Hírek, aktuális / Nyáron is biztonságban

2021-06-16 11:19:31
Nyáron is biztonságban.

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. június 15-én tartotta az idei szezonnyitó turisztikai sajtótájékoztatóját Szombathelyen, amelyen Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyeletének munkatársai, valamint a Claudius Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek.

Némethné dr. Zsigó Zita r. alezredes asszony, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője tájékoztatójában kiemelte, hogy a nyári időszakban a fürdőhelyeken több alkalommal is jelen lesznek a „Bűnmegelőzési strandparti” elnevezésű program keretében. Felhívta a figyelmet arra, hogy strandolás közben sem szabad megfeledkezni az alapvető vagyonvédelmi szabályokról! Hangsúlyozta, hogy a táskára terített törölköző nem védi meg az értékeket! Nem célszerű a strandra nagyobb mennyiségű készpénzt vinni, az értékes használati tárgyakat tanácsos otthon hagyni. Felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy a gyermekek biztonsága a nyári szünidő alatt is kiemelkedő fontosságú! A gyermekek védelmét legmegfelelőbben a szülői felügyelet szolgálhatja. Fontos, hogy a szülők, nagyszülők mindig tudjanak arról, hogy a fiatalok hová mennek, hol tartózkodnak, kivel találkoznak!

László Péter r. alezredes úr, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője kiemelte, hogy a nyári időszakban megnő a főutak, valamint a fürdőhelyekhez vezető utak forgalma. Hangsúlyozta: fontos, hogy a balesetek megelőzése érdekében meleg időben mindenki a szabályokat betartva, fokozott óvatossággal és türelemmel közlekedjen! A gépkocsivezetők figyeljenek a motorkerékpárosokra, a kerékpárosokra, valamint a gyalogosan közlekedőkre! Felhívta a figyelmet arra, hogy a járművezetők a nagy melegben az időjáráshoz alkalmazkodva, kipihenten induljanak el otthonról!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának és a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai a sajtótájékoztató napján a „Házhoz megyünk!” megelőzési program keretében egy információs ponttal is várták az érdeklődőket. Aki pedig a helyszínre kerékpárral érkezett, ingyenesen rögzíttethette biciklijét a „BikeSafe” programba. Munkatársaink a nap folyamán összesen tizenhárom kétkerekűt regisztráltak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint a Szombathelyi Közterület-felügyelet a korábbi évekhez hasonlóan, az idei turisztikai szezonban is együttes jelenlét biztosításával járul hozzá a szünidő zavartalanságához.
A turisztikai szezon ideje alatt Szombathely frekventált helyein kerékpáros járőrökkel is találkozhatnak az itt élők és a városba látogatók.

Amennyiben mégis jogsértés áldozatává válna, kérjük, forduljon bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink