Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszínház műsora

2022-09-28 08:46:11
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz


AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2022. szeptember 29. – október 5.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.400 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.200 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.200 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Ecc, pecc, ki lehetsz? (12) /feliratos/
 amerikai krimi-vígjáték, 98 perc, 2022

 
 
Szeptember
29.
30.
Október
1.
2.
3.
4.
5.
Jávor Pál terem
20:10
20:05
Jávor Pál terem
19:40
17:55
16:00
18:00
20:00

 

 
London, az 1950-es években. A West Enden egy nagy sikerű színdarab filmváltozatát készítik elő, egészen addig, mígnem a hollywoodi rendező gyilkosság áldozatává válik. A sokat látott Stoppard felügyelő és a bizonyítási vágytól fűtött újonc, Stalker közrendőr kapják az ügyet, ám csakhamar egy olyan fejtörővel szembesülnek a fénylően mocskos színházvilág kulisszái között, ami tulajdon életükre is veszélyt jelent.


King - Egy kis oroszlán nagy kalandja (12)
francia családi vígjáték, 105 perc, 2022

 

 
Szeptember
30.
Október
01.02.
Hildebrand István terem
15:55
Hildebrand István terem
14:00

King, az oroszlánkölyök megszökik a kereskedők elől, mielőtt repülőre tették volna. Az állat Inés és Alex otthonában talál menedéket. Őrült hajsza veszi kezdetét a kis oroszlán felkutatásáért, így a testvérek eldöntik, visszajuttatják őt Afrikába, hiszen csak így menthetik meg az üldözői elől.


Ahol a folyami rákok énekelnek (16)
amerikai filmdráma, 125 perc, 2022

 

 
Szeptember
29.
Október
1.
2.
5.
Október
3.
4.
Hildebrand István terem
18:00
Hildebrand István terem
16:10
16:00
15:00 /Ezüstkor Filmklub/
Jávor Pál terem
20:00
15:35


Egy kislány él egyedül a mocsárban. A családja elhagyta, ő kitanulja, hogyan maradhat életben, és nagy nehezen egyedül is boldogul. És boldog. Kivéve akkor, amikor be kell mennie a közeli kisvárosba: mert ott gúnyolják, kinevetik és félnek tőle. És ő is szívesebben választja a magányt.
De felnő, gyönyörű, titokzatos, rejtőzködő lány lesz belőle, és eljön számára a szerelem ideje – amikor azonban az egyik srác, aki udvarolt neki, meghal, mindenki egyértelműnek tartja, hogy ő lehet a gyilkos.
Mi tehet a magányos lápi lány? Azt amit mindig csinált a mocsárban: beleolvad a természetbe, menekül, bujkál és berendezkedik a túlélésre.

Az elképesztő sikerű könyv, amelyet Magyarországon is többször újra kiadtak, Reese Witherspoon producersége mellett lett film: látványos, izgalmas, érzelmes történet.


Nyugati nyaralás (12)
magyar krimi vígjáték, 105 perc, 2022

 

 
Szeptember
30.
Október
1.
2.
4.
5.

 
Hildebrand István terem
18:10
Hildebrand István terem
18:35
18:30
17:45
17:30


Magyarország a ’80-as évek derekán. Maurer Gyuri ügyes, veszprémi autószerelő, aki mindent meg tud oldani – még a pártvezetők Ladáit is ő szereli. Családja a riviéra lázában ég, már épp indulnának nyaralni, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. Gyuri hirtelen megvilágosodik: kölcsönveszik egy disszidens magyar nála hagyott autócsodáját. A német verdával és papírokkal a nyugatra igyekvő magyarok helyett nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a “kölcsönvett” autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele…

Exhibition on Screen: A félreismert Raffaello (12)
dokumentumfilm, 93 perc, 2022

 

 
Október
3.
Hildebrand István terem
19:00


Raffaello halálának 500. évfordulójára emlékezvén a valaha volt legjelentősebb tárlatot rendezték meg munkáiból Rómában, mely rendkívüli kiállítást az Exhibition on Screen forgatócsoportja elsőként járhatott be. Raphael Sanzio da Urbino életét és munkásságát több mint kétszáz, felerészt most először együtt kiállított remekművön – festményen, rajzon – keresztül mutatja be ez a megatárlat.

A Louvre-ból, az Uffiziből, a National Gallery of Artból vagy a Prado gyűjteményeiből kölcsönzött, páratlanul gazdag anyag és a róla készült dokumentumfilm arra tesz kísérletet, hogy érzékeltesse Raffaello szakmai jártasságának, képzelőerejének és zsenialitásának felfoghatatlan dimenzióit. A több szakmai díjjal is büszkélkedő rendező, Phil Grabsky igyekszik friss szemmel tekinteni erre a reneszánsz óriásra, és kameráján keresztül is indokolni, miért soroljuk máig a legnagyobb mesterek közé Raffaellót. A dokumentumfilm kitér római korszakára, soha nem látott filmrészletekkel mutatja be az antik Róma szemléletformáló hatását, megmutatva Néró aranypalotáját is, melybe maga Raffaello is ellátogatott.

Fontos tisztán látnunk, hogy Raffaello jóval több volt, mint festő: a reneszánsz kor egyik legjelentősebb művésze kellett, hogy legyen, csak épp félreértették vagy misztifikálták. A mostani páratlan kiállítás először foglalkozik szinte az összes spektrumával. „A legjelentősebb európai művész, akinek munkássága máig megszólítja a közönséget” /Financial Times, Hétvégi kiadás/ Rövid karrierje során Raffaello olyan mértékben alakította a nyugati civilizációt, ahogy előtte és utána sem sokan. A jelenlegi, korszakos kiállítás nemcsak ünnepelt festményeit és rajzait, hanem építészeti, költészeti, illetve szobor-, szőttes- és nyomatelőkészítő terveit is górcső alá veszi.

Bereményi kalapja (12)
Kreatív portréfilm, 82 perc, 2022

 

 
Szeptember
29.
30.
Október
1.
2.
Jávor Pál terem
16:30
16:20
Jávor Pál terem
15:55
16:15


Bereményi Géza egyedülálló, kultikus alakja a magyar kultúrának. Először Cseh Tamásnak írt
dalszövegeivel lett országosan ismert, aztán novelláival, forgatókönyveivel, színdarabjaival,
filmrendezéseivel, az utóbbi években pedig regényíróként is a legnagyobbak közé emelkedett. A
Bereményi kalapja portréfilmben Tóth Barnabás kíséri és kérdezi végig Bereményit az életén.
Beszélgetőtársát Bereményi, mint fiatal rendező kollégát, és mint egykori gyerekszínészét - aki tíz
évesen az Eldorádó c. filmjében épp a gyerek Gézát alakította - avatja be a titkaiba.
A film sok zenével, sok filmrészlettel és sok baráttal - Bagó Bertalan,Cserhalmi György, Cserna-Szabó
András, Gödrös Frigyes, Jánossy Lajos, Járai Márk,Ónodi Eszter, Sőth Sándor, CanTogay - rajzolja meg
Bereményi Géza portréját. A Bereményi kalapja egyik jellegzetessége az a hat videoklip, melyekben
az alkotók újonnan forgatott fikciós jeleneteket kevertek össze régi híradófelvételekkel.
A Bereményi kalapja a Magyar Mozgókép Fesztiválon debütált, ahol három kategóriában is – Legjobb
egészestés dokumentumfilm, Legjobb rendező, Legjobb vágó – Magyar Mozgókép Díjra jelölték.


Családi legendák (6)
magyar animációs film, 65 perc, 2021

 

 
Október
1.
2.
Jávor Pál terem
14:30
14:45


E történetek szereplőiből kerülnek ki a Nádas-Berci család tagjai, közeli ismerősei, illetve a háttértörténet szereplői is. A család kollektív tudatát Karolinán keresztül ismerjük meg, aki egy fotóalbumot lapozgatva mesél a rokonokról, valahogy így:

„Karolina vagyok, tíz éves. Sokan gondolhatják majd önök közül, hogy mindaz, amit elmondok csak a képzelet szüleménye. De én mindenkit biztosítok róla, hogy nem az. Ez a film a legendásan nagy és összetartó Nádas-Berci családunkról szól. A Bercik állítólag egy rózsalekvár recept kapcsán, még a török hódoltság alatt kerültek rokonságba a Nádasokkal, azóta hívnak így minket. Bizonyítékom van róla: itt, ez a fotóalbum! Találomra felütöm… igen, ez itt a névrokonom, Anna Karolina, a dédnagynéném. Tornászlány volt, aki mindig fittyet hányt a gravitációra és ezért felfelé esett. Ez itt Frici bá, aki csatornafektető, és egyben óriáskígyó-temetkezési vállalkozó. A fia, Fábián, hegymászó. Kérés nélkül kétszer felmászott a Himalája tetejére, de hatalmasat káromkodik, ha nem működik a lift. Rengetegen vagyunk, de az igazi nagy család csak ritkán gyűlik össze: csak ha új Nádas-Berci születik, vagy régi Nádas-Bercit temetünk, vagy valakinek esküvője van egy Nádas-Bercivel. Ilyenkor nagy a hangzavar, mindenki egyszerre beszél, és rengeteg történetet mesélnek el, és mindig tanulok valamit, még azt is, amit anya szerint nem kellene.”


Nincs baj, drágám (16)
amerikai horror, thriller, 122 perc, 2022

 

 
Szeptember
29.
30.
Október
1.
2.
3.
4.
5.

 
Hildebrand István terem
15:40
20:15
Hildebrand István terem
20:35
20:30
21:00
19:50
19:50


Minden tökéletes. Alice (Florence Pugh) és Jack (Harry Styles) szeretik egymást, boldogok, és a férfi munkahelye által fenntartott kisvárosban, Victoryban, egy szép házban élnek. Körülöttük mindenki szép, boldog, és ugyanannál a titokzatos cégnél dolgozik.
De mit csinálnak, amikor nincsenek otthon? Mivel foglalkozik ez a bőkezű vállalat? Alice először unalmában kezd kérdezősködni, azután egyre több furcsa részletre akad, és a cég képviselőinek nagyon nem tetszik a kíváncsisága. Számukra, úgy látszik csak az a lényeg, hogy senki ne tudja meg, min dolgoznak – és bármire hajlandóak, hogy megőrizzék a titkaikat.

A hátborzongatóan izgalmas filmet – amelyet rendezője szerint az Eredet, a Mátrix és A Truman-show ihletett – a világ egyik legrangosabb filmes eseményén, a Velencei Filmfesztiválon mutatják be idén szeptemberben.


Magasságok és mélységek (16)
magyar játékfilm, 98 perc, 2022

 

 
Október
4.

 
Hildebrand István terem
15:45

 


2013 májusának végén egy ország figyeli aggódva a híreket, amikor a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt (Trill Zsolt) a társával együtt eltűnik a Himalájában. Bár mindenki más még reménykedik, felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) élő adásában jelenti be, hogy felesleges az újabb mentőexpedíciók szervezése. A következő hetekben a média szisztematikusan próbálja megtörni a nő keménységét. Első egész estés filmjében Csoma Sándor, számos nemzetközi hírű kisfilm rendezője, a megtörtént eseményeket Erőss Zsolt felesége szemszögéből ábrázolja.
Esemény (18)
francia filmdráma, 100 perc, 2021

 

 
Szeptember
29.
30.
Október
1.
2.
3.
4.
5.
Jávor Pál terem
18:10
18:00
Jávor Pál terem
17:40
20:00
18:00
20:00
18:00

 

 
Te meddig mennél el, hogy a saját sorsodat irányítsd? Az egyetemista Anne-ben megvan a tehetség és ambíció, hogy szebb élete legyen, mint a munkásosztálybeli szüleinek. Amikor a lány megtudja, hogy akarata ellenére teherbe esett, tisztában van vele, hogy a gyermekvállalás a megálmodott karrierjének végét jelenti. Anne a tanulmányai mellett dönt, és sziklaszilárd elhatározásától az sem tántorítja el, hogy ezért az életét kell kockára tennie.

A ’60-as évek elején járunk, amikor Franciaországban az abortusz még illegális volt. A titokban, gyakran házilag végzett eljárások nem csak roppant kockázatosak voltak, de börtönt jelenthettek a segítőknek és az anyáknak egyaránt.

Az Annie Ernaux önéletrajzi regényéből készült letaglózó film elnyerte a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál legrangosabb díját, az Arany Oroszlánt.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink