Hírek, aktuális / Tűzoltótechnikával gazdagodott az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2018-03-18 10:08:02
Tűzoltótechnikával gazdagodott az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A Pápoci és az Alsószölnöki Önkéntes Tűzoltó Egyesület után az egyházasrádóci tűzoltók is birtokba vehették a felújított STEYR Bronto gépjárműfecskendőt. Az ünnepélyes átadásra március 17-én, az egyházasrádóci önkormányzat épületében került sor.

Az ünnepélyes átadáson elsőként V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára mondott beszédet, majd Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Az ezredes beszédében kitért arra, hogy az átadott gépjárműfecskendő jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a térség tűzvédelme a jövőben is biztosított legyen. Szvoboda Tamás, Egyházasrádóc polgármestere beszédében hangsúlyozta a helybeli tűzoltók munkájának fontosságát.

Megköszönte az önkormányzat és a falu lakosainak nevében a tűzoltók munkáját. A beszédeket követően Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, igazgató ünnepélyesen átnyújtotta a gépjárműfecskendő indítókulcsát Szijj Istvánnak, az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének. Az átadást követően Szakál Péter esperes és Rátkai Imre plébános megáldották az egyesület zászlaját és az újonnan átadott gépjárműfecskendőt. Az ünnepi esemény zárásaként a helyi általános iskola diákjai szavalattal kedveskedtek a tűzoltóknak. Az állófogadáson beszédet mondott Szijj István, az önkéntes tűzoltó egyesület elnöke.


 
Az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1909-ben az akkori Kissároslak községben alakult. Megalakulása óta szerves része a település tűzvédelmének, illetve kulturális életének. Az egyesület elenleg 60 taggal és 35 pártoló taggal rendelkezik. A tagság az elmúlt években részt vett a Rába árvizeinek kártételeinek felszámolásában, és az Őrség mentőcsoport tagjaként részt vett 2013-ban a dunai árvíz védekezési munkálataiban, Győrújfaluban, illetve Dunaszentpálon.

Az önkéntes egyesület részére átadott gépjárműfecskendő birtokában a tűzoltók még hatékonyabban tudják ellátni a térség tűzvédelmét, mindezzel hozzájárulva a falu és a környékbeli lakosok biztonságérzetének növeléséhez.

Fotó: Balogh Eszter/Vas MKI
Forrás: Vas MKI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-11-19 11:15

Csákányi László Filmszínház műsora

november 26-igTovább

2019-11-19 06:00

Meghívó

Németh Mária emléktáblájának avatásáraTovább

2019-11-18 19:28

Gyertek velünk Betlehembe

Écsi Gyöngyi karácsonyvárója KörmendenTovább

2019-11-18 12:36

Szervezeti és Működési Szabályzat

Az alakuló ülésen fogadták el a rendeletetTovább

2019-11-17 19:39

Labdarúgó eredmények

két győzelem a hétvégénTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink