Hírek, aktuális / Mogyorósy Szilárd Kupa

2017-09-14 19:19:54
Beharangozó a Mogyorósy Szilárd Kupa előtt

Csütörtökön reggel az Egis Körmend sajtótájékoztatón számolt be a szeptember 15-én és 16-án, pénteken és szombaton rendezendő Mogyorósy Szilárd Kupáról.


Az eseményen Zsebe Ferenc, a klub ügyvezetője és Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője beszélt a részletekről. Utóbbi a felkészülési időszakról is elmondta gondolatait.


A klubvezető hangsúlyozta, hogy minden eddiginél rangosabbnak ígérkezik a torna, amellyel a 13 éve tragikus körülmények között elhunyt egykori játékosra, az 1996-os bajnokra, Mogyorósy Szilárdra emlékezik a klub, a város. A házigazdák a szlovén és a román bajnokot, valamint az ukrán testvérvárosból, Juzsnijból az ottani szuperliga ezüstérmesét látják vendégül. Mind a négy gárda FIBA kupa résztvevő, ez is jelzi a mezőny erejét. A Kolozsvár együttesében például újra találkozhatunk Török Rollanddal és Lasan Kromah-val, de láthatjuk a korábbi szolnoki kedvencet, Ousmane Barrot is.


Gasper Potocnik nem csak a tornával kapcsolatos gondolatati osztotta meg az eseményen. Beszélt a mögöttük álló felkészülési időszakról is, de a szakember mindenekelőtt gratulált a magyar férfi válogatott Európa-bajnoki szerepléséhez. Mint mondta, jó eredményt ért el a csapat, ami nagyon fontos és jelentős állomás a magyar kosárlabda számára. Kiemelte az Egis Körmend csapatkapitányát, Ferencz Csabát, neki személy szerint is gratulált.


Másodsorban köszönetet mondott a klub vezetésének a lehetőségért, hogy ő dolgozhat a csapattal, hogy ő alakíthatta ki az idei szezon keretét. Mint mondta, ez nagyon fontos a vezetőedző számára. Reméli, hogy a stábbal és a csapattal közösen jó idény elé néznek és szép eredményeket érnek majd el. Köszönetet mondott mindazoknak, akik a nyáron segítették az új keret kialakítását, a csapat felépítését.
Majd így folytatta:
„Tehetséges, jó játékosokat kerestünk, de olyanokat, akik emberileg is megfelelőek, jó hozzáállásúak. Most úgy látom, hogy ez sikerült is.
Augusztus 8-án kezdtük meg a közös felkészülést, nagyon sok munkát végeztünk azóta. Köszönettel tartozom elsőként az edzői stábnak, hiszen a lehető legjobban igyekeztünk felkészíteni a keretet a szezonra. Ziga Mravljak és Hencsey Tamás is alaposan kivette a részét ebből. Igaz, Tamás az U16-os válogatottnál végzett munkája miatt személyesen csak később csatlakozott hozzánk, de vele is folyamatosan kapcsolatban voltunk ez idő alatt is. Külön köszönöm Zsebe Dániel munkáját, aki csapatmenedzserként nagyon sokat segít a mindennapokban. Kiemelném még gyúrónkat, Rácz Renátát, aki szinte mindig itt van a csarnokban, mondhatnám, hogy reggeltől estig. Nagyon sok dolga volt a felkészülési időszakban, mert sajnos voltak, vannak sérültjeink és a kemény edzések okán sokszor voltak fáradtak a játékosok. De a klub teljes stábja azon dolgozik, hogy professzionális szinten működhessen minden a csapat körül. Úgy, ahogy azt én is szeretném.
Szintén köszönet jár a játékosoknak, akik nagyon jó munkát végeztek az elmúlt egy hónapban. Nagyon keményen dolgoztak, talán a pályafutásom egyik legkeményebb felkészülése volt ez, bátran lehet hasonlítani ahhoz, amit korábban az Olimpia Ljubljanával végeztem. Sajnos a sérülések miatt nem tudtunk mindig a teljes kerettel dolgozni, Ferencz Csaba és egy ideig Csorvási Milán is a válogatottnál volt. Ezek miatt – elsősorban csapatként – nem tudtuk eddig a legjobb formánkat, a legszebb arcunkat mutatni. De remélem, hogy az első hivatalos mérkőzésünkig, a Boras elleni idegenbeli találkozóig hátralévő időben ezen tudunk változtatni és valóban készen fogunk állni az éles megmérettetésekre. Nagyon boldog vagyok azért, mert nem csupán megbízható, jó játékosaim vannak, de remek gárdát is alkotnak, jó emberi tulajdonságokkal, ami számomra nagyon fontos. Ha az egyéni teljesítményeket nézzük, akkor valószínűleg nem mi vagyunk a legjobbak a magyar mezőnyben, de hiszem, hogy csapatként erősek leszünk!
Az előttünk álló torna két meccsével együtt tíz találkozó szerepelt a felkészülési programunkban.
Az eddigiekről nem akartunk túl sokat beszélni, nem szerettünk volna komolyabb médiamegjelenést, ezért a legtöbb meccset zárt kapuk mögött rendeztük. Nyugodt, békés körülményeket szerettünk volna a munkához, amelyben a játékosok csak erre tudnak koncentrálni. Ezért nem adtunk ki információkat ebben az időszakban. Nagyon fiatal csapatról van szó négyújonccal a keretben, időre volt szükségünk ahhoz, hogy a megfelelő formába hozzuk őket.
Ahogy mondtam, voltak gondjaink sérülésekkel is. Sajnos elég korán történt, hogy Steven Davis a vállára esett az egyik mérkőzésen. Ez sajnos nehezen gyógyul, a felkészülés nagy részéből emiatt ő kimaradt, de lassan már visszatér, szépen gyógyul. Justin Tuoyo a másik komolyabb sérültünk, akinek az egyik ujjával akadt probléma a Léva elleni találkozón. Emiatt ő is edzéseket hagyott ki, és még a hétvégi tornán sem tudott volna szerepelni. Emiatt lehetőséget adtunk neki arra, hogy néhány napra hazautazhasson, hiszen ha minden a tervek szerint megy, akkor pénteken születik meg a gyermeke. Abban talán mindenki egyetért, hogy a család mindenki számára az első helyen van, ezért lehet most otthon a szeretteivel. De hétfőn már érkezik is vissza és csatlakozik a társaihoz. Ezen kívül még Halász Ákosnak van egy kisebb sérülése, de ez egy héten belül rendbe is jöhet. Remélem, hogy az első hivatalos mérkőzésre mindenki játékra alkalmas lesz.
Az előttünk álló szezonnal kapcsolatban mit is mondhatnék? Nem ígérhetem, hogy mindig nyerni fogunk, vagy, hogy bajnokok leszünk és hasonlók. De azt ígérhetem, hogy ez a csapat minden mérkőzésre fel fog készülni és győzelemre fog játszani. Minden edzésen keményen dolgozunk ezért, és minden alkalommal a legjobbunkat fogjuk nyújtani, bárki is áll fel ellenünk. Az biztos, hogy kell majd egy kis idő, hogy elkapjuk a megfelelő ritmust, de harcolni fogunk minden meccsen.
A tornáról azt mondhatom, hogy nagyon erős ellenfelek érkeznek, komoly kihívást jelent a számunkra. Jelen pillanatban talán még túl erősnek is mondhatnánk a mezőnyt, de ez nem számít, szeretem a nehéz meccseket, a kihívásokat. Arra fogjuk használni ezt a két mérkőzést, hogy csapatként még előrébb jussunk, magasabb szintre lépjünk. Remélem sikerül ezt megvalósítani a saját szurkolóink örömére. Bízom abban, hogy most és majd a hivatalos mérkőzéseken is ugyanúgy számíthatunk a buzdításra, a támogatásra a nézőtérről, mint az előző évadban. Mi mindent megteszünk azért, hogy szórakoztató, látványos mérkőzéseknek örülhessenek. Gyors, agresszív játékra készülünk, hogy élvezetes legyen a meccsre járás, a szurkolás. Mindenkit szeretettel várunk a csarnokban!”


A tájékoztatón elhangzott, hogy a pénztárak mindkét napon 16:30-kor nyitnak, az eseményt egységesen 2000 forintos napijeggyel lehet látogatni. Mivel a klub a torna ideje alatt is biztosít lehetőséget a bérletek megvásárlására, ezért mindkét oldalon, külön pénztárban lehet a napi belépőket megváltani illetve a bérleteket érvényesíttetni. Azért, hogy utóbbival ne lassítsák a jegyek kiadását, a tornára való bejutást.


A 12. Mogyorósy Szilárd Kupa programja:


Szeptember 15. péntek:


17:00 Banca Transilvania Cluj Napoca (Kolozsvár) – KK Petrol Olimpia Ljubljana
19:30 Egis Körmend – BK Khimik-OPZ Yuhzny (Juzsníj)


Szeptember 16. szombat:


17:00 vesztesek a 3. helyért
19:30 győztesek a Mogyorósy Szilárd Kupáért
Eredményhirdetés, tombolasorsolás


A mérkőzések mellett kiegészítő programokkal is készül a klub. Fellép az Energy Dance Team több csoportja Körmendről és Szombathelyről. Pénteken a Mini Ninja Crew (ovisok és kisiskolások) illetve az All in nevű versenyzői csoport táncol.
Szombaton pedig fellép a Chapter II., az Energizer és az Energy Bomb nevű formáció.
A megvásárolt napijegyek egyben tombolaként is szolgálnak. A torna végén két állóbérletet, 50 ezer forint értékű wellness utalványt, 40 ezer forintos Zenit vásárlási utalványt, 20 ezer forintos AlteRába ajándékcsomagot és 10 ezer forint értékű Danielo Pizzéria vendéglátást sorsolnak ki a két nap belépői között, ezért kérik a szurkolókat, hogy a torna zárásáig, a sorsolásig őrizzék meg pénteki jegyüket is, mert csak ennek birtokában vehetik át a nyereményeiket!
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-10-19 09:25

Hamupipőke

mesejátékTovább

2019-10-19 09:04

Weboldal a megújuló szakképzésben való eligazodáshoz

Szakképzési iskolakeresőTovább

2019-10-18 19:49

Újabb idegenbeli győzelem

Továbbra is a tabella elejénTovább

2019-10-18 14:02

Városi Televízió műsorajánló

16. Ez történt ...Tovább

2019-10-18 11:38

Nagy csatára van kilátás Pakson

2019. 10. 18. péntek, 18 óra, M4 Sport élőTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink