ÖNKORMÁNYZAT / Projektek / Körmend ipari terület infrastruktúrájának fejlesztése

Projekt megnevezése: Körmend ipari terület infrastruktúrájának fejlesztése
 
Kedvezményezett neve:  Körmend Város Önkormányzata
Szerződött támogatás összege:  316 702 440 .- HUF
Támogatás mértéke:  100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

Körmend Város Önkormányzata 2017. májusában a TOP-1.1.1-15 Ipari parkok, iparterületek fejlesztése c. pályázati felhívás keretében 100 %-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A megítélt támogatás összege: 316 702 440 millió Ft.
Körmend Város Önkormányzata 2004-ben jelölte ki a város határában az iparfejlesztési területet. Az ipari park a település északnyugati határában, a város két legnagyobb üzeme, az EGIS gyógyszergyár és az ADA Hungária bútorgyár között helyezkedik el. Az Önkormányzat – együttműködve a parkot üzemeltető gazdasági társasággal - partnerségi viszony kialakítására törekszik a betelepülő vállalkozásokkal.
Az építés célja Körmend Város északi-nyugati területén található ipari terület infrastruktúrájának kiépítése. Az iparterületek alapinfrastruktúrájának (gáz, víz, csatorna, út, iparvágány, parkoló, elektromos vezetékrendszer, energia hálózat, távközlési és kommunikációs hálózat, hulladékkezelő létesítmények) kiépítése, átalakítása, felújítása, bővítése, korszerűsítése, közlekedőfelület kialakítása, illetve telekhatáron kívüli alap infrastrukturális beruházások valósulnak meg. Az infrastrukturális ellátás a fentieken túlmenően a teljes ipari területen összegyűjtött csapadékvizek biztonságos elvezetését is jelenti. Ez a beruházás 17 db működő vállalkozásnak nyújt előnyt.
Az infrastrukturális ellátás egyrészt az önkormányzati ingatlanok közúti kapcsolatának létesítését jelenti.  A tervezett út Körmend területén, annak nyugati részén helyezkedik el, biztosítva a szomszédos terület gyors, kényelmes, biztonságos megközelíthetőségét, illetve a későbbi fejlesztések lehetővé tételét. A tervezési szakasz az Ipari utca 0+255,83 km szelvényéből indul, sík, jelenleg mezőgazdasági művelésű területen halad, Körmend szabályozási terve által kijelölt területen belül. A tervezési szakasz vége a 0+316,66 km szelvényben került meghatározásra, ami a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal közelében található.
Az út víztelenítése során a pálya víztelenítésének, illetve az út felületére és rézsűire hulló csapadékvizek összegyűjtésének és elvezetésének megoldására törekedtek a tervezők, valamint az út menti csapadékvíz-elvezető csatorna a fejlesztendő ipari területről származó csapadékvizek gyűjtését és elvezetését is kiszolgálja. A csapadékvíz elvezetését zárt csapadékcsatorna és a hozzá csatlakozó víznyelőaknák, tisztítóaknák építésével tervezik. A csapadékcsatorna a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal talpárkába torkollik, melynek felújítása is a tárgyi projekt műszaki tartalmát képezi.
A fentiekkel összhangban tehát az ipari területen összegyűjtött csapadékvizeket először az Ady Endre utcai sportpálya területén kialakított záportározóba vezetik zárt csapadékcsatornán keresztül. A záportározóból átemelővel nyomóvezeték továbbítja a csapadékvizet a Somogyi Béla utcai nagyméretű gyűjtőcsatornába, ami az ipari területről a csapadékvizek elvezetésének főgerincét adja. A tervezett gerinc a Batsányi János utcától kezdve dél felé, a vasút és a 8. sz. főút alatt átvezetve a Szemcse árokba torkollik. A Szemcse ároktól a Sportpálya területéig tervezett zárt csapadékcsatorna és záportározó létesül. A záportározóból telepített szivattyúállással, nyomóvezetéken keresztül jutnak a csapadékvizek a befogadó Rába folyó árterébe.
.
Projekt azonosító száma: TOP-1.1.1-15-VS1-2016-00006


2019. március 27.
Sajtótájékoztató
Sajtóközlemény
   
nagyításhoz klikk a képekreIpar Terület projekt
2019.10.09. Dokumentációs fotózás

       
nagyításhoz klikk a képekre


2019.10.09. Sajtótájékoztató
Sajtóközlemény
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2021-07-25 11:57

Körmendi Napok

2021. augusztus 18-22.Tovább

2021-07-24 11:10

Magyarszecsődi Falunapok

2021. augusztus 6-8.Tovább

2021-07-24 11:04

Ügyeleti rend az oviban

A nyári nyitvatartási rend augusztus 23-ig tartTovább

2021-07-23 11:50

Megjelent a Körmendi Híradó

2021. július 23. XIX. évfolyam 11. számTovább

2021-07-23 09:15

Városi Televízió műsorajánló

15. Körmendi BöngészőTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink