Hírek, aktuális / Őrizetben a migránsokat szállító ukrán férfi

2020-11-20 10:16:25
Őrizetben a migránsokat szállító ukrán férfi


Embercsempészés bűntett elkövetése a megalapozott gyanú.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Vas megyei rendőrök 2020. november 19-én, 20 óra 40 perckor Szentgotthárdon ellenőriztek egy lengyel rendszámú gépkocsit, melyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban négy személy utazott, akik közül hárman pakisztáni, míg a negyedik indiai állampolgárnak vallotta magát. A rendőri intézkedés során magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az egyenruhások a férfiakat a Körmendi Rendőrkapitányságra előállították és a négy utast a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nyomozók a sofőrt gyanúsítottként kihallgatták és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.   

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2021-05-15 11:15

Kezdődik az egyéni gazdaságok összeírása

KSH tájékoztatóTovább

2021-05-15 09:24

Kiállításnyitó

meghívóTovább

2021-05-14 10:49

Lakóházban volt tűz Körmenden, autó égett Csörötneken

Két tűzesethez riasztották a tűzoltókat csütörtökönTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink