Hírek, aktuális / V. Hídvég Open

2019-04-30 16:14:14
V. Hídvég Open

2019.04.27.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, most már hagyományosnak nevezhetően április utolsó szombatján került megrendezésre Rábahídvégen, a Bertha György Művelődési házban az ötödik Hídvég Open elnevezésű steel darts versenyünk.
Nagy várakozás előzte meg ezt a napot, hiszen a darts kedvelő helyi baráti társaság által szervezett esemény évről-évre megmozgatja a Dunántúl legjobbjait.
2015-ben az első versenyen 5 táblán 29 játékos vett részt, ehhez képest az idei versenyen már 17 táblán 57 egyéni és 27 páros nevezést rögzítettünk.
Minden évben jönnek új játékosok, de vannak jópáran, akik mind az öt versenyen megjelentek.
 
Komoly mezőny jött össze az idei versenyre is


Az idei mezőny ismét elég erősnek bizonyult, melyben a szombathelyi NB1-es, körmendi NB2-es játékosokon kívül a tavalyi Magyar Darts Ligán diadalmaskodó kaposvári Major Nándor, illetve egy pest megyei különítmény is emelte az esemény színvonalát, valamint többek között érkeztek még Celldömölkről, Sümegről, Zalaegerszegről és Nagykanizsáról is.


A három eddigi Hídvég Open győztes közül kettő most is megjelent.
Sokat elmond a színvonalról az a tény is, hogy a kétszeres győztes, szombathelyi Pósfai Miklós már a csoportból búcsúzott, míg az egyszeres győztes, körmendi Petrovics Bálintnak egy 9. hellyel kellett beérnie most.
 Végül új győzteseket avattunk mindkét versenyszámban, hiszen egész nap és a döntőben is kimagasló teljesítményt nyújtó, táplánszentkereszti Somogyi Róbert diadalmaskodott a budapesti Bagdi Ferenc ellen. A bronzmérkőzésen nemzetközi versenyeket is megjárt ugyancsak budapesti Lakatos Gergely győzte le a szombathelyi Németh Albertet. A páros verseny körmendi sikert hozott: Petrovics Bálint – Halmosi Tamás duó bizonyult legyőzhetetlennek, maguk mögé utasítva a budapesti Lakatos Gergely – Greksa Károly kettőst. A dobogó harmadik fokáért két szombathelyi csapat csatájából végül a Mányoki Krisztián – Kovács Zsolt kettős teljesített jobban, így övék lett a harmadik hely, megelőzve a Horváth Imre – Somogyi Róbert párost.

Lakatos "Padlock" Gergely ezúttal egy egyéni harmadik és egy páros második hellyel térhetett haza


Ismét bővelkedtünk 180-as dobásokban és nagy kiszállókban is: a legtöbb 180 a kaposvári Major Nándor nevéhez fűződik (3 db), míg a legnagyobb kiszállót egy helyi játékos, Kármán Deniel szerezte (154), illetve a legmagasabb „bull”-os kiszálló egy körmendi játékos, Takács Zoltán nevéhez fűződik.

Az esemény egész ideje alatt gyűjtést hirdettünk az SMA II. izomsorvadásban szenvedő két éves Katona Olivér számára. A gyűjtőurnában nap végére 74615,- Ft. gyűlött össze, amit át is adtunk a család számára.

Olivér és családja személyesen is ellátogattak hozzánk, hogy belekóstoljanak a dartsos hangulatba. A kisfiú nagyon jól érezte magát, és ajándékokkal térhetett haza:
A szervezők jóvoltából egy dedikált Winmau Blade 4 táblát, illetve egy játékostársunk, Farkas Dániel saját wolframos nyílkészletét vihette haza. Valamint a páros verseny díjazásában kiosztott Győrvár Tejívó által biztosított ajándékcsomagokat is felajánlották a győztesek Olivér számára.

 
Végeredmények:
Egyéni verseny:
  1. Somogyi Róbert (Táplánszentkereszt)
  2. Bagdi Ferenc (Budapest)
  3. Lakatos Gergely (Budapest)
  4. Németh Albert (Szombathely)
  5. Németh Patrik (Zalaegerszeg), Kovács Zsolt (Ják), Góger Tamás (Rábahídvég), Takács Zoltán (Körmend)
Különdíjak:
  • legjobb amatőr versenyző: (9. hely) Németh Attila (Celldömölk)
  • legjobb női versenyző: Tóth Eszter (Zalaegerszeg)
  • legjobb 18 év alatti versenyző: (17. hely) megosztva Farkas Máté (Rábahídvég) és Budavári Zsombor (Körmend)
  • legtöbb 180: Major Nándor (Kaposvár)
  • legmagasabb kiszálló: (154) Kármán Deniel (Rábahídvég)
  • legmagasabb bullos kiszálló: (135) Takács Zoltán (Körmend)
  • legjobb hazai játékos: (5. hely) Góger Tamás (Rábahídvég)

Az egyéni verseny díjazottjai


Páros verseny:
  1. Petrovics Bálint – Halmosi Tamás (Körmend)
  2. Lakatos Gergely – Greksa Károly(Budapest)
  3. Mányoki Krisztián – Kovács Zsolt (Szombathely)
  4. Horváth Imre – Somogyi Róbert (Szombathely)
Különdíjak:
  • legjobb vegyes páros: Tóth Eszter – Orbán Csaba
  • legjobb hazai páros: Horváth László – Kármán Deniel

     
A páros verseny díjazottjai

Szponzorainknak köszönhetően, a győztesek legnagyobb örömére az idei évben is számos tárgynyeremény és pénzdíj került kiosztásra a legjobbak között. Bízunk benne, hogy a jövőben is számíthatunk rájuk.

Akik nélkül nem jöhetett volna létre ilyen színvonalas esemény:
Rábahídvég Község Önkormányzata, Bertha György Művelődési ház, Decathlon Szombathely, Győrvári Tejívó Vasvár,Csíki Sör Manufaktúra, Dartspiac.hu, Csodaszarvas Tájpark, Körmendi Darts Club, Gamecenter, CreativeSolutionsby DGH
Köszönjük!

Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni a „Hídvégi Dartsos Körnek” akik kiemelkedő csapatmunkája nélkül nem jöhetett volna létre a verseny, hiszen a szervezést nem beleszámolva (klubhelyiség hiányában) a versenynappal együtt nekünk ez három napos kemény munka volt. Versenyállványaink helyszínre,- majd visszaszállítása, illetve felállítására és leszerelésére komoly erőket kell bevetnünk minden éven.



Biró Martin
szervező
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink