Hírek, aktuális / Kerti égetés is veszélyeket rejthet magában

2017-09-22 10:38:35
Ha ősz, akkor kerti égetés, az alábbiakban hasznos tanácsokkal szolgálunk a kerti égetés szabályainak betartására.
 
Beköszöntött az ősz és ezzel együtt a csapadékos, hideg időjárás is megérkezett. A falevelek szép tavaszi színüket őszire cserélik, majd lehullnak. Sok kerti hulladék halmozódik fel a lakástulajdonosok kertjében. A tulajdonosok az udvart beterítő falevelek felszámolására legtöbb esetben az égetést használják. Fontos, hogy a kerti égetésnél is odafigyeljünk szabályokra, amelyek betartásával a tűzesetek megelőzhetőek.
A szabadtéri égetés szigorúan tilos, viszont az udvarunkon való égetés előtt is meg kell győződnünk az önkormányzat által kiadott szabályzókról, amelyekben megfogalmazzák, hogy mely időszakban, milyen napokon és milyen időkeretben van lehetőségünk az égetésre. Amennyiben engedélyezett az égetés, jelöljünk ki egy olyan területet, ahol nincsenek közvetlen közelünkben fák, bokrok, száraz növények, ugyanis ezekre a tűz könnyen átterjedhet. Szeles időben ne gyújtsunk tüzet. Az egyik legfontosabb szabály, hogy soha ne hagyjuk őrizetlenül a tüzet és mindig legyen a közvetlen közelünkben a tűz eloltására szolgáló eszköz. Tevékenységünk befejeztével győződjünk meg róla, hogy megfelelően eloltottuk-e tüzet, így biztonságosan elhagyhatjuk a területet.
 
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy fordítsanak fokozott figyelmet a fenti szabályok betartására, a kerti égetéssel kapcsolatosan pedig tájékozódjanak a helyi önkormányzati rendeletekről!

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-06-02 08:49

3921 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

és elhunyt 5 idős, krónikus betegTovább

2020-06-01 19:42

Pünkösdölő - Májusfa kitáncoló 2020

Fotó: JámboriTovább

2020-06-01 09:44

Fokozott ellenőrzés

2020. augusztus 31-ig Vas megyében isTovább

2020-06-01 08:22

15 az új fertőzöttek száma

és egy idős, krónikus beteg hunyt elTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink