Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2018-03-09 11:52:38
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén nyolc, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában.

Körmenden igazoltattak munkatársaink egy helyi férfit, akiről kiderült, hogy a Körmendi Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki vele szemben sikkasztás vétség elkövetése miatt. Az 54 éves O. Sándort a rendőrök előállították és őrizetbe vették.


Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a szombathelyi rendőrök.

A megalapozott gyanú szerint zaklatta volt élettársát, fenyegető üzeneteket küldött az asszonynak egy szarvasi lakos, majd a tulajdonos tudta nélkül behatolt abba a gencsapáti lakásba 2017 augusztusában, ahol korábban együtt éltek. A 34 éves férfi csak munkatársaink közbelépésére távozott csak az ingatlanból és mint kiderült, korábban betörte annak ablakát is.
 
F. Krisztián ugyancsak 2017 augusztusában összeszólalkozott egy szombathelyi férfivel az egyik gencsapáti vendéglátó egységben. A vita közben a gyanúsított ruházatából egy kés került elő, de a későbbi sértettnek sikerült azt kivenni támadója kezéből. A férfi elhagyta a helyszínt, de nem sokkal később már egy baltával a kezében tért vissza és azzal a sértett irányába sújtott. A szombathelyi férfi megpróbált kitérni a támadás elől, így csak a balta nyele találta csak el a testét.
 
A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai a súlyos testi sértés bűntett kísérlete, a garázdaság bűntett, a garázdaság vétség, a zaklatás vétség, valamint a magánlaksértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezték. A keletkezett iratokat pedig a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldték.

Befejeződött a nyomozás
 
Egy szombathelyi dohányboltban fenyegette meg az eladót a halogyi férfi.

Mint arról hírt adtunk, a bejelentéstől számított öt percen belül munkatársaink elfogták azt a halogyi férfit, aki bement az egyik szombathelyi dohányboltba 2017. október 13-án, majd a nála lévő késsel az eladót megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel. Az eladó átadta a napi bevételt és a központi segélyhívó telefonszámot tárcsázva kérte kollégáink segítségét.
A rendőrkézre került gyanúsítottal szemben a zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai befejezték, a keletkezett iratokat pedig a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldték

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-03-23 11:44

Útnak indult a magyar roadshow

Május 21. KörmendTovább

2019-03-23 10:50

Városi Televízió műsorajánló

05. Körmendi SzemmelTovább

2019-03-22 12:00

Ülésezik az önkormányzat

2019. március 26-án (kedden) 14.00 órai kezdettelTovább

2019-03-22 11:40

Tűzesetek csütörtökön

Szabadtéri tűzesethez riasztották a körmendi hivatásos tűzoltókat Tovább

2019-03-22 11:29

Hétvégi határprognózis

A Mura-híd felújítása miatt Letenye közúti határátkelőhelyet lezártákTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink