Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2018-10-18 10:34:46
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén kettő, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül munkatársainknak – az elmúlt 24 órában – további kettő, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedniük kellett.

Egy büki férfi 2018. október 17-én személygépkocsival közlekedett a 86-os számú főúton Vát felől Szombathely irányába, amikor haladása során a főút 94-es kilométerszelvényénél elveszítette uralmát a járműve felett és autójával egy mezőgazdasági területre csapódott. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Sárvári Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek!

A járőrök 2018. október 17-én egy személygépkocsival közlekedő német állampolgárt, 2018. október 18-án pedig egy, ugyancsak személyautóval közlekedő makói lakost igazoltattak Celldömölkön és Szombathelyen. A rendőri intézkedés során mindkét sofőr esetében felmerült a gyanú, hogy alkohol fogyasztását követően vett részt járművével a közúti forgalomban, amit a későbbi vizsgálatok eredményei is igazoltak. Munkatársaink megállapították, hogy a férfiak vezetői engedéllyel sem rendelkeznek, ezért mindkettőjüket előállították. A gépjárművezetőkkel szemben – az illetékes rendőrkapitányságon – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, valamint engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

Ugyancsak alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé 2018. október 17-én az a két helyi férfi is, akit Körmenden és Csénye belterületén igazoltattak a rendőrök. Az intézkedés során a sofőrökkel szemben alkalmazott alkoholszonda mindkét esetben pozitív értéket mutatott, ezért mindkettőjüket előállították. A gépjárművezetőkkel szemben – járművezetői engedélyük elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az illetékes rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a közlekedőket, ha volán mögé ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-01-15 18:17

A Magyar Kultúra Napja

Fertőd-EszterházaTovább

2019-01-15 17:25

Tetőről zuhant le a mélybe

Életét vesztette a vasvári férfiTovább

2019-01-15 16:12

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2019. január 17-23.Tovább

2019-01-15 11:02

Tájékoztató

"Sárgazsákos" hulladékszállításrólTovább

2019-01-15 11:00

Szerda esti akusztik

"BÁRÓ és a GRUNTING PIGS"Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink