Hírek, aktuális / Vasárnaptól visszatér a tél

2021-01-24 10:56:23
VASÁRNAPTÓL VISSZATÉR A TÉL
ÍGY DOLGOZNAK MAJD A MAGYAR KÖZÚT SZAKEMBEREI - VIDEÓ
 
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján vasárnap délutántól a Dunántúlon elsősorban Baranyában, valamint Bács-Kiskun megye déli részein friss, tapadó hó hullhat az éjszakai órákig. A Duna vonalától keletre hétfőn gyakorlatilag minden megyében intenzívebb havazás kezdődhet, amely a reggeli, forgalom szempontjából csúcsidőszakot is érintheti majd. Vasárnap késő délutántól az ország nagy részén, főleg a Dunántúl déli és középső tájain, valamint a Dél-Alföldön viharos, 40-60 km/órás széllökésekre is számíthatnak a közlekedők, éppen a havazásban érintett területeken, amelyek hófúvást is eredményezhetnek.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 94 mérnöksége november 10-e óta 12 órás műszakokban, 0-24 órás szolgálat mellett végzi a hóeltakarítási munkákat. Ezen feladatokat természetesen a következő napokban is ellátja. Már szombat estétől elkezdték a szükséges helyeken a megelőző sószórási munkákat, melyeket folyamatosan végeznek, de ezeket a beavatkozások nehezíti, hogy sok helyen az intenzív esőzésből válthat át havazásba az időjárás, ami a kijuttatott síkosságmentesítő anyagokat le tudja mosni a burkolatról.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nemrégiben egy hasznos animációs videót tett közzé, melyen azt mutatja be, hogy hol, milyen módon tudja elvégezni a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az általa kezelt országos közúthálózaton: https://www.youtube.com/watch?v=8UvDTfAIsJI&feature=youtu.be.
 
Tekintettel arra, hogy a következő napokban az ország nagy részén várható havazás, illetve sok térségben intenzívebb havazásra, néhol viharos szél miatt akár hófúvásra is számítani kell, ezért a Magyar Közút arra kér minden közlekedőt, hogy még utazás előtt tájékozódjon az aktuális forgalmi helyzetről, út- és látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatának diszpécsereinél vagy a www.utinform.hu oldalon. A közlekedési információkon kívül pedig érdemes az Országos Meteorológiai Szolgálat www.met.hu oldalát is felkeresni az időjárási előrejelzések kapcsán.
 
Weboldal: www.kozut.hu
Instagram: www.instagram.com/magyarkozut
TikTok: https://vm.tiktok.com/tqaBkx/
Youtube: www.youtube.com/magyarkozuthivatalos  
Facebook: www.facebook.com/MagyarKozut
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2021-02-24 19:36

Fontos tudnivalók oltás előtt

Az olthatóság elbírálását minden esetben az oltóorvos végziTovább

2021-02-24 18:22

Érkeznek a gépjárműadós határozatok

A gépjárműadó első részletét idén elég április 15-éig befizetniTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink