Hírek, aktuális / Köszönetet mondtak az önkéntes tűzoltóknak és polgárőröknek

2018-08-31 11:24:57
A Vadása tónál történt védekezésért mondtak köszönetet az önkéntes tűzoltóknak és polgárőröknek a megyeházán

Emléklapokat adtak át augusztus 29-én, azon önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesületeknek, akik segédkeztek a június 9-10-én a vihart követően megáradt Vadása tó bordás megtámasztás kiépítésében.
Emlékezetes marad a június 9-10. azoknak az önkéntes tűzoltóknak és polgárőr egyesületeknek, akik fáradtságot nem sajnálva, két napon keresztül, megfeszített munkával dolgoztak azon, hogy a hegyhátszentjakabi lakosságot megvédve, több ezer homokzsák pakolásával kiépítsék a tó bordás megtámasztását.


A június 8-ról 9-re virradó éjszaka, az Őrséget érő vihar következtében a Vadása tónál a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék következtében mindkét tórendszernél a tavakat elválasztó védműnél több helyen suvadást okozott. A gát megtámasztására június 9-én, munkálatok kezdődtek, majd június 10-én folytatódtak a tónál. A két napon csaknem tizenhatezer homokzsák került elhelyezésre, annak a közel kétszáz embernek a megfeszített munkájával, akik azon dolgoztak, hogy a hegyhátszentjakabi lakosságot megvédjék a gát átszakadását követő áradástól. Idézte fel a történteket Harangozó Bertalan kormánymegbízott, az augusztus 29-én megtartott ünnepségen, a megyeházán. Mint elmondta, a köszönetnyilvánítás volt a fő célja annak, hogy ezen a napon összejött ötvenkét önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület, akik mind segítségükkel erősítették a munkálatokat a Vadása tónál, júniusban. A kormánymegbízott kifejezte büszkeségét arra vonatkozóan, hogy Vas megyében az aktivitás kézen fogható, ami a baj óráiban is megfelelően megmutatkozott.
Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd kiemelte, hogy a védekezés során saját maga is megtapasztalta azt, hogy nem mutatkozott különbség hivatásos és önkéntes között. Hangsúlyozta, hogy a jövőre vonatkozóan minél kevesebbszer kelljen ilyen beavatkozásokon részt vennie ezeknek az embereknek, majd minden Vas megyei polgár nevében tolmácsolta jókívánságait.

A köszöntőket követően az elismerések átadására, majd állófogadásra került sor. Az elismeréseket Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója adták át az önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesületek részére. Az állófogadáson pohárköszöntőt mondott Seper András tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese. Az ezredes megköszönte a védekezés során tanúsított segítséget mind az elismerésben részesülteknek, mind pedig a kormányhivatal és a védelmi igazgatás képviselőinek is. Mint mondta, az önkéntesek fő támogatói a családjuk, akikre a nehéz pillanatok idején is számíthatnak.

Az elismerésekhez ezúton is gratulálunk!

Forrás: Vas MKI

Fotó: Balogh Eszter/Vas MKI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink