Hírek, aktuális / Minősítő övvizsga

2019-02-10 12:36:27
Minősítő övvizsga

A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend 2019.02.09-én tartotta az év első minősítő övvizsgáját. A második lehetőség a sportolók számára, hogy előbbre lépjenek övfokozatban az a nyári egyesületi edzőtáborban lesz. Ez azért fontos mert a megfelelő szint elérése után kerülhetnek be a karatékák a versenyzés vérkeringésébe.


A vizsgát megelőző napokban mindenkinek a saját szintjének megfelelő távolságot kellett lefutnia, természetesen időre.
A szombati nap az erőnléti felméréssel kezdődött, felülések,törzsemelések, fekvőtámaszok, majd páros lábbal térdfelrántások voltak a belépők az övvizsgára. Ezt követték a bázis technikák, amit lassan pontosan és precízen, majd gyorsan,dinamikusan is be kellett mutatni.
Amikor már kellően fáradtak a sportolók akkor térérzékeléssel kellett bizonyítani,hogy figyelmük, pontosságuk még így sem lankad.

A feladat a következő: Egymással szemben felállnak a versenyzők egyikőjük egy helyben áll, míg a másik mozgásból végez ütés és rúgás kombinációkat úgy,hogy a párja feje előtt  1-2,cm-rel megállítják a technikákat, a testére pedig 75%-os erővel beütnek illetve rúgnak. Mindezt harcszerűen dinamikusan kell végezni. Ezután jönnek a támadások annak védései, és ellentámadás. Mentálisan és fizikálisan is jól felkészültnek kell lenniük mert ezután élesben is összemérik felkészültségüket, hisz a sportág sava borsa a küzdelem, csak ezután kezdődik. Mindenkinek egymás után két, három ellenféllel kell megküzdenie.
A küzdelem után zárásként az elméleti tudásukról is számot kell adniuk a megjelenteknek.

A mostani vizsgán huszonheten szerepeltek, mindenkinek sikerült az övvizsgája. Egy személynek kell edzésen bemutatnia az oldalsó rúgást pontosan és akkor Ő is átveheti az oklevelét. Három sportolónak viszont olyan jól sikerült az övvizsgája, hogy egy szintet átugorva kapták meg a magasabb övfokozatot.

Gratulálok minden vizsgázónak.

Andorka Imre

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-16 16:19

Úrilány szobát keres

Körmendi Kastélyszínház Társulat előadásaTovább

2024-04-16 16:12

Egy nap azért, hogy később még több legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-16 10:51

Nyit a körmendi mozi

2024. április 25-énTovább

2024-04-16 10:20

Kedvenc európai városom- rajzverseny

Beérkezési határidő: 2024. május 5.Tovább

2024-04-16 10:05

Szezonnyitás a Rábán

A nagy vízreszállásTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink