Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszínház műsora

2022-09-22 08:16:26
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz


AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2022. szeptember 22. – szeptember 28.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.400 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.200 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.200 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Minden jót, Leo Grande (16)


 angol vígjáték, filmdráma, 97 perc, 2022

 

 
Szeptember
27.
Jávor Pál terem
15:40

 

 
Nancy Stokes, a megözvegyült, nyugdíjba vonult iskolai tanár kalandra vágyik, emberi kapcsolatra és némi szexre. Jó szexre.

Noha férje mellett otthonra lelt, gyermeket neveltek és még valami élethez hasonló is kijutott neki, a jó szex sosem volt része a dolognak. Robert azonban már nincs többé, Nancy pedig eltervezte: egy Leo Grande nevű szexmunkás segítségével felfedezőútra indul. Egy hotelszobában Nancy megismerkedik Leóval. Épp olyan jóképű, mint a fotón, ám ami felkészületlenül éri Nancyt, az a reá váró társalgás és paráználkodás.

Leónak mindenről van véleménye, és bár nem mindig árulja el az igazat, Nancy mégis megkedveli. És Leo is őt. Ahogy nő a szexuális önbizalma, Nancy egyre jobban oldódik. Három találka folyamán az erőviszonyok is változni kezdenek, a két ember bizton viselt álarca pedig lassan lehull.


King - Egy kis oroszlán nagy kalandja (12)


francia családi vígjáték, 105 perc, 2022

 

 
Szeptember
23.
24.25.
26.
27.
Hildebrand István terem
15:50
13:30
15:00
13:45


King, az oroszlánkölyök megszökik a kereskedők elől, mielőtt repülőre tették volna. Az állat Inés és Alex otthonában talál menedéket. Őrült hajsza veszi kezdetét a kis oroszlán felkutatásáért, így a testvérek eldöntik, visszajuttatják őt Afrikába, hiszen csak így menthetik meg az üldözői elől.




Ahol a folyami rákok énekelnek (16)
amerikai filmdráma, 125 perc, 2022

 

 
Szeptember
23.
25.
26.
27.
28.
Jávor Pál terem
17:45
17:30
18:00 /Ivy/
19:00
20:30

 


Egy kislány él egyedül a mocsárban. A családja elhagyta, ő kitanulja, hogyan maradhat életben, és nagy nehezen egyedül is boldogul. És boldog. Kivéve akkor, amikor be kell mennie a közeli kisvárosba: mert ott gúnyolják, kinevetik és félnek tőle. És ő is szívesebben választja a magányt.
De felnő, gyönyörű, titokzatos, rejtőzködő lány lesz belőle, és eljön számára a szerelem ideje – amikor azonban az egyik srác, aki udvarolt neki, meghal, mindenki egyértelműnek tartja, hogy ő lehet a gyilkos.
Mi tehet a magányos lápi lány? Azt amit mindig csinált a mocsárban: beleolvad a természetbe, menekül, bujkál és berendezkedik a túlélésre.

Az elképesztő sikerű könyv, amelyet Magyarországon is többször újra kiadtak, Reese Witherspoon producersége mellett lett film: látványos, izgalmas, érzelmes történet.

Szia, Életem! (16)
magyar vígjáték, 115 perc 2022

 

 
Szeptember
24.

 
Jávor Pál terem
18:30

 


A fantasy elemekkel dúsított, egyedi vígjáték egy népszerű, de ihlethiányos írónak – Thuróczy Szabolcs alakításában – és sosem látott kisfiának nem várt találkozásáról szól. A hirtelen nyakukba szakadt, kényszerű együttlét fordulatos, vidám és érzelmes története a fiú fantáziájának köszönhetően átlépi a valóság kereteit is.




Nyugati nyaralás (12)


magyar krimi vígjáték, 105 perc, 2022

 

 
Szeptember
22.
23.
24.
25.
27.
28.
Szeptember
22.
23.
24.
25.
26.
Hildebrand István terem
15:45 / 21:15
17:50
18:15
18:00
17:45
18:00
Jávor Pál terem
18:15
14:00
22:30
19:45
20:15


Magyarország a ’80-as évek derekán. Maurer Gyuri ügyes, veszprémi autószerelő, aki mindent meg tud oldani – még a pártvezetők Ladáit is ő szereli. Családja a riviéra lázában ég, már épp indulnának nyaralni, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. Gyuri hirtelen megvilágosodik: kölcsönveszik egy disszidens magyar nála hagyott autócsodáját. A német verdával és papírokkal a nyugatra igyekvő magyarok helyett nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a “kölcsönvett” autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele…




Exhibition on Screen: A félreismert Raffaello (12)


dokumentumfilm, 93 perc, 2022

 

 
Szeptember
22.23.
Szeptember
26.
27.
28.
Hildebrand István terem
14:00
Jávor Pál terem
14:15
14:00
14:30


Raffaello halálának 500. évfordulójára emlékezvén a valaha volt legjelentősebb tárlatot rendezték meg munkáiból Rómában, mely rendkívüli kiállítást az Exhibition on Screen forgatócsoportja elsőként járhatott be. Raphael Sanzio da Urbino életét és munkásságát több mint kétszáz, felerészt most először együtt kiállított remekművön – festményen, rajzon – keresztül mutatja be ez a megatárlat.

A Louvre-ból, az Uffiziből, a National Gallery of Artból vagy a Prado gyűjteményeiből kölcsönzött, páratlanul gazdag anyag és a róla készült dokumentumfilm arra tesz kísérletet, hogy érzékeltesse Raffaello szakmai jártasságának, képzelőerejének és zsenialitásának felfoghatatlan dimenzióit. A több szakmai díjjal is büszkélkedő rendező, Phil Grabsky igyekszik friss szemmel tekinteni erre a reneszánsz óriásra, és kameráján keresztül is indokolni, miért soroljuk máig a legnagyobb mesterek közé Raffaellót. A dokumentumfilm kitér római korszakára, soha nem látott filmrészletekkel mutatja be az antik Róma szemléletformáló hatását, megmutatva Néró aranypalotáját is, melybe maga Raffaello is ellátogatott.

Fontos tisztán látnunk, hogy Raffaello jóval több volt, mint festő: a reneszánsz kor egyik legjelentősebb művésze kellett, hogy legyen, csak épp félreértették vagy misztifikálták. A mostani páratlan kiállítás először foglalkozik szinte az összes spektrumával. „A legjelentősebb európai művész, akinek munkássága máig megszólítja a közönséget” /Financial Times, Hétvégi kiadás/ Rövid karrierje során Raffaello olyan mértékben alakította a nyugati civilizációt, ahogy előtte és utána sem sokan. A jelenlegi, korszakos kiállítás nemcsak ünnepelt festményeit és rajzait, hanem építészeti, költészeti, illetve szobor-, szőttes- és nyomatelőkészítő terveit is górcső alá veszi.






Bereményi kalapja (12)
Kreatív portréfilm, 82 perc, 2022

 

 
Szeptember
22.
24.
25.
27.
28.
Jávor Pál terem
16:45
17:00
16:00
17:30
16:45


Bereményi Géza egyedülálló, kultikus alakja a magyar kultúrának. Először Cseh Tamásnak írt
dalszövegeivel lett országosan ismert, aztán novelláival, forgatókönyveivel, színdarabjaival,
filmrendezéseivel, az utóbbi években pedig regényíróként is a legnagyobbak közé emelkedett. A
Bereményi kalapja portréfilmben Tóth Barnabás kíséri és kérdezi végig Bereményit az életén.
Beszélgetőtársát Bereményi, mint fiatal rendező kollégát, és mint egykori gyerekszínészét - aki tíz
évesen az Eldorádó c. filmjében épp a gyerek Gézát alakította - avatja be a titkaiba.
A film sok zenével, sok filmrészlettel és sok baráttal - Bagó Bertalan,Cserhalmi György, Cserna-Szabó
András, Gödrös Frigyes, Jánossy Lajos, Járai Márk,Ónodi Eszter, Sőth Sándor, CanTogay - rajzolja meg
Bereményi Géza portréját. A Bereményi kalapja egyik jellegzetessége az a hat videoklip, melyekben
az alkotók újonnan forgatott fikciós jeleneteket kevertek össze régi híradófelvételekkel.
A Bereményi kalapja a Magyar Mozgókép Fesztiválon debütált, ahol három kategóriában is – Legjobb
egészestés dokumentumfilm, Legjobb rendező, Legjobb vágó – Magyar Mozgókép Díjra jelölték.




Tomboló blöki (12)
emirátusokbeli-amerikai-kínai-angol animációs vígjáték, akciófilm, 97 perc, 2021

 

 
Szeptember
25.
Jávor Pál terem
14:00 / Ivy Filmklub/

 

 
Vacak, a szeretetre méltó ebadta, arról álmodozik, hogy egyszer híres szamuráj válik belőle. Szerencsétlenségére a sors Kakamucho furcsa városába vezeti, ahol irtóra kilóg a sorból, ugyanis ő egy kutya, míg ott mindenki más… macska! És mint mindannyian tudjuk, a cicák nagyon, de nagyon nem szeretik a blökiket.

Vacak kétségbeesetten próbálkozik a városlakók kedvére tenni, ám akaratlanul is részese lesz a fenséges és narcisztikus Ika Chu terveinek. Csak egy aprócska akadály áll Ika útjába, hogy világuralomra - vagyis Kakamucho-uralomra – törjön: gonosz terve az, hogy rávegye Vacakot, segítsen neki örökre elűzni a városlakókat.

Ekkor lép a színre Jimbo, az egykori szédületes szamuráj-macsek, és Emiko, a vad cicus, aki Vacakhoz hasonlóan szamuráj szeretne lenni. A két cirmos és a kétbalkezes blöki különleges utazásra indulnak, hogy együtt mentsék meg Kakamucho cicalakóit. Vacak a kalandok során új barátokra tesz szert, és közben Jimbo irányításával egy gyorstalpaló szamurájtréningen is részt vesz, hogy aztán végül letaszítsa trónjáról a gonosz Ika Chut.


Együtt kezdtük (16)
magyar játékfilm, 2022

 

 
Szeptember
24.
Jávor Pál terem
20:35


Érettségi, egy nagy buli, aztán jó időre csá mindenkinek! A 12. c tagjai közt voltak, akik jártak egymással, meg akadtak köztük jó haverok is, de tíz éven át alig találkoztak. Aztán az egyikük esküvőjének alkalmából a régi spanok, ellenségek és szerelmek (akik megvoltak, és akik nem jöttek össze) újra együtt töltenek egy hétvégét egy balatoni panzióban.
Persze semmi sem úgy sikerül, ahogy tervezték. Mert egy ilyen nagy újratalálkozás pont arra jó, hogy kitörjön pár botrány, elcsábítsanak néhány hű szerelmest, elsüssenek egy csomó jó poént, hazudjanak, őszinték legyenek, dumáljanak, igyanak, aztán kezdjék elölről az egészet.
Lehet, hogy eltelt tíz év, de a 12. c tagjai nem komolyodtak meg, és úgy tűnik, nem is terveznek ilyesmit.


Nincs baj, drágám (16)
amerikai horror, thriller, 122 perc, 2022

 

 
Szeptember
24.
25.
26.
27.
Szeptember
22.
23.
28.
Hildebrand István terem
15:45
15:30
21:00
20:00
Jávor Pál terem
20:15
20:00
18:10


Minden tökéletes. Alice (Florence Pugh) és Jack (Harry Styles) szeretik egymást, boldogok, és a férfi munkahelye által fenntartott kisvárosban, Victoryban, egy szép házban élnek. Körülöttük mindenki szép, boldog, és ugyanannál a titokzatos cégnél dolgozik.
De mit csinálnak, amikor nincsenek otthon? Mivel foglalkozik ez a bőkezű vállalat? Alice először unalmában kezd kérdezősködni, azután egyre több furcsa részletre akad, és a cég képviselőinek nagyon nem tetszik a kíváncsisága. Számukra, úgy látszik csak az a lényeg, hogy senki ne tudja meg, min dolgoznak – és bármire hajlandóak, hogy megőrizzék a titkaikat.

A hátborzongatóan izgalmas filmet – amelyet rendezője szerint az Eredet, a Mátrix és A Truman-show ihletett – a világ egyik legrangosabb filmes eseményén, a Velencei Filmfesztiválon mutatják be idén szeptemberben.


Exhibition: Leány gyöngy fülbevalóval és más kincsek Hollandiából (6) | FELIRATOS
angol dokumentumfilm, 90 perc, 2014

 

 
Szeptember
26.
Hildebrand István terem
19:00


Johannis Vermeer „Leány gyöngy fülbevalóval” című munkája egyike a legismertebb festményeknek a művészettörténetben. Legutolsó világkörüli útja során is kígyózó sorok vártak arra, hogy akár csak egy rövid pillantást vethessenek nagyszerű szépségére – Japánban 1,2 millió érdeklődő látta a kiállítást. Ennek ellenére a festményt még mindig titkok övezik. A dokumentumfilm e rejtélyek nyomába ered. Ki volt a lány? Miért és hogyan festették le? Miért áll olyan nagy tiszteletben? Világkörüli útja után a “Leány gyöngy fülbevalóval” visszatért Hágába a Mauritshuisba, melynek felújítását épp a forgatás előtt fejezték be, hogy fény derüljön a körülötte lengő titkokra.


Magasságok és mélységek (16)
magyar játékfilm, 98 perc, 2022

 

 
Szeptember
27.
Szeptember
22.
23.
26.
Hildebrand István terem
15:45
Jávor Pál terem
15:00
15:55
16:00


2013 májusának végén egy ország figyeli aggódva a híreket, amikor a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt (Trill Zsolt) a társával együtt eltűnik a Himalájában. Bár mindenki más még reménykedik, felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) élő adásában jelenti be, hogy felesleges az újabb mentőexpedíciók szervezése. A következő hetekben a média szisztematikusan próbálja megtörni a nő keménységét. Első egész estés filmjében Csoma Sándor, számos nemzetközi hírű kisfilm rendezője, a megtörtént eseményeket Erőss Zsolt felesége szemszögéből ábrázolja.


Elvis (12)
amerikai-ausztrál életrajzi dráma, zenés film, 159 perc, 2022

 

 
Szeptember
28.
Hildebrand István terem
15:00 /Ezüstkor Filmklub/

 

 
A legendás Elvis Presley élete, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül. A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat (néha barátság, néha gyűlölet) több mint 20 évig tartott. Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát.
Közben Amerika háborúba ment, elveszítette az ártatlanságát, és megváltozott az egész világ. De a két férfi között mindig megmaradt valami furcsa kapcsolat…


Baz Luhrmann rendező mindig különleges látványvilágú, izgalmas filmeket rendez, és a zenéhez is nagyon ért: ezt bebizonyította már a Moulin Rouge-zsal és A nagy Gatsbyvel is. Ezúttal Tom Hanks főszereplésével mutatja be a 20. század egyik legnagyobb sztárja életét.


Avatar (16)
amerikai-angol kalandfilm, 162 perc, 2009

 

 
Szeptember
23.
24.
25.
28.
Hildebrand István terem
20:00 /3D/
20:15
20:00
20:00 /feliratos/

 

 
Ismét a mozikban James Cameron 2009-es, Oscar®-díjas filmeposza, ami minden idők legsikeresebb filmjévé vált. A nézők így újra lehetőséget kapnak arra, hogy 3D-ben és más speciális formátumok segítségével elrepítsék magukat a távoli Pandora bolygóra, a 2154. évbe.

Az Oscar®-díjas James Cameron által írt és rendezett produkciót kilenc Oscar®-díjra jelölték 2010-ben, köztük a legjobb film és a legjobb rendező kategóriákban, s hármat meg is nyert: a legjobb fényképezésért, a legjobb látványtervezését és a legjobb vizuális effektusokért járót. A magyarországi mozikban tíz héten vezette a toplistát és végül több mint 1,2 millió jegy kelt el rá.




 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

2024-04-23 08:53

Szurkolói ankétot tartottak Körmenden

A szurkolók nem maradtak adósak a kérdésekkel.Tovább

2024-04-23 08:43

A körmendiek számíthatnak rájuk

évértékelő közgyűlésTovább

2024-04-22 18:00

Választási hírek

nyilvántartásba vételi határozatokTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink