Hírek, aktuális / Újítások az iskolában

2019-01-24 17:01:12

Újítások az iskolában

Szép napot! Büszke vagyok rád! Nagyon sajnálom! Megbocsátok neked!"

Január közepétől ezek a gondolatok - jó pár másikkal egyetemben - ott sorakoznak az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola főlépcsőjének fokain. Jókívánságok, dicséretek, udvariassági formulák, amiket talán nem hallunk és nem is mondunk elégszer. A lépcsőfeliratok azonban arra intenek, hogy senki ne feledkezzen el a használatukról: ne sajnálja az időt a köszönésre és a kérésre, ne szégyelljen bocsánatot kérni, sem pedig megbocsátani. A feliratok szerepe ugyanakkor az is, hogy biztassák és jobb kedvre derítsék a diákokat pozitív üzeneteikkel. Mert jólesik, ha egy borús reggelen az iskola azzal fogadja az érkezőt:  "Érezd jól magad!" Ahogy egy agyfacsaróan nehéz dolgozat után is jó azt olvasni, a lépcsőn felfelé baktatva: "Tudom, hogy mindent beleadtál!" És bizony néha nem árt az egyszerű emlékeztető: "Mosolyogj!" Amit, ha csak egy arra haladó is megszívlel, a felirat elérte a célját. A lépcsőfeliratok mellett egy másik újdonság is színesíti az iskolai mindennapokat. A csengő megszokott, ismerős zengését, ami az iskolára gondolva valószínűleg mindenkinek ott visszhangzik a fülében, az idei tanévben dallamcsengő váltotta fel. A tanórák kezdetét és végét így havonta más-más témájú - ezáltal mindig új felfedezni valót kínáló -, kellemes zeneszó jelzi.
Mivel az iskola szeptembertől júniusig az egyik legfontosabb színtere a diákok életének, fontos, hogy olyan hely legyen, ahova szívesen lép be az érkező. Olyan hely, amely képes változni, fejlődni és megújulni, hogy minél hívogatóbb és ösztönzőbb, barátságosabb légkört teremtsen a benne tanulók és dolgozók számára.
Ennek a gondolatnak a jegyében szépült meg nyelvi laborunk is. Vidám és hívogató, négy ország jellegzetességeit ábrázoló képet festett néhány nevelő és tanuló a falra. Emellett különböző nyelvű köszönések fogadják a tanulókat.
 

Ezúton is köszönjünk mindenkinek a munkáját, mellyel hozzájárult ahhoz, hogy iskolánk még barátságosabbá váljon. További képek itt.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-19 13:40

Így tekerd körbe a Földet egy nap alatt!

Április 20-21-énTovább

2024-04-19 10:08

Meghívó

főzőversenyreTovább

2024-04-19 09:54

Ébresztő Körmend

Idén is felkeltjük...Tovább

2024-04-19 08:13

Ülésezik Körmend Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

2024. április 25-én (csütörtökön) 8.00. órai kezdettelTovább

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink