Hírek, aktuális / Képzést segítő eszközök a katasztrófavédelemnél

2018-04-25 11:04:18
Képzést segítő eszközök a katasztrófavédelemnél

A tűzoltók elméleti és gyakorlati felkészítését szolgáló eszközöket, berendezéseket szerzett be saját költségvetéséből a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A számítástechnikai eszközök már tavaly megérkeztek, április huszonnegyedikén a gyakorlatoknál hasznos szimulációs eszközöket vehették át a megyei igazgatók. A beruházás összértéke meghaladja a harmincmillió forintot.
A megyei igazgatók értekezlete keretében tartott átadáson Fülep Zoltán tű. ezredes, a tűzoltósági főosztály vezetője ismertette a beszerzés előzményeit, illetve azt, mit vár a szakterület a megvásárolt eszközöktől, berendezésektől. Elhangzott: az országos tűzoltósági főfelügyelőség tavalyi felmérése, valamint a végrehajtott ellenőrzések tapasztalatai alapján kiderült: a tűzoltóságokon használatban lévő, az oktatást és képzést segítő eszközpark elhasználódott, ezért szükség volt a készenléti állomány napi elméleti és gyakorlati továbbképzéséhez használt technikai háttér és eszközpark fejlesztésére, illetve új kiegészítő eszközök beszerzésére.
 
Ez volt a következő lépés azután, hogy megújult a napi továbbképzés rendszere. Tavaly év végén már átcsoportosították az elméleti oktatáshoz és az egyéni felkészüléshez szükséges számítástechnikai eszközöket, illetve projektorokat is beszereztek. Az április huszonnegyedikén átadott, a gyakorlati felkészítést segítő szimulációs eszközök jóvoltából szemléletesebbek, életszerűbbek lesznek a szituációs begyakorló és ellenőrző gyakorlatok.  
 
A beszerzésnek köszönhetően az ország mindegyik katasztrófavédelmi igazgatóságára és tűzoltó-parancsnokságára kerül kárhelyszínt szemléltető színes zászló, nagy teljesítményű füstgép, különböző fényeffekteket kibocsátó színes lámpa, piros fénykábel, illetve minden megye kap egy-egy „Rescue Randy”-t, azaz speciálisan tűzoltók számára kifejlesztett gyakorlóbábut. Utóbbiból még vásárol majd a főigazgatóság, így minden igazgatóságon kettő-kettő áll majd rendelkezésre.

Forrás: BM OKF

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-17 20:49

Körmend Vándortábor

2024. július 26. - augusztus 1.Tovább

2024-04-17 20:00

Egis Körmend - SZTE-Szedeák

104-96Tovább

2024-04-17 11:10

Körmendi moziműsor

2024. április 25. – 2024. április 28.Tovább

2024-04-17 09:35

20. jubileumi Csatafutás az Olimpia jegyében

2024. július 27-énTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink