Hírek, aktuális / Veszélyes dolgozni?

2019-01-23 17:30:56
A „Dél-vas megyei gazdasági és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködés a helyi gazdaságfejlesztés szolgálatában” című projekt


Veszélyes dolgozni? – munkahelyi stressz, a lassú méreg


Az eddigi paktumos cikkek hivatalos hangvétele után, jöjjön egy lazább és személyesebb írás egy nagyon fontos, és sok embert érintő problémáról. Több emberrel vagyok kapcsolatban, akiknél a 2019-es év bizony a váltásról szól. Az előző évben felismerték, hogy sajnos nincsenek jó helyen, nem érzik magukat jól a bőrükben. Gratulálok nekik, hogy meghozták ezt a döntést!
Azt kell elfogadnunk, hogy a munkahelyünk nem kell, hogy arról szóljon: „jaj már megint hétfő van”. Az életünk nagy részét – ha tetszik, ha nem – normális esetben a munkahelyünkön töltjük. Átlagban heti 40 órát. Erre jönnek még a szorgalmi feladatok vagy a túlóra. Ha ezt az időt stresszben töltjük, akkor csak idő kérdése, hogy néhány éven belül becsenget az ajtón egy komolyabb egészségügyi baj. Akarjuk ezt? Persze, hogy nem. Ilyenkor szokták sorolni nekem azokat a magyarázatokat, amik miatt nem állnak fel a székükből és néznek más állás után. Ezek a következők: „de hova mehetnék, nincs munkahely”; már csak 5 évem van a nyugdíjig, nem kockáztatok”; „jó a fizetés, máshol kevesebbet kapok”; „amíg picik a gyerekek bevállalom, mert így könnyebben meg tudom oldani”.
Van több is, biztosan az olvasó is tudna, vagy 10-et felsorolni. Mindegyik igaz és mindegyiket megértem. Annyit azonban mindenki tegyen meg, aki ebben a cipőben jár, hogy nézzen körül! Álljon meg egy percre, nyissa ki a napilapokat, keressen interneten, kormányhivatalok hirdetőtábláin, Paktum irodákban és nézze meg, hogy felkeltette-e a figyelmét valami? Képzelje el magában, hogy jelentkezik és vált. Sok esetben már a változás is segít. Hogy más a környezet…. a kollégák, vagy a főnök.


Ajánlom mindenki figyelmébe a http://www.munkahelyistresszinfo.hu/ oldalt. Itt egy 20 perces kérdőív segítségével, egy reális képet kaphatunk jelenlegi munkahelyünkről, és annak ránk gyakorolt hatásáról. Az oldalon stresszkezelési tippeket, technikákat és segítségnyújtási lehetőségeket is találunk. Vannak letölthető kiadványok és sok olvasnivaló. Hajrá!

Aki pedig szeretne személyesen is beszélni a témáról, vagy esetleg segítségre, tanácsra lenne szüksége a munkahelyváltáshoz, munkahelykereséshez, az látogassa meg a térség munkaerőpiaci mentorait. Bizalommal segítenek ebben is!
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-06-26 11:41

Állást keres, munkahelyet váltana

Dél-Vasi Foglalkoztatási Paktum Iroda felhívásaTovább

2019-06-26 10:55

Virágos Magyarországért

Szavazz Körmendre!Tovább

2019-06-26 05:32

Csákányi László Filmszínház műsora

június 28 - július 6.Tovább

2019-06-26 05:08

Az ország legerősebb tűzoltója

nemzetközi tűzoltóversenyTovább

2019-06-26 04:35

AGORA - Savaria Filmszínház műsora

2019. június 27- július 3.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink