Hírek, aktuális / 27. Magyar Kick-box Világkupa

2022-06-07 16:06:50
A 27. Magyar Kick-box Világkupát június 3-5-én, péntektől vasárnapig rendezték a budapesti BOK Sportcsarnokban.
 
A verseny a legjobb hazai kick-boxosok számára egyúttal kiváló felkészülés az őszi felnőtt Európa-bajnokságra és utánpótlás világbajnokságra.
 
Rendszerint nagy csapattal érkező orosz és a fehérorosz versenyzők távollétében is – a hazai szakszövetség elnöke, Galambos Péter elmondta, hogy a versenyre: több mint 1700 versenyző összesen 3200 nevezést adott le.
 
Az eseményre többek között az Egyesült Államokból, Argentínából és Szingapúrból is érkeztek versenyzők, ami azt jelzi, hogy a budapesti világkupát érdemesnek tartják arra, hogy eljöjjenek rá, mert tudják, hogy itt  a világ legjobbjaival találkozhatnak – vagyis a világkupa egyszerre számít elit, de ugyanakkor tömegversenynek.

A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend 4-nevezést adott le erre a nagyon színvonalas versenyre.

Horváth Szabolcs kadet-2, -42kg light-contact szabályrendszerben kezdte világkupás szereplését. Az a Singh Digwa Gurdit Denis, angol fiú várta versenyzőnket a pástra, aki jogosan búcsúztatta Szabolcsot a további küzdelmek től, és nyerte meg ezt a súlycsoportot.
Kick-light szabályrendszerben versenyzőnk már bejutott a nyolc közé, és a négybe kerülésért egy bolgár versenyzővel vívott szoros meccset. A mérkőzés vége előtt fél percel Szabolcs vezetett két bírónál is, 2-3 ponttal. Ezután is ő ért el ellenfelén pontokat, de ekkor már nem néztem az eredményjelzőt, csak az időre figyeltem és adtam ez szerint az utasításokat. A mérkőzés végén mégis az ellenfél Dimitrov Martin kezét emelték fel. ----Érmet ebben a szabályrendszerben sem sikerült szerezni ezen a versenyen, de tapasztalatot annál többet.
 
Kraller Patrik kadet-2, -63 kg light-contact szabályrendszerben kezdte küzdelmét. Egy erősebb rúgást követően, bordasérülése miatt fel kellett adnia versenyzését, és maradt ki a további küzdelmekből.
 
Andorka Imre

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink