Hírek, aktuális / Szolgálatba állt a RÁBA tűzoltó gépjármű

 
A Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon november 28-án ünnepélyes keretek között szolgálatba állították a RÁBA-HEROS Aquadux-X 4000 gépjárműfecskendőt

Az ünnepségen ünnepi köszöntőt mondott Bebes István, Körmend Város polgármestere, Dr. Unger István tűzoltó ezredes a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese. A rendezvényen részt vett Osváthné Porkoláb Adél Körmendi Járási Hivatal vezető-helyettese, Pajor László tűzoltó alezredes tűzoltósági főfelügyelő, Dr. Bíró Barnabás tűzoltó alezredes hivatalvezető, és a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománya. 

A köszöntő beszédekben elhangzott, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nagy gondot fordít a magas átlagos életkorú fecskendők kiváltására. Ennek keretében a tűzoltó fecskendő járművek beszerzésére a Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Operatív Program (2014-2020) keretében kerülhetett sor, a pályázat 108 db gépjárműfecskendő beszerzését teszi lehetővé. A tárgyév során elindult a BM HEROS Zrt. a magyar tűzoltóautó gyártást biztosító kiemelt EU forrásból finanszírozott, kis szériás sorozatgyártás projektje. A projekt ütemtervének megfelelően, 25 és még 11 új gépjárműfecskendő került és még kerül átadásra a katasztrófavédelem számára. A Projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége: 14 500 000 000 Ft.

Az átadó ünnepség után Kovács Balázs tűzoltó őrnagy a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka tájékoztatót tartott az új gépjármű tűzoltó technikai sajátosságairól, a készenléti állomány pedig egy rövid műszaki mentési bemutatón keresztül szemléltette a baleseteknél használt feszítővágó berendezés működését.

Fotó: Egyed László tűzoltó alezredes Vas MKI

Forrás: Katasztrófavédelem

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-07-22 17:31

Szünetel a háziorvosi rendelés

2019. július 26-ánTovább

2019-07-19 05:12

Koszovói válogatott játékos igazolt az Egis Körmendhez

háromszoros szlovén bajnokTovább

2019-07-18 17:34

Rendőrségi felhívás

Szemtanúkat keresnekTovább

2019-07-18 09:41

Rendőrségi hírek

Közlekedési baleset KörmendenTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink