Hírek, aktuális / Pannon Természeti Élménynapok 2018

2018-04-15 11:24:02

Hív, vár a természet!
Pannon Természeti Élménynapok 2018

A rendezvény keretében négy nemzeti parkban, tíz natúrparkban és számos tájvédelmi körzetben várják a természetkedvelőket.
 


A Pannon Természetvédelmi Hálózat (PaNaNet) – a Nyugat-Pannon régió nemzeti- és natúr parkjainak határon átnyúló projektje – amely 2008 óta erős, elkötelezett és tapasztalt partnerek szoros együttműködésén alapszik, ennek köszönhetően az érintett területek ökoturisztikai és infrastruktuális lehetőségei javultak és bővültek. Ennek egyik bizonyítéka az április 27-29. között, már másodjára határon átnyúlóan megrendezésre kerülő Pannon Természeti Élménynapok is:

A 75 természeti élmény közül - amelyből 18 túra Magyarországon, 58 túra pedig Burgenlandban kerül megrendezésre – választhatnak az érdeklődők.

Éjszakai kalandok a természetben, ez a mottója a 2018-as év természeti élménynapjainak, ahol a szürkület és az éjszaka csodáié a főszerep legyen az a földön, a levegőben vagy a vízen. Lesznek holdfénytúrák, éjszaka aktív állatok megfigyelése, csillagnézés és még sok más kihagyhatatlan program. Aki pedig esetleg fél a denevérektől vagy az éjszaka aktív életet élő állatok valamelyikétől, azok sok más különleges program közül válogathat kedvére: megfigyelheti a hódokat egy kenu túra során, vagy gyönyörködhet a Fertő tó nádasának sokszínű madárvilágában, de kerékpárra is pattanhat és élvezheti a határtalan Nyugat-Pannónia tavaszi tájait.

Április 28. a családok napja!
Amikor a család apraja-nagyja és a barátok együtt fedezhetik fel a körülöttük lélegző természetet!
Ausztriában a Lánzséri-hegység Natúrpark túravezetői visszarepítenek bennünket a Kelták világába, Léka várában az Denevérek éjszakáján mindent megtudhatunk a bőregerekről. Az ORF családi természeti élménynapjai különböző helyszíneken zajlanak, a Rába Natúrparkban ide-oda utazhatunk a játékos és tudományos állomások között.
Magyarországon a Lajta-folyón vízi csúszdákon kenukkal ereszkedünk le a régió legnagyobb természettudományi élményközpontjához a mosonmagyaróvári Futurához, Pityerszeren az Őrségi Népi Műemlékegyüttesnél eurázsiai vadlovakkal és az európai bölényekkel barátkozhatunk, a Mura völgyében ártéri erdőket és lefűződött holtágakat fedezhetnek fel a családok.
A Pannon Természeti Élménynapok legtöbb partnere térítésmentes részvételt illetve belépést biztosít a családok részére a természetpedagógiai foglalkozásokra és egyéb programokra.

A természeti élménynapok a természet harmóniájának és az átélt élmények tökéletes kombinációja, melyet egyre több vendég fedez fel és értékel!

A Pannon Természeti Élménynapok programjairól minden információt megtalál a www.termeszetielmenynapok.com oldalon.

A programokra előzetes jelentkezés szükséges!

orseg.info

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink