Hírek, aktuális / Nagy csatára van kilátás Pakson

2019-10-18 11:38:57
Nagy csatára van kilátás Pakson
Atomerőmű SE – Egis Körmend, 4. forduló
2019. 10. 18. péntek, 18 óra, M4 Sport élő

Vezeti:
Földházi Tamás Péter, dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám József
Ellenőr: Bodrogváry Iván József
 
Ebben a fordulóban is az M4 Sport kamerái előtt lép pályára együttesünk, ahogy legutóbb a Szolnoki Olajbányász ellen. Most azonban a hazai környezet helyett idegenben, Pakson kell helyt állni, Dzunic Branislav együttese ellen.
 
Ahogy egy nappal korábban vezetőedzőnk, Matthias Zollner is elmondta, az ASE erősége két magyar és két külföldi játékos. Az Albából Paksra a mestert követő Lóránt Péter valamint Kovács Ákos tapasztalataival adhat komoly stabilitást csapatának, a két korábban is itt kosarazó külföldi, Shannon Evans és Nicholas Faust pedig nem kell, hogy beilleszkedési problémákkal küzdjön, rájuk is számíthatnak az atomvárosiak. Mint ahogy természetesen a többi idegenlégiósra is. Komoly potenciál van a már a felnőtt válogatottnál is megfordult Valerio Bodon Vincentben, aki kiváló fogásnak tűnik a Paks számára. Viszont nagyon hiányozhat a nagy küzdő, a csupaszív válogatott középjátékos, Eilingsfeld János, aki sérülés, pontosabban a gerincét érintő műtét utáni lábadozás miatt nem állhat Dzunic mester rendelkezésére.
Az ASE két győzelmet és egy vereséget számlál három forduló után.
A nyitányon a KTE Duna Aszfalt együttesét fogadták, és a párharc hagyományaihoz híven szoros, éles meccset játszottak. De a kecskemétiek hiába tartották meg maguknak az esélyt a győzelemre, többet hibáztak, az ASE – többek között Harris 22 pontjával – 90-84-re nyert.
A következő meccs viszont épp Lóránt és Dzunic korábbi egyesületénél, Székesfehérváron várt rájuk, ahol teljesen új csapat formálódik, amely egy Szolnokon aratott magabiztos sikerrel hangolódott erre a meccsre. A presztízstalálkozó a hazaiak sikerét hozta, igaz nem volt sima a meccs. Voltak hibák mindkét oldalon, de az Alba javára szólt, hogy 18(!) támadólepattanót szereztek, az ASE viszont sokat elrontott az amúgy előszeretettel játszott gyors ellentámadásaiból. 88-83 lett a vége.
Legutóbb ismét hazai környezetben játszott a Paks, és a Jászberény ellen eddigi legsimább meccsét tudhatta maga mögött a csapat, hiszen 77-62 lett a vége. Bár jól kezdtek a vendégek, de igazi esélye nem volt a Berénynek az idegenbeli sikerre.
Körmendiként bízunk abban, hogy a mieinknek viszont lesz erre sansza, hiszen ezért indulunk az atomvárosba.
Kozma Gergő kivételével elvileg mindenki játékra készen áll. A fiúk igyekeztek megfelelően felkészülni a pénteki találkozóra, amelyen nem lesz könnyű dolguk, de ha továbbra is fegyelmezetten és a Sopronban látottnál kevesebb hibával tudnak játszani, akkor itt is benne lesz a meccsben a vendégsiker lehetősége.
 
Bízzunk ebben és szurkoljunk minél többen akár a helyszínen, akár a televíziók képernyői előtt!

Forrás: Egis Körmend

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink