Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszínház műsora

2022-05-03 14:31:45
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz


AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2022. Május 05 – Május 11.
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.400 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.200 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.200 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Doctor Strange az őrület multiverzumában (16)
amerikai fantasy, akciófilm, 126 perc, 2022

 

 

 
Május
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Május
9.

 
Nagyterem
15:30 (3D) / 20:30
17:30 / 20:00 (3D)
17:30 / 20:00 (3D)
17:30 /20:00 (3D)
14:00 / 21:00 (3D)
15:30 /20:00 (3D)
17:30 / 20:00
Jávor Pál terem
18:00


A Marvel Studios új filmje, a DOCTOR STRANGE AZ ŐRÜLET MULTIVERZUMÁBAN feltárja az MCU multiverzumának kapuját, és messzebbre merészkedik, mint eddig bármikor. Doctor Strange az ismeretlen felé veszi az irányt, és néhány új és régi misztikus szövetségessel az oldalán átszeli a multiverzum észbontó, sötét és veszedelmes alternatív valóságait, hogy megütközhessen egy rejtélyes új ellenséggel.

Downton Abbey: Egy új korszak (12)
angol romantikus dráma, 125 perc, 2022

 

 
Május
5.7.
6.8.
9.
10.
Jávor Pál terem
19:20
17:10
15:40
19:50


Az egyébként mindig békés Downton élete felbolydul, amikor Violet talányos bejelentést tesz: a birtokába került egy pazar villa a festői, dél-franciaországi tengerparton. Mint az várható, a család egyik része rögtön felkerekedik a napsütésben gazdagabb új vidék felé, ám az otthon maradók élete sem maradhat nyugodt, mivel egy nagymenő filmproducer úgy dönt, Downtonban szeretné leforgatni legújabb sikervárományos alkotását...
Imádott szereplőgárdánk visszatér egy második mozifilm kedvéért, és ezúttal csatlakozik hozzájuk Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye és Dominic West is ebben a remek humorú, csodásan nosztalgikus hangulatú, izgalmas, romantikus történetben.

Pipiána Hoppsz és a Sötétség Hörcsöge (6)
belga-francia animációs kalandfilm, vígjáték, 91 perc, 2022

 

 
Május
5.
6.8.11.
Nagyterem
13:45
13:30


Pipiána Hoppsz, a félig nyuszi, félig csirke, nagyravágyó álmodozó, semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze a legendás ereklyét, a Sötétség Hörcsögét. Bár az ifjú tapsifüles még sosem járt bevetésen, és lövése sincs, milyen egy igazi vadregényes kincsvadászat, elszántan hisz benne, hogy apja, a híres nyúlkalandor nyomdokaiba léphet.
Amikor Pipiána nagybátyja megszökik a börtönből, a vakmerő, ám kissé kétbalkezes fiú gondolkodás nélkül gonosz bácsikája nyomába ered, aki a Sötétség Hörcsögével akarja átvenni a hatalmat Tollandia királysága felett. Pipiána hűséges teknős barátjával, és egy vadóc borzos lánnyal az oldalán néz szembe a veszélyes próbatételek sorának. A lenyűgöző kalandok közben számos nem várt akadályt kell legyőzne a hős csapatnak, miközben Pipiána felfedezi a benne lakozó menő képességeket, és azt a különleges erőt, amiről álmodni sem mert volna…


Mindenkî utálja Johant (12)
norvég vígjáték, 93 perc, 2022

 

 
Május
6.8.
10.
Jávor Pál terem
19:30
14:15


A magának való Johan egy csendes kisvárosában él, s egyetlen szenvedélyének, a robbantásnak hódol. A város lakói sosem fogadták be igazán a családját a közösségükbe, akik generációk óta műszaki robbantóként dolgoznak. Johan a robbantások mellett csak a lovát és a szomszéd lányt szereti. A lányt élete szerelmének tartja, de egymásra találásukat nehezíti, hogy tinédzser korukban véletlenül majdnem felrobbantotta őt. A teljes boldogság megtalálásában Johant folyamatosan hátráltatja, hogy kényszeresen felrobbant mindent és mindenkit, aki a környezetében tartózkodik. Kalandos élete és extrém munkája-hobbija abszurd és humoros helyzetek sorába sodorja a jószívű, de habókos férfit.
A Mindenki utálja Johant film rendezője, Hallvar Witzø több skandináv film és sorozat készítésével szerzett magának ismertséget. A film főszereplője Pål Sverre Hagen olyan elismert skandináv filmekben és sorozatokban szerepelt, mint a Palackposta, az Időbevándorlók, Az eltűnés sorrendjében, de játszott a Hét nővér című sci-fiben is. A Mindenki utálja Johant vérbeli skandináv fekete komédia sok humorral és érzelemmel.


Az elveszett város (12)
amerikai romantikus akció, vígjáték, 92 perc, 2022

 

 
Május
6.8.11.
Május
5.7.
9.
10.
Nagyterem
15:15
Jávor Pál terem
17:10
20:20
17:45


A briliáns de zárkózott írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock) pályája során mindig egzotikus helyekről írt a népszerű romantikus kalandregényeiben, melyek címlapján a Dash nevű hőst megjelenítő, jóképű borítómodell, Alan (Channing Tatum) feszít, aki erre a karakterre tette fel az életét.
Miközben épp új könyvét promotálja Alannel, Lorettát elrabolja egy különc milliárdos (Daniel Radcliffe), mert azt reméli, hogy az írónő elvezeti őt a legutóbbi könyvében található ősi elveszett város kincséhez. Alan bizonyítani szeretné, hogy a való életben is hős tud lenni, nem csak a könyvek lapjain, így nekivág, hogy megmentse a nőt.
A nagyszabású dzsungelkalandba pottyant furcsa párnak össze kell dolgoznia, hogy túléljék az elemek és a gonosztevők csapásait, és megtalálják az ősi kincset, mielőtt örökre elveszne...


Kis lecke a szerelemről (16) | FELIRATOS
francia romantikus vígjáték , 86 perc, 2021

 

 
Május
5.6.7.8.
9.
10.
Jávor Pál terem
15:30
14:00
16:00


Julie és Mathieu megismerkedésük után nem sokkal közös útra indulnak. Meg akarják akadályozni Mathieu tanítványát, aki megtalált egy nyugtalanító szerelmes levelet, nehogy valami butaságot csináljon. Mathieu kis autójában utaznak, és folyton hajba kapnak valamin. De ahogy közös kalandjaik során egyre többet megtudnak egymásról, egyre elválaszthatatlanabbá válnak.


iRunLady (12) Díszbemutató és közönségtalálkozó Vendégünk Kollár István, a film rendezője és Segesvári Zsolt, a film producere
magyar dokumentumfilm, 80 perc, 2022

 

 
Május
5.
Nagyterem
18:00

 

 
Izgalmas, érdekes, kalandos és érzelemdús utazás oda, ahol nem számít a bőrszín, a hovatartozás, a vallás és a politika. Az iRunLady valami olyasmi, amit nem lehet elmesélni. Szól a sportról a sportolóknak, a kitartásról a kitartóknak, az álmokról az álmodozóknak, a világvárosokról a világutazóknak. Meg persze mindenkinek. Szabó Nóra hihetetlen történetén keresztül bemutatja a futás világát az amatőröktől a profikig. Ki miért fut, mi a célja, mit ad a futás, és mit vesz el? Ez a fiatalos, lendületes film igazi mozi, beutazzuk vele a világot: New York, Berlin, Boston, Chicago, Budapest és egyéb magyar versenyek…


ZENE és FILM | Kopaszkutya – digitálisan felújítva (12)
magyar musical, vígjáték, 85 perc, 1981

 

 
Május
9.
Nagyterem
19:00
„Le kell menni kutyába, légy a kutyák királya!” – üvölti a mikrofonba Bill és Hobo a tízezernyi tabáni rajongó előtt. Hosszú volt az út, amíg a lepukkant vidéki „művházakban” turnézó, feldolgozásokat előadó Colorado zenekarból igazi rockbanda lett. Az átütő sikerű tabáni koncertet azonban a menedzser (Schuster Lóránt) vérző orral hallgatja, miután a banda tagjai a fellépés előtt megverték, mert most sem nem jött ki a tévé. Pedig a siker mégiscsak neki köszönhető, igaz, erre már senki sem emlékszik…


Az 2021-ben, életének 81. évében elhunyt Szomjas György kultuszfilmje igazi magyar rock-karriertörténet, a 80-as évek életérzésének tökéletes lenyomata, és nem utolsósorban a legjobb zenés filmek egyike, melyben a Hobo Blues Band mellett a korszak legnagyobb zenekarainak dalai is szerepelnek. A filmbéli Kőbánya Blues Band tagjai olyan zenészlegendák voltak, mint Földes László Hobo, Schuster Lóránt, Deák Bill Gyula és a nemrég elhunyt Póka Egon. Egy cameo erejéig még Allen Ginsberg is feltűnik a filmben.
A film teljes körű 2K digitális restaurálása a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum és Filmlabor Igazgatóság együttműködésében valósult meg.


Nyuszi suli - A húsvét mentőakció (6)
német animációs kalandfilm, vígjáték, 76 perc, 2022

 

 
Május
10.
Május
5.6.7.8.
Nagyterem
14:00
Jávor Pál terem
14:00


A nyuszi suliban a húsvétvárás és a varázslatos aranytojás általi új "mesternyúl" kinevezése zajlik. A mesternyulak védik a húsvéti nyuszikat, nekik köszönhetik a gyerekek a húsvéti tojást. A jelöltek között van Max is, a vagány, nagyvárosi nyuszi, aki nem igazán érzi, mekkora felelősséggel is jár ez a kitüntetett szerep. Amikor a ravaszdi rókák megint a bele akarnak rondítani a húsvéti ünneplésbe, Max bizonyíthatja, hogy felnőtt a feladathoz.

Tiszta sváb (6) Díszbemutató és közönségtalálkozó
Magyar dokumentumfilm, 109 perc, 2022

 

 

 
Május
7.

 
Nagyterem
14:30


Feltáratlan titkok, sérelmek, félelmek. A történelemnek része vagy, mégis, a tankönyvekből és a „fejekből” hiányzik a sorsod. Ugyan miért? – a kérdés arra indít néhány huszonéves fiatalt, hogy nagyszüleik - dédszüleik múltja után kutakodni kezdjenek. Ahogyan tér és időutazásuk során az unokák felderítik a történelem számukra eddig ismeretlen tényeit, egészen pontosan a magyarországi németség történetét, egyre nyilvánvalóbbá válik számukra az elhallgatás veszélye: az, hogy a félelem félelmet, a gyűlölet gyűlöletet táplál. A fiatalok személyes életét fokozatosan átszövi az identitáskereséssel induló majd a „részükké váló” múlt.


A Művészet templomai Sorozat | Bosch - A gyönyörök kertje (12) | FELIRATOS
spanyol dokumentumfilm, 85 perc, 2016

 

 
Május
10.
Nagyterem
18:00


2016-ban világszerte számos kiállítással és rendezvénnyel emlékeznek meg a különös és bizarr alakokkal teli, álomszerű festményeiről ismert németalföldi festőművész, Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulójáról. Az évforduló alkalmából készült ismeretterjesztő film a rejtélyekkel övezett festő legismertebb művét, a madridi Prado Múzeum életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba. A zavarba ejtően részletgazdag festményt ?virtuális tárlatvezetés? keretében, látványos közeli felvételekkel tárja a nézők elé, miközben neves művészettörténészek, filozófusok, írók, zenészek, művészek osztják meg gondolataikat a mű és titokzatos alkotója és kultúrtörténeti hatásairól. A film a Pannonia Entertainment forgalmazásában, A művészet templomai című ismeretterjesztő mozifilm-sorozat következő részeként kerül bemutatásra.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink