Hírek, aktuális / Sikeres egyeztetés az STKH Kft-vel

2021-02-03 11:33:36
Sikeres egyeztetés az STKH Kft-vel

A hetek óta tartó tárgyalásoknak és egyeztetéseknek köszönhetően sikerült eredményeket elérnünk a körmendi hulladékszállítás ügyében.

A szelektív hulladékgyűjtő szigetek azért kerültek annak idején felszámolásra, mivel a figyelmeztetések ellenére folyamatosan áldatlan állapotok uralkodtak ezeken a helyszíneken. Rengetek oda nem illő hulladékot helyeztek el a szemetesek mellett ismeretlen emberek. Most az a döntés született, hogy február 15-től a város 6 pontján visszaállításra kerülnek ezek a szelektív gyűjtőszigetek. A helyszíneken térfigyelő kamerákat fogunk felszerelni, és rendeletileg fogjuk szabályozni az illegális és szabálytalan hulladék elhelyezés büntetési tételeit. Komoly pénzbüntetésre számíthatnak azok, akik továbbra is nem megfelelő módon használják ezeket a szigeteket. Új típusú edények kerülnek egyébként kihelyezésre, melyek ürítése kéthetente fog megtörténni. A családi házas övezetekben továbbra is működni fog a házhoz menő, zsákos, szelektív gyűjtés.
A pontos helyszínekről hamarosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot. Kérek mindenkit, hogy szabályosan, a megfelelő módon használják az új gyűjtőpontokat, ezzel is óvva a környezetünket és a város tisztaságát!

A zöldhulladék elszállításával kapcsolatban is sikerült eredményeket elérnünk. A korábban az STKH Kft. által meghatározott évi 10 alkalom helyett, évi 20 alkalommal kerül elszállításra az összegyűjtött zöldhulladék, az alábbiak szerint:

Decembertől márciusig havi egy alkalommal, áprilistól novemberig pedig havi két alkalommal lesz szállítás. A plusz ürítések költségeit az önkormányzat a saját költségvetéséből fogja biztosítani. A szállítás pontos időpontjait hamarosan közzétesszük az önkormányzati média felületein.

Bebes István, Körmend Város Polgármestere

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2021-02-24 19:36

Fontos tudnivalók oltás előtt

Az olthatóság elbírálását minden esetben az oltóorvos végziTovább

2021-02-24 18:22

Érkeznek a gépjárműadós határozatok

A gépjárműadó első részletét idén elég április 15-éig befizetniTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink