Hírek, aktuális / Évértékelő értekezlet

2020-02-28 10:06:29

Évértékelő értekezlet a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen


A katasztrófavédelmi kirendeltségek sorában harmadikként a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tartott évértékelő értekezletet február 27-én.

Az értekezlet elöljárója Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója volt, az eseményt megtisztelte jelenlétével Gombásné Nardai Ibolya, a Körmendi Járási Hivatal hivatalvezetője, dr. Orbán István, a Szentgotthárdi Járási Hivatal hivatalvezetője, Tauszné Vincze Edit, a Vasvári Járási Hivatal hivatalvezetője, Belencsák István, Körmend város alpolgármestere, Tóth Balázs, Vasvár város polgármestere, Dr. Koncz Gabriella r. alezredes, Körmendi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, Czibók Károly r. ezredes, a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium gazdasági igazgatóhelyettese, valamint Németh László parancsnok, a Vasvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.

Király Lajos tű. ezredes, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője szóbeli kiegészítésében jelentett az elmúlt év jelentős tűzeseteiről, a tűzoltói beavatkozást igénylő közlekedési baleseteiről, műszaki mentéseiről. Az alezredes ezután a szakterületek végrehajtott feladatairól számolt be részletesen. Többek között az állomány stabil létszámhelyzetéről, a tűz és káresetek statisztikai adatairól, a készenléti tűzoltó állomány képzéseiről, az integrált hatósági megelőzési tevékenységről, a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokkal együttműködési megállapodást kötött  önkéntes tűzoltó egyesületek pályázati sikereiről, a SI-HU-A magyar-szlovén-osztrák komplex nemzetközi katasztrófa-felszámolási együttműködési és honvédelmi gyakorlatról, a lakosságvédelmi szempontból fontosnak ítélt kockázati helyszínek ellenőrzéseiről, a járási mentőszervezetek rendszerben tartó gyakorlatairól, az „Összefogás 2019” magyar-szlovén-osztrák nemzetközi katasztrófa-felszámolási együttműködési és honvédelmi gyakorlatról, az iparbiztonsági szakterület által végzett veszélyes üzemek és veszélyes áruk szállítása terén végzett munkájáról. Kiemelte a kirendeltség tűzoltósport terén nyújtott kiemelkedő tevékenységét, majd a kirendeltségvezető megköszönte a társzervek segítségét. Szóbeli kiegészítése végén meghatározta a kirendeltség fő feladatait. Ezek között szerepel a szabadtéri tűzesetek hatékony megelőzése, a települési mentőcsoportok rendszerben tartása, a pályázatok eredményességének növelése és a készenléti állomány tudásszintjének tovább növelése.

Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, igazgató beszédében megköszönte a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség elmúlt évi munkáját, ami gerincét képezte a katasztrófavédelem megyénkben zajló tevékenységét.  Az igazgató meghatározta az elkövetkezendő év súlypontjait, feladatként határozta meg a szabadtéri tűzesetek, tűzhalálesetek, téves jelzések számának csökkentését, a lakosság körében tett megelőző tevékenység folytatását a kor kihívásainak megfelelő, előre mutató installációkkal és programokkal, ügyfélbarát hatósági feladatellátást, az önkéntesség szerepvállalásának erősítését. Célként határozta meg továbbá az önkéntesség tovább erősítését, járási mentőcsoportok és települési mentőszervezetek rendszerben tartását, az önkéntes, önkormányzati tűzoltóságok, valamint mentőcsoportok pályázati sikerességének növelését, rendezvények megszervezésében való részvételt. Fontos az állomány megtartása, folyamatos képzése, tudásszintjének fejlesztése, a biztonságos és magas szintű feladatellátás, a határon túlnyúló kapcsolatok fejlesztése, gyakorlati képzések ütemezett végrehajtása, a társszervekkel való közreműködés és az időarányos, észszerű, szakszerű és költséghatékony gazdálkodás. Beszéde végén megköszönte a tűzoltó állomány munkáját, a helyi védelmi bizottságok és társszervek segítségét, valamint a 2020. évre is hasonló, egymásra támaszkodó munkavégzést kért. 
 

Fotó: Egyed László VasMKI
Forrás: VasMKI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

2024-04-18 16:20

Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntője Körmenden

Továbbjutott az Olcsai csapataTovább

2024-04-18 15:56

Áramszüneti tájékoztató

Új fogyasztó bekötéseTovább

2024-04-18 10:42

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-04-18 10:34

Gyermek Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink