Hírek, aktuális / Nyáron is biztonságban

2021-06-16 11:19:31
Nyáron is biztonságban.

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. június 15-én tartotta az idei szezonnyitó turisztikai sajtótájékoztatóját Szombathelyen, amelyen Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyeletének munkatársai, valamint a Claudius Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek.

Némethné dr. Zsigó Zita r. alezredes asszony, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője tájékoztatójában kiemelte, hogy a nyári időszakban a fürdőhelyeken több alkalommal is jelen lesznek a „Bűnmegelőzési strandparti” elnevezésű program keretében. Felhívta a figyelmet arra, hogy strandolás közben sem szabad megfeledkezni az alapvető vagyonvédelmi szabályokról! Hangsúlyozta, hogy a táskára terített törölköző nem védi meg az értékeket! Nem célszerű a strandra nagyobb mennyiségű készpénzt vinni, az értékes használati tárgyakat tanácsos otthon hagyni. Felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy a gyermekek biztonsága a nyári szünidő alatt is kiemelkedő fontosságú! A gyermekek védelmét legmegfelelőbben a szülői felügyelet szolgálhatja. Fontos, hogy a szülők, nagyszülők mindig tudjanak arról, hogy a fiatalok hová mennek, hol tartózkodnak, kivel találkoznak!

László Péter r. alezredes úr, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője kiemelte, hogy a nyári időszakban megnő a főutak, valamint a fürdőhelyekhez vezető utak forgalma. Hangsúlyozta: fontos, hogy a balesetek megelőzése érdekében meleg időben mindenki a szabályokat betartva, fokozott óvatossággal és türelemmel közlekedjen! A gépkocsivezetők figyeljenek a motorkerékpárosokra, a kerékpárosokra, valamint a gyalogosan közlekedőkre! Felhívta a figyelmet arra, hogy a járművezetők a nagy melegben az időjáráshoz alkalmazkodva, kipihenten induljanak el otthonról!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának és a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai a sajtótájékoztató napján a „Házhoz megyünk!” megelőzési program keretében egy információs ponttal is várták az érdeklődőket. Aki pedig a helyszínre kerékpárral érkezett, ingyenesen rögzíttethette biciklijét a „BikeSafe” programba. Munkatársaink a nap folyamán összesen tizenhárom kétkerekűt regisztráltak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint a Szombathelyi Közterület-felügyelet a korábbi évekhez hasonlóan, az idei turisztikai szezonban is együttes jelenlét biztosításával járul hozzá a szünidő zavartalanságához.
A turisztikai szezon ideje alatt Szombathely frekventált helyein kerékpáros járőrökkel is találkozhatnak az itt élők és a városba látogatók.

Amennyiben mégis jogsértés áldozatává válna, kérjük, forduljon bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2021-07-25 11:57

Körmendi Napok

2021. augusztus 18-22.Tovább

2021-07-24 11:10

Magyarszecsődi Falunapok

2021. augusztus 6-8.Tovább

2021-07-24 11:04

Ügyeleti rend az oviban

A nyári nyitvatartási rend augusztus 23-ig tartTovább

2021-07-23 11:50

Megjelent a Körmendi Híradó

2021. július 23. XIX. évfolyam 11. számTovább

2021-07-23 09:15

Városi Televízió műsorajánló

15. Körmendi BöngészőTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink