Hírek, aktuális / Lezárult a védekezés a Vadása tónál

2018-06-12 11:24:31
Lezárult a védekezés a Vadása tónál

Két napig tartó megfeszített munkával kétszázkilencvenkét önkéntes, hivatásos tűzoltó, polgárőr, mentőcsoport tag, vízügyi szakember és helyi, környékbeli önkéntes lakos dolgozott a bordás megtámasztás kiépítésén a Vadása tónál, június 9-10-én.

Szombaton és vasárnap is beszámoltunk róla, hogy pénteken késő este Vas megyét érintő vihar jelentett gondot az Őrségben. A viharkárok felszámolása mellett nagy feladatként jelentkezett a Vadása tó két gátjának bordás megtámasztása, a hegyhátszentjakabi lakosok védelme érdekében. Az önkéntesség ennél az eseménynél is megmutatkozott, ugyanis a vihart követően több embert is mozgósítani kellett, minden szabad kézre szükség volt. Június 9-én, szombaton a reggeli órákban kezdődtek meg a munkálatok a tónál, amely június 10-én délután két órakor ért véget. Ez idő alatt mintegy tizenhatezer homokzsákot helyezett el összesen kétszázkilencvenkét önkéntes, hivatásos tűzoltó, polgárőr, mentőcsoport tag, helyi és környező települések lakosa, akik fáradtságot, időt nem sajnálva segítették a munkát. Az összefogást siker övezte, ugyanis a megfeszített munkának köszönhetően sikerült a bordás megtámasztást kiépíteni, ezzel a környező lakóházakat megvédeni.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság köszönetet mond mindazoknak az önkéntes, hivatásos tűzoltóknak, polgárőröknek, mentőcsoport tagoknak, vízügyi szakembereknek, helyi és környező falvak önkéntes segítőinek, akik szorgalmas munkájukkal hozzájárultak a Vadása tónál végzett védekezéshez!

VAS KVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink