Hírek, aktuális / Tűzoltótechnikával gazdagodott az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2018-03-18 10:08:02
Tűzoltótechnikával gazdagodott az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A Pápoci és az Alsószölnöki Önkéntes Tűzoltó Egyesület után az egyházasrádóci tűzoltók is birtokba vehették a felújított STEYR Bronto gépjárműfecskendőt. Az ünnepélyes átadásra március 17-én, az egyházasrádóci önkormányzat épületében került sor.

Az ünnepélyes átadáson elsőként V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára mondott beszédet, majd Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Az ezredes beszédében kitért arra, hogy az átadott gépjárműfecskendő jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a térség tűzvédelme a jövőben is biztosított legyen. Szvoboda Tamás, Egyházasrádóc polgármestere beszédében hangsúlyozta a helybeli tűzoltók munkájának fontosságát.

Megköszönte az önkormányzat és a falu lakosainak nevében a tűzoltók munkáját. A beszédeket követően Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, igazgató ünnepélyesen átnyújtotta a gépjárműfecskendő indítókulcsát Szijj Istvánnak, az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének. Az átadást követően Szakál Péter esperes és Rátkai Imre plébános megáldották az egyesület zászlaját és az újonnan átadott gépjárműfecskendőt. Az ünnepi esemény zárásaként a helyi általános iskola diákjai szavalattal kedveskedtek a tűzoltóknak. Az állófogadáson beszédet mondott Szijj István, az önkéntes tűzoltó egyesület elnöke.


 
Az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1909-ben az akkori Kissároslak községben alakult. Megalakulása óta szerves része a település tűzvédelmének, illetve kulturális életének. Az egyesület elenleg 60 taggal és 35 pártoló taggal rendelkezik. A tagság az elmúlt években részt vett a Rába árvizeinek kártételeinek felszámolásában, és az Őrség mentőcsoport tagjaként részt vett 2013-ban a dunai árvíz védekezési munkálataiban, Győrújfaluban, illetve Dunaszentpálon.

Az önkéntes egyesület részére átadott gépjárműfecskendő birtokában a tűzoltók még hatékonyabban tudják ellátni a térség tűzvédelmét, mindezzel hozzájárulva a falu és a környékbeli lakosok biztonságérzetének növeléséhez.

Fotó: Balogh Eszter/Vas MKI
Forrás: Vas MKI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-07-22 17:31

Szünetel a háziorvosi rendelés

2019. július 26-ánTovább

2019-07-19 05:12

Koszovói válogatott játékos igazolt az Egis Körmendhez

háromszoros szlovén bajnokTovább

2019-07-18 17:34

Rendőrségi felhívás

Szemtanúkat keresnekTovább

2019-07-18 09:41

Rendőrségi hírek

Közlekedési baleset KörmendenTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink