan tűzgyújtó képességét tömegpusztító fegyverként akarják alkalmazni.
Andy megtanította Charlie-nak, hogyan hatástalanítsa erejét, amit a düh vagy a fájdalom hoz felszínre. Ám Charlie 11 éves lesz, és a tüzet egyre nehezebb és nehezebb kordában tartani. Miután egy incidens leleplezi a család tartózkodási helyét, egy rejtélyes ügynök indul a keresésükre, hogy levadássza a családot, és végleg elkapja Charlie-t. Ám a lánynak más tervei vannak...


Kis lecke a szerelemről (16) | FELIRATOS
francia romantikus vígjáték , 86 perc, 2021

 

 
Május
14.15.16.17.
16.17.
Jávor Pál terem
15:50
21:00


Julie és Mathieu megismerkedésük után nem sokkal közös útra indulnak. Meg akarják akadályozni Mathieu tanítványát, aki megtalált egy nyugtalanító szerelmes levelet, nehogy valami butaságot csináljon. Mathieu kis autójában utaznak, és folyton hajba kapnak valamin. De ahogy közös kalandjaik során egyre többet megtudnak egymásról, egyre elválaszthatatlanabbá válnak.


iRunLady (12)
magyar dokumentumfilm, 80 perc, 2022

 

 
Május
16.17.
Jávor Pál terem
19:30

 

 
Izgalmas, érdekes, kalandos és érzelemdús utazás oda, ahol nem számít a bőrszín, a hovatartozás, a vallás és a politika. Az iRunLady valami olyasmi, amit nem lehet elmesélni. Szól a sportról a sportolóknak, a kitartásról a kitartóknak, az álmokról az álmodozóknak, a világvárosokról a világutazóknak. Meg persze mindenkinek. Szabó Nóra hihetetlen történetén keresztül bemutatja a futás világát az amatőröktől a profikig. Ki miért fut, mi a célja, mit ad a futás, és mit vesz el? Ez a fiatalos, lendületes film igazi mozi, beutazzuk vele a világot: New York, Berlin, Boston, Chicago, Budapest és egyéb magyar versenyek…


A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya (16)
amerikai vígjáték, 105 perc, 2022

 

 
Május
14.15.
Jávor Pál terem
19:30


Mikor Nicolas Cage saját maga alteregóját játssza, Nicket, akkor szem nem marad szárazon. A zseniális akcióvígjáték méltán fog belépni a kultfilmek sorába. A részben Budapesten forgatott alkotás másik nagyágyúja, Pedro Pascal, aki hatalmasat alakít a lelkes Cage-rajongó szerepében. Kettejük duója pedig egyszerűen frenektikus. A GIGANTIKUS TEHETSÉG ELVISELHETETLEN SÚLYA május 12-től a mozikban!


Nyuszi suli - A húsvét mentőakció (6)
német animációs kalandfilm, vígjáték, 76 perc, 2022

 

 
Május
14.15.17.
Jávor Pál terem
14:15


A nyuszi suliban a húsvétvárás és a varázslatos aranytojás általi új "mesternyúl" kinevezése zajlik. A mesternyulak védik a húsvéti nyuszikat, nekik köszönhetik a gyerekek a húsvéti tojást. A jelöltek között van Max is, a vagány, nagyvárosi nyuszi, aki nem igazán érzi, mekkora felelősséggel is jár ez a kitüntetett szerep. Amikor a ravaszdi rókák megint a bele akarnak rondítani a húsvéti ünneplésbe, Max bizonyíthatja, hogy felnőtt a feladathoz.

Élő szó : A magyar domonkosok 800 éve
Magyar dokumentumfilm

 

 

 
Május
18.

 
Nagyterem
17:30


Betekintést nyerhetsz a magyarországi Domonkos rend 800 éves műkődéséről.


A Művészet templomai Sorozat | Leonardo Da Vinci - A lángelme Milánóban (6) | FELIRATOS
olasz ismeretterjesztő film, 81 perc, 2016

 

 
Május
17.
Nagyterem
18:00


A dokumentumfilmes elemeket és történelmi karaktereket életre keltő, játékfilmes részeket vegyítő alkotást a 2015-ös Milánói Expo keretében megrendezett nagyszabású Leonardo-kiállítás ihlette, amely hat év előkészítő munka után, 12 szekcióban mutatta be a nagyközönségnek a világ számos tájáról Milánóba szállított lenyűgöző festményeket és rajzokat, köztük a Louvre-ból kölcsönzött La Belle Ferronie-t. A Milánói Király Palotában megrendezett kiállítás "virtuális tárlatvezetése" mellett a film kitekint a város Leonardóhoz kötődő további nevezetességeire is. Kiemelt hangsúlyt kap a filmben az Atlanti Kódex, a itáliai polihisztor tudományos és mérnöki jegyzeteinek, rajzainak esszenciális gyűjteménye. Új nézőpontból tűnik fel a mozivásznon Az utolsó vacsora legendás freskója; a milánói Nemzeti Tudományos és Technológiai Múzeumban feltárulnak Leonardo vakmerő mérnöki kísérletei. A mozinéző bejárhatja Leonardo szőlőskertjét is, melyet az Expo tiszteletére nemrégiben állítottak helyre.


Jelenetek egy operatőr életéből - Hildebrand István legendáriuma (12)
magyar dokumentumfilm sorozat, 52 perc, 2015

 

 
Május
13.
Jávor Pál terem
14:00


Sokaknak semmit nem mond az a név, hogy Hildebrand István. De néhány filmcím említése után, melyeknek ő volt az operatőre, nyilvánvalóvá válik kiről van szó, hiszen nem múlik el egyetlen nemzeti ünnep sem, hogy ne ismételnék újra és újra a Kőszívű ember fiait, vagy a Kárpáthy Zoltánt. 1980-ban forgatta utolsó filmjét a Psychét. Úgy szakadt meg legendás karrierje, hogy 1970-től tíz évig a Mafilm főoperatőre volt és jelentős külföldi, nagy költségvetésű kosztümös játékfilmek fotografálására kérték fel. Mégis alkotóerejének csúcspontján, 52 évesen végleg abbahagyta a filmoperatőrködést. A portéfilmben osztálytársai Makk Károly és Kovács András mellett pályatársai, Sándor Pál, Ragályi Elemér valamint 40 perc korabeli híradó, játékfilmrészlet és soha nem látott fotók rajzolják meg, ahogy a szakma hívta, "Hilda" portréját.


Psyché
magyar játékfilm, 210 perc, 1980

 

 
Május
13.
Jávor Pál terem
19:30


A Weöres Sándor Psyché című verses regénye alapján készült film "fantasztikus", romantikus szerelmi vízió. Weöres irodalmi leleménye az, hogy Lónyai Erzsébet, a XVIII-XIX. század fordulójára álmodott felvilágosult költőnő és cigány-grófnő képzeletbeli történetét Ungvárnémeti Tóth László, a XIX. században valóban élt, töredékes életművű, tragikus sorsú, rövid életű tudós, költő és drámaíró alakjához kapcsolja. Kettejük szenvedélyes, beteljesületlen testvérszerelme, a női öntudatra ébredés, énkeresés, lázadás mentén a mű több mint száz éven ível át. Bódy a mitologikus tematikájú és idejű történetet sajátos dramaturgiával, különleges viziókba ágyazva "idézi meg". Hősei nem öregszenek, s a képi világ ezt a szellemtörténeti "fantasztikumot" stilizálja: az elszínezett jelenetek, az expresszionistán túlrajzolt díszletek látványként próbálják megidézni a Történelem és a Lélek szellemét, küzdelmét.


Egy Mindenkiért (6)
magyar dokumentumfilm, 80 perc, 2021

 

 
Május
13.
Jávor Pál terem
19:30


Az Egy Mindenkiért egy kreatív dokumentumfilm, amely játékfilmes sűrűséggel meséli el egy nagyszabású karrier kulcsfontosságú periódusát, akcióközelből rajzolja meg a történelem egyik legnagyobb vívójának arcképét.
A film bemutatja az ötkarikás sikersztori mögött álló komplex személyiséget, a néző megérezheti, miért lesz valaki egy a sokmillió közül, mik azok a tényezők, amik a világ tetejére repítik.
Exkluzív élsportolói és magánéleti szituációkban találkozhatnak a nézők Áronnal.
Nyomon követjük, amint megházasodik, ahogy leadja a diplomáját két asszó között, elmélyedünk családi videó- és fotóalbumában, ahonnan valóságos kincsek kerülnek elő gyerekkoráról. Győz, veszít, szenved, majd újra és újra felülkerekedik önmagán... Láthatják a nézők, ahogy a felesége, Betti vigasztalja egy megrázó vereség után, és azt is, amikor egy hősiesen kiharcolt aranyérem után önfeledten dobálják fel a páston a csapattársak.
Muhi András Pires rendező - akivel a labdarúgó válogatottról szóló Magyar csapat – még 50 perc (2016) c. dokumentumfilmje kapcsán találkozhattak a nézők - 5 év alatt, több mint 100 forgatási napon át, közel 600 óra nyersanyagot forgatott a kulisszák mögött Áronnal és a magyar kardválogatottal.
Soha nem volt rá példa a sport- és a filmtörténetben, hogy egy olimpiai bajnokot a teljes ötkarikás cikluson át kövessen egy stáb. Mint ahogy arra sem, hogy valaki háromszoros egyéni olimpiai bajnok legyen kardvívásban. Áron ezért küzd nap mint nap, immár 5 éve, ezt az időszakot öleli fel az EGY MINDENKIÉRT.




 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink