Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszinház műsora

2023-06-01 08:52:56
 
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
 
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ              Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2023. június 1. – június 7.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.700 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.500 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A P : minden jegy csak 1.200 Ft!
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
 
                          
               Ráadásszerelem (12)
 
                                                                          amerikai romantikus film, romantikus vígjáték, 98 perc, 2023
   
   
Június
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Jávor Pál terem
20:15
19:40
20:10
20:00
17:20
19:40
19:55
 
Okozhat nagy bajt egy eltévedt SMS? Hozhat valami jót? Vagy elvezethet egy embert élete szerelméhez? Egy romantikus vígjátékban bármi megtörténhet… főleg, ha a tévelygő szerelmeseket Céline Dion vezeti helyes útra. Mira (Priyanka Chopra) vőlegénye már két éve meghalt, ám a lány nem tudja elengedni: barátja régi telefonjára küldözget SMS-eket – de az a szám már valaki másé: és Rob (Sam Heughan) nem érti, kitől származnak és kinek szólnak ezek a szerelemmel teli, bánatos üzik. Még szerencse, hogy Rob újságíró, és épp Céline Dionnal készít interjút. Amikor az énekesnő meghallja az érthetetlen SMS-ek történetét, elhatározza, hogy kinyomozza, mi lehet a titok. És ezzel persze mindent összezavar… aztán rendbe hoz.
Az érzelmes és szellemes vígjátékot nemcsak az emeli a hasonló filmek fölé, hogy a főszereplő pár (Priyanka Chopra, Sam Heughan) két tagja között csak úgy vibrál az elektromosság, hanem az is, hogy szerepet vállalt benne Céline Dion, aki nagyon szellemes színésznő és ráadásul ÉNEKEL is
 
               Halálos iramban 10. (16)
 
                                            amerikai krimi, akciófilm, kalandfilm, 140 perc, 2023
   
Június
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Hildebrand István terem
19:50
20:15
19:45
19:10
20:15
20:15
21:40
   
Kezdődik az út vége. A Halálos iramban saga tizedik része vezeti be a záró fejezeteit a mozitörténet egyik leghíresebb és legnépszerűbb sorozatának, mely a harmadik évtizedében jár, és még mindig jól tartja magát, ugyanazzal a szereplőgárdával, amelyikkel elindult. Dom Toretto (Vin Diesel) és családja számos lehetetlennek tűnő küldetésben bizonyult ravaszabbnak, higgadtabbnak és gyorsabbnak minden útjukba kerülő ellenségnél. Most minden eddiginél halálosabb veszéllyel kell szembenézniük: a múlt árnyékából rettenetes fenyegetés bújik elő, melyet a vérbosszú táplál, és az illető el van szánva arra, hogy szétzúzza ezt a családot, és örökre tönkre tegyen mindent - és mindenkit - akit Dom szeret. 2011-ben, az Ötödik sebességben Dom és csapata elkapta az aljas brazil drogbárót, Hernan Reyest, és lefejezte a birodalmát egy hídon, Rio De Janeiróban. Ám azt nem tudták, hogy Reyes fia, Dante (Jason Momoa, Aquaman) szemtanúja volt az egésznek, és az elmúlt 12 évet azzal töltötte, hogy tervet szőtt Dom kegyetlen megleckéztetésére. Dante ármánya szétszórja Dom családját a világ különböző pontjaira, Los Angelestől a római katakombákig, Brazíliától Londonig, Portugáliától az Antarktiszig. Új szövetségek köttetnek, és régi ellenségek bukkannak fel újra. Ám minden megváltozik, amikor Dom rájön, hogy nyolcéves fia (Leo Abelo Perry, Feketék fehéren) Dante bosszújának végső célpontja…
 
Pókember: A Pókverzumon át (12)
                                                                          amerikai animációs kalandfilm,130 perc, 2023
   
Június
2.
3.
4.
5.
6.
Június
1.
7.
Hildebrand István terem
17:25
16:55
16:20
15:10
17:25
Jávor Pál terem
17:35
17:15
 
Miles Morales átrepül a Multiverzumon, ahol találkozik a Pókemberek csapatával, akik épp a puszta létezésükéret küzdenek. Amikor a hősök összecsapnak, Milesnak újra kell definiálnia, mit jelent hősnek lenni.
              
               Művészet templomai - Goya mesterművei  (12)
 
                                            dokumentumfilm, művészeti portésorozat, 90 perc, 2023
   
Június
5.
Hildebrand István terem
18:00 (1000 Ft)
A film előtt bevezetőt mond Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész
   
A „Művészet templomai” sorozat legújabb része Jean-Claude Carrière Goya művészetét , festményeit, és magát az embert kutatja egy érzelmekkel és festészettel teli Spanyol ” utazás” során.
A José Luis López Linares rendezte dokumentumfilm elsősorban Jean-Claude Carrière – tavaly elhunyt – forgatókönyvíró óriást követi, amint Goya mesterműveinek máig ható erejét kutatja egy európai kultúráról, filmvilágról, érzelmekről, festészetről és természetesen Spanyolországról szóló elmélkedéssel teli utazgatás során. Carrière azt csinálja, amihez a legjobban ért: a zsenialitást tolmácsolja. Ellátogat a Pradóba; majd Goya szülőházába egy aragoni faluba, Fuendetodos megyébe; valamint a Zaragoza melletti La Cartuja bérházba, amely Goya freskóit őrzi; s további közel 30 helyszínre, ahol Goya jelentős munkái találhatók. Goyára gondolva, festményei előtt állva vagy a forradalmi metszeteit tartalmazó könyvet lapozgatva, amely a napóleoni háborúk kísérteties borzalmait rögzíti, Carrrière néhány lényegre törő megfigyelést tesz – rámutat Goya eltökéltségére, hogy láttassa a szegényeket, bebörtönzötteket és nyomorultakat. Süketsége csak növelte az éleslátását, de sajnos a magányát is… Lázadt a felvilágosodás észuralma ellen; felmutatta egy őrült világ stigmáit.
 
               Járatlan utakon (16)  magyar felirattal
 
                                            francia film eredeti nyelven, 94 perc, 2023
   
Június
6.
Jávor Pál terem
15:55
   
A sikeres író, Pierre egész életében extrém élmények és féktelen partik során kereste önmagát. Mindig is a saját útját járta és a saját feltételei szerint alakította sorsát – azzal, akit ő választott, és úgy, ahogyan neki épp megfelelt. Amikor úgy érezte, valaki vagy valami veszélyezteti a szabadságát, egyszerűen továbblépett. Egy végzetes este azonban mindent megváltoztat az életében. Ittasan felmászik egy erkélyre, több emelet magasról lezuhan, és a baleset után kómába esik. Amikor magához tér, alig tud lábra állni. Bár a környezetében lévők óva intik, a tanácsuk ellenére úgy dönt, hogy nagy útra indul: Provence-tól egészen a Mont-Saint-Michel-szigetig gyalogol. Elfeledett ösvényeken, járatlan utakon vezet az útja Franciaország legbarátságtalanabb és legszebb vidékein át…
A valós eseményeken alapuló történet a természettel való kapcsolódásról, önmagunk megtalálásáról, az akaraterőről, a gyógyulásról és az újrakezdésről szól.
              
 
               Könyvklub: A következő  fejezet  (12)
 
                                            amerikai romantikus vígjáték , filmdráma, 107 perc, 2023
   
Június
2.
3.
Jávor Pál terem
17:30
18:00
   
A várva várt folytatásban a négy legjobb barátnő Olaszországba viszi könyvklubját, egy olyan bulis, csajos utazásra, amelyben eddig még sosem volt részük. Amikor az események elszabadulnak és féltve őrzött titkokról hull le a lepel, hősnőink nyugis vakációjából egy életre szóló országjáró kalandtúra kerekedik. Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen és Mary Steenburgen legendás kvartettjéhez Andy Garcia, Don Johnson és Craig T. Nelson mellé ezúttal beszáll még Giancarlo Giannini, Hugh Quarshie és Vincent Riotta is. A filmet újfent Bill Holderman és Erin Simms írta, és Holderman rendezőként is visszatér.
 
               A nemzet aranyai  (12)
 
                                            magyar dokumentumfilm, 149 perc, 2023
   
Június
7.
Június
4.
Hildebrand István terem
15:00  Ezüstkor Filmklub
Jávor Pál terem
17:10
   
A film hősei azok a magyar vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot.
 
 
               Transformers: A fenevadak kora (12)
 
                                            amerikai sci-fi akciófilm, 130 perc, 2023
   
Június
7.
Hildebrand István terem
19:00
 
   
A TRANSFORMERS: A FENEVADAK KORA ugyanazt az akciódús és látványos formulát hozza, amely világszerte elragadta a közönséget. A mozinézőket a 90-es évekbe röpíti, egy világkörüli kalandba az Autobotokkal, miközben behozza a Transzformerek egy teljesen új fajtáját – a Maximálokat – az Autobotok és az Álcák harcába.
 
Bogyó és Babóca 5. - Hónapok meséi  (0)
                                                                          magyar animációs film,70 perc, 2023
   
Június
1.
2.
3.
4.
6.
Hildebrand István terem
15:00
15:55
15:25
14:50
15:45
 
A bölcsődések és óvodások körében a Bogyó és Babóca több mint tíz éve az egyik legnépszerűbb rajzfilmsorozat. A Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi animációs filmben az évszakok váltakozását tizenkét rövid történetben követhetjük végig, amint a természet minden hónapban közös játékra hívja a szereplőket. Kalandjaik során februárban együtt ünnepelnek egy különleges farsangi bálon, áprilisban közösen ugrálóváraznak, júliusban együtt készítenek gyümölcsjégkrémet, decemberben izgalmas ajándékokkal lepik meg egymást. A tizenharmadik, ráadás történetben pedig egy süteményversenyen is részt vesznek, amelyből kiderül, hogy bárki, még a mindig lelkiismeretes Bagolydoktor is hibázhat.
 
               Nem kapjátok meg a gyűlöletem (16)
 
                                            német-francia-belga filmdráma, 102 perc, 2022
   
Június
1.
2.
4.
5.
6.
7.
Jávor Pál terem
15:40
15:30
15:15
15:25
17:45
15:20
 
   
Antoine élete egy csapásra omlott össze, amikor elveszítette feleségét a párizsi Bataclan terrortámadásban. A férfi egyedül maradt másfél éves kisfiával, de ahelyett, hogy gyűlöletet érzett volna az elkövetők ellen, másnap egy nyílt levélben a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet.

Sorai bejárták a világsajtót, ez jelentette a kiindulópontot a Csak azért sem gyűlöllek titeket című, nemzetközi bestsellerré vált életrajzi könyvéhez. A történet filmadaptációja megrázó erejű dráma, ami először a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál közönségét nyűgözte le.
 
               A csendes lány (12)
 
                                            ír dráma, 94 perc, 2022
   
Június
3.
Jávor Pál terem
16:10
 
   
Cáit mindössze tízéves, csendes kislány, aki hányattatott körülmények között nő fel. Örökké kimerült és ismét terhes édesanyjának a sok gyerek mellett nem jut ideje rá, alkoholista, hirtelen haragú apja pedig inkább jobb, ha nem foglalkozik vele. A család úgy dönt, a legjobb lesz mindenkinek, ha Cáit - et a nyárra rokonokhoz adja. A gyerektelen párnál egészen új világ tárul fel a kislány előtt. Az idilli, zöld környezetében egy idő után Cáit megnyílik, végül fény derül arra a titokra is, amit újdonsült nevelői elrejtenének előle.
A csendes lány az év egyik legmeglepőbb rendezői bemutatkozása, ami kimagaslóan jó kritikai fogadtatásban részesült, és a világ filmfesztiváljain már lenyűgözte a közönségét. A legjobb nemzetközi film kategóriában Oscar-díjra jelölt alkotás különösen megható, sokrétű és érzékeny film a szeretet hiányáról és a gondoskodás gyógyító erejéről.
 
               Legénybúcsú EXTRA (12)
 
                                            magyar vígjáték, 102 perc, 2022
   
Június
5.
Jávor Pál terem
19:25
 
   
A történetben két legénybúcsús csapat versenyez egymással, hogy megnyerjék a több millió forint értékű főnyereményt. Dani (Virsinszki Zoltán) menyasszonyával (Nagy Alexandra) együtt szedi össze versenytársait, úgy hogy a győzelem biztos lehessen. Így kerül be a csapatba a zseni egyetemi matektanár (Sütő András), a régi ős laza gimis barát (Varga Ádám) és a mindig vidám és pozitív Pali bácsi (Kálloy Molnár Péter).
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink