Hírek, aktuális / Nevelőszülőket keresnek

2021-02-22 09:30:26

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Magyarország egyik legnagyobb gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézményrendszere, mely a gyermekotthonokra és a nevelőszülői hálózatokra egyaránt kiterjed. Jelenleg több mint 7000 családjából kiemelt fiatalról gondoskodunk Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy és Tolna megyékben, valamint a fővárosban. Szervezetünk 2013 óta módszertani feladatokat is ellát, fennhatósága valamennyi katolikus egyházi fenntartásban működő gyermekvédelmi rendszerre érvényes. A szervezet főigazgatója, Kothencz János.

Szolgáltatónk létrejötte és működése komoly társadalmi, és szemléletbeli fejlődés eredménye. A már régről időszerű változások egyik kulcseleme az, hogy végre olyan felelősség-megosztás jellemzi a hazai szociálpolitikai rendszert, mely komolyabb odafigyelésre képes, minden bajba jutott ember iránt. A gyermekvédelmi gondoskodásban lévő gyerekek ma már nem nagylétszámú intézetekben, hanem nevelőszülőknél, vagy lakásotthonokban élnek – így kisebb, szeretetteljes közösségbe kerülnek rögtön az őket ért trauma után. Jelenleg közel huszonháromezer gyermek nevelkedik így Magyarországon, róluk állami, civil és egyházi fenntartású szolgáltatók gondoskodnak. 

Utóbbiak egyike a szegedi székhelyű, Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, amely a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő országos hatáskörű gyermekvédelmi intézmény. Szervezetünk dolgozói elsősorban gondoskodó partnerei, a keresztény szellemiségből adódóan pedig szolgáló testvérei a családból kiemelt fiataloknak. Legfontosabb célunk, hogy hazavezessük Őket ebbe a társadalomba és megtegyünk mindent annak érdekében, hogy ne sodródjanak perifériára. Ezen az elhivatottságon alapult eddig szervezetünk feladatellátása, és a jövőben is ezeket a célokat fogja szolgálni.

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink