Hírek, aktuális / Égetés szabályait hagyta figyelmen kívül

2017-10-10 11:32:28
A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, megakadályozva a tűz továbbterjedését.

Hulladékot égettek Szombathelyen, a Szófia utcában a Gyöngyös patak partján, szombaton este. A tűzben nem sérült meg senki. A szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. Az égetés szabályaira nem tudták felhívni a tüzet gyújtó személy figyelmét, ugyanis a tűz közelében nem tartózkodott senki.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosok figyelmét, hogy a szabadtéri égetés szigorúan tilos, viszont az udvarunkon való égetés előtt is meg kell győződnünk az önkormányzat által kiadott szabályzókról, amelyekben megfogalmazzák, hogy mely időszakban, milyen napokon és milyen időkeretben van lehetőségünk az égetésre. Amennyiben engedélyezett az égetés, jelöljünk ki egy olyan területet, ahol nincsenek közvetlen közelünkben fák, bokrok, száraz növények, ugyanis ezekre a tűz könnyen átterjedhet. Szeles időben ne gyújtsunk tüzet. Az egyik legfontosabb szabály, hogy soha ne hagyjuk őrizetlenül a tüzet és mindig legyen a közvetlen közelünkben a tűz eloltására szolgáló eszköz. Tevékenységünk befejeztével győződjünk meg róla, hogy megfelelően eloltottuk-e tüzet, így biztonságosan elhagyhatjuk a területet.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy fordítsanak fokozott figyelmet a fenti szabályok betartására, a kerti égetéssel kapcsolatosan pedig tájékozódjanak a helyi önkormányzati rendeletekről!

VAS MKVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink