Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2018-04-03 12:34:47
Az adatgyűjtést követően munkatársaink Szombathelyen elfogták azt a négy férfit, akik a Ják-Balogunyom vasútállomáson festékszóró spray-vel graffitiket festettek négy vasúti kocsira. A 17 éves soproni, a 27 éves győri, a 31 éves veresegyházi és az ugyancsak 31 éves egri férfivel szemben rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Egy segédmotoros kerékpárral közlekedő toronyi férfit igazoltattak munkatársaink a megyeszékhelyen. Az intézkedés során kiderült, hogy a jármű alvázszámát eltávolították. A 20 éves motorost előállították és kihallgatták. Vele szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.
 
A rendőrség bíróság elé állítási javaslattal zárta le a szombathelyi férfivel szemben folytatott eljárást.

A járőrök 2018. január 6-án egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost igazoltattak a megyeszékhelyen. Munkatársaink a rendőri intézkedés során megállapították, hogy a férfi a jármű tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül vett részt az autóval a közúti forgalomban. A gépjármű vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott, ezért a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították. A sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség, valamint jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre bíróság elé állítási javaslattal megküldte.


Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink