Hírek, aktuális / Savaria Filmszínház műsora

2018-04-25 08:19:31
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is: http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
2018. április 26-tól május 2-ig Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU



április 26-án, 27-én, 28-án, 29-én és május 1-jén 14:15-kor és 15:30-kor; május 2-án 21:00-kor;
Vad Balaton (6) 65’
magyar természetfilm
A Balaton Közép-Európa legnagyobb, sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és a környezete szinte hihetetlen természeti kincseket tartogat egész évben. A vulkánok, a barlangok, a mésztufa lépcsők, a homokbuckák és a szurdokvölgyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, násztáncot járó balinok. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a káprázatos tájat.


április 26-án, 27-én, 28-án, 29-én, 30-án és május 1-jén 17:00-kor és 20:00-kor, május 2-án 17:30-kor és 20:30-kor;
Bosszúállók: Végtelen háború (12) 149’
amerikai akciófilm
A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot.


április 26-án 14:00-kor; április 27-én 15:45-kor; április 28-án, 29-én és május 1-jén 16:00-kor; április 30-án 14:45-kor; május 2-án 19:00-kor;
Rampage - Tombolás (16) 107’
amerikai akciófilm
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát.
A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikísérletezi az ellenszert, és a szörny nyomába ered. A csatatér folyton változik, sőt, az ellenség is szövetségesekre talál: még két genetikusan módosított megaragadozó csatlakozik hozzá.
Ha Davis győz, megmenekül a majom, és megmenekülnek Amerika nagyvárosai. Ha veszít, nemcsak egykor legjobb barátjáról kell lemondania: hanem az egész világról.


április 26-án 16:00-kor; április 28-án, 29-én és május 1-jén 18:00-kor; május 2-án 17:10-kor;
Belle és Sébastien 3. – Mindörökké barátok (12) 97’
magyarul beszélő, francia családi kalandfilm
Belle és Sébastien története a mostani harmadik résszel lezárul. A trilógia befejező epizódjában Sébastien már tizenkét éves, pireneusi hegyi kutyája, a hófehér Belle pedig három kölyök édesanyja. Pierre és Angelina összeházasodnak és máshol kezdenének új életet. Sébastien azonban nem akarja elhagyni nagyapját és az alpesi házat, amit annyira szeret. Eközben feltűnik Belle régi gazdája, azzal a szándékkal, hogy visszaszerezze kutyáját. A fiúnak mindent meg kell tennie, hogy megvédje otthonát és négylábú barátait.


április 28-án, 29-én és május 1-jén 14:00-kor;
Valami Amerika 3. (16) 103’
magyar vígjáték
A Valami Amerika 3 története szerint, Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, aminek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából?


április 28-án, 29-én és május 1-jén 20:00-kor; április 30-án 22:00-kor;
Hang nélkül (16) 91’
amerikai thriller
Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel.
Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért... és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére...




A Magyar Film Napja
április 30-án 14:00-kor;
Szaffi (KN) 76’ – digitálisan felújított változat
magyar rajzfilm
Mesénk a 17. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie a menekülés közben elveszik, s egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s mintha saját gyermeke lenne, úgy szereti, s neveli. Jónás, daliás fiatalemberként visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő, haszonlesők is. Jónás azonban veszélyes kalandjai során megismerkedik Szaffival, s boldogan élnek, míg meg nem halnak. Itt a vége, fuss el véle.


április 30-án 16:00-kor;
A tolonc (KN) 77’ – az egyetlen fennmaradt magyar némafilm
magyar némafilm
Angyal Liszkának (Berky Lili) édesapja a halálos ágyán bevallja, hogy ő valójában a nagybátyja, az igaz apja a fivére, akit édesanyja 15 évvel ezelőtt megölt, ő pedig magához vette a magára maradt gyermeket. Liszka beáll szolgálónak Kontráékhoz, akiknek fia, Miklós (Várkonyi Mihály) beleszeret a szép fiatal lányba, azonban a dolgok nem jól alakulnak, Liszkát tolvajnak hiszik és visszatoloncolják szülőfalujába, ahová akkor érkezik meg édesanyja, Ördög Sára (Jászai Mari), aki akkor szabadul a börtönből...


április 30-án 18:00-kor;
Aurora Borealis – Északi fény (16) 104’
magyar dráma
Az Aurora Borealis - Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.


április 30-án 20:00-kor;
Testről és Lélekről (16) 116’
magyar játékfilm
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?








Ezüstkor filmklub


május 2-án 15:00-kor;
Mária Magdolna (12) 120’
amerikai-olasz-francia filmdráma
Abel Ferrara kinyilatkoztató filmjében a független író-rendező Tony Childress (Matthew Modine) filmet forgat Ez az én vérem címmel, melyben magára osztja Jézus Krisztus szerepét, Mária Magdolnát pedig a tehetséges Marie Palesi (Juliette Binoche) alakítja. Minden a legnagyobb rendben folyik egészen a forgatás végéig, amikor is Marie képtelen beletörődni, hogy a történet befejeződött. Ahelyett, hogy Tonyval visszatérne New Yorkba Jeruzsálem felé veszi útját, hogy folytathassa szerepében megkezdett spirituális útját. Egy évvel később Manhattanben Ted Younger (Forest Whitaker) televíziós sztár-újságíró egy héten keresztül Jézus korát és életét veszi górcső alá főműsoridőben. Miközben a műsor hihetetlen nézettséget ér el, ő és felesége (Heather Graham) személyes krízist élnek át, mely lelkileg felkészületlenül éri őket.


Jeles Retrospektív


április 26-án 18:00-kor;
Álombrigád (KN) 100’
magyar vígjáték
A történetmesélés bizony nehéz dolog, így hát a mesélőnek többször is neki kell rugaszkodnia, hogy elkezdődjön a film. Végre megpillanthatjuk a főhőst, Oláh Gyula brigádvezetőt, aki olykor a magafajta ember számára szokatlan tevékenységet is folytat. Előbb egy kis kék füzetbe lejegyzi munkatársai, főnökei szavait és tetteit, majd elhatározza, hogy brigádjával színre viszi Gelman: Prémium című darabját. Az előadás megszervezése azonban egyre több nehézségbe ütközik.


április 26-án 20:00-kor;
Senkiföldje (12) 101’
magyar filmdráma
A film párhuzamos életrajzok története. 1944-ben egy magyar kisvárosban él egy zsidó patikus család három nemzedéke. Éva, a 13 éves unoka naplót vezet és Dickens Copperfield Dávid című könyvét olvassa. A regényhős időnként megjelenik a kislány életében, vagy Éva lép át a regény világába. Először Éva unokatestvérét viszik el. Majd megjön Pestről Éva anyja és barátja. Lefoglalják nagyapa üzletét, letartóztatják édesapját, és ezzel még nincs vége a megpróbáltatásoknak... A filmet eredeti archív felvételek teszik igazán megdöbbentővé.


Máthé Tibor a Magyar Filmszemlén operatőri díjat kapott. Láng Éva és Halász Péter pedig a Magyar Filmkritikusok Díját kapták, mint a legjobb női- és férfialakítás megformálói.


április 27-én 18:00-kor;
Jeles kisfilmek


április 27-én 20:00-kor;
A rossz árnyék (16) 94’ - KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓVAL
magyar filmdráma
A rossz árnyék a rendező eddigi életművének tökéletes összegzése, melyben sajátos látásmódja különleges, formabontó vizuális megoldásokkal párosul. Egy félszeg fiatalember az útikalauzunk, érez, tapasztal, kommunikál, belső utazása kivetül a külvilágra: téboly, háború, erotika, Isten. Zajok, zörejek, elkapott beszédfoszlányok, egy Hans Holbein-festmény a maga titkaival és az univerzum. Benne a város megannyi furcsa, az élethez sajátosan viszonyuló, általában elégedetlen alakkal.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink