Hírek, aktuális / Képzést segítő eszközök a katasztrófavédelemnél

2018-04-25 11:04:18
Képzést segítő eszközök a katasztrófavédelemnél

A tűzoltók elméleti és gyakorlati felkészítését szolgáló eszközöket, berendezéseket szerzett be saját költségvetéséből a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A számítástechnikai eszközök már tavaly megérkeztek, április huszonnegyedikén a gyakorlatoknál hasznos szimulációs eszközöket vehették át a megyei igazgatók. A beruházás összértéke meghaladja a harmincmillió forintot.
A megyei igazgatók értekezlete keretében tartott átadáson Fülep Zoltán tű. ezredes, a tűzoltósági főosztály vezetője ismertette a beszerzés előzményeit, illetve azt, mit vár a szakterület a megvásárolt eszközöktől, berendezésektől. Elhangzott: az országos tűzoltósági főfelügyelőség tavalyi felmérése, valamint a végrehajtott ellenőrzések tapasztalatai alapján kiderült: a tűzoltóságokon használatban lévő, az oktatást és képzést segítő eszközpark elhasználódott, ezért szükség volt a készenléti állomány napi elméleti és gyakorlati továbbképzéséhez használt technikai háttér és eszközpark fejlesztésére, illetve új kiegészítő eszközök beszerzésére.
 
Ez volt a következő lépés azután, hogy megújult a napi továbbképzés rendszere. Tavaly év végén már átcsoportosították az elméleti oktatáshoz és az egyéni felkészüléshez szükséges számítástechnikai eszközöket, illetve projektorokat is beszereztek. Az április huszonnegyedikén átadott, a gyakorlati felkészítést segítő szimulációs eszközök jóvoltából szemléletesebbek, életszerűbbek lesznek a szituációs begyakorló és ellenőrző gyakorlatok.  
 
A beszerzésnek köszönhetően az ország mindegyik katasztrófavédelmi igazgatóságára és tűzoltó-parancsnokságára kerül kárhelyszínt szemléltető színes zászló, nagy teljesítményű füstgép, különböző fényeffekteket kibocsátó színes lámpa, piros fénykábel, illetve minden megye kap egy-egy „Rescue Randy”-t, azaz speciálisan tűzoltók számára kifejlesztett gyakorlóbábut. Utóbbiból még vásárol majd a főigazgatóság, így minden igazgatóságon kettő-kettő áll majd rendelkezésre.

Forrás: BM OKF

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-11-19 15:56

Takács Vilkó egy szál gitárral

Belépő, csak a helyszínenTovább

2019-11-19 11:15

Csákányi László Filmszínház műsora

november 26-igTovább

2019-11-19 06:00

Meghívó

Németh Mária emléktáblájának avatásáraTovább

2019-11-18 19:28

Gyertek velünk Betlehembe

Écsi Gyöngyi karácsonyvárója KörmendenTovább

2019-11-18 12:36

Szervezeti és Működési Szabályzat

Az alakuló ülésen fogadták el a rendeletetTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink