Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2017-12-30 11:06:02
Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2017. december 28-án, Szombathely belterületén. Egy helyi férfi személygépkocsival közlekedett a Kárpáti Kelemen utcában, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban elveszítette uralmát a járműve felett és egy parkoló gépjárműnek ütközött. Az ütközés következtében egy másik autó is megrongálódott. A helyszínelés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfit előállították és vele szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A baleset körülményeit a rendőrség szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek munkatársaink 2017. december 28-án, Vásárosmiske térségében is. Egy ajkai férfi személygépkocsival közlekedett a 8456-os számú úton, amikor haladása során vízelvezető árokba hajtott. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sofőr és két utasa könnyű sérüléseket szenvedett. A Sárvári Rendőrkapitányság a baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint ugyancsak könnyebben sérült meg az a kerékpáros, aki 2017. december 28-án szenvedett balesetet a 834-es számú főúton. Az 56 éves férfi biciklivel közlekedett Celldömölk felől Mersevát irányába, amikor a mögötte haladó személygépkocsi elsodorta. A helyszínelés során a kerékpárossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfit előállították. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Egy 29 éves helyi lakos 2017. december 29-én személygépkocsival közlekedett Szombathelyen, a Széchenyi utcában, amikor az előtte haladó gépjárművet megelőzte és annak sofőrjét megállásra kényszerítette. Az autók ennek következtében összeütköztek és megrongálódtak. A férfi a járművéből kiszállt és a rendelkezésre álló információk alapján egy korábbi nézeteltérés miatt a másik autó vezetőjét megütötte, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök N. Flóriánt elfogták, a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A férfivel szemben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A rendőrség a baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A járőrök 2017. december 29-én egy személygépkocsival közlekedő csabrendeki lakost igazoltattak Boba és Kamond települések közötti útszakaszon. Az intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a Celldömölki Rendőrkapitányságra előállították. A 44 éves sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a kétkerekűvel közlekedők figyelmét a látás és láthatóság kiemelt fontosságára! Kérjük, fogadják meg tanácsainkat és ne feledjék, mindenkit hazavárnak!

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink