Hírek, aktuális / Jelzett a szén-monoxid érzékelő Vasváron

2018-03-13 11:29:02
Családi házban mentett életet a mérgezőgáz érzékelő

A Hunyadi János utcai ház fürdőszobájában jelzett be az érzékelő szombaton, ahol egy úgynevezett gázüzemű átfolyóvíz melegítőt használtak a meleg víz előállítására. A vasvári önkormányzati tűzoltók az épületet átszellőztették, személyi sérülés nem történt. A gázművek szakemberei a házat a gázszolgáltatásból kizárták, a lakók az épület fűtését más módon megoldották.

A szén-monoxid érzékelő életet menthet, és meg is tette a berendezés ebben az esetben is. Ezek nem csak a fűtési szezonban, hanem azon túl is biztonságot nyújtanak ott, ahol gázüzemű, nyílt égésterű, átfolyó vízmelegítő berendezés üzemel. Azonban a megfelelőszén-monoxid érzékelő készülékek is csak akkor biztonságosak, ha azokat jól használjuk.


Javaslat:
  • Mindenképpen tanácsos tüzeléstechnikai szaküzletben vásárolni.
  • Érdemes olyan terméket venni, amihez van részletes leírás, magyar nyelvű használati útmutató
  • Tanácsos a készülékek felszerelését szakember segítségével elvégezni
  • A szerkezeteket célszerű 1–1,5 méter távolságra elhelyezni a fűtőberendezéstől, lehetőség szerint az alvás vagy állandó tartózkodásra szolgáló helyiség felé nézzen 1,5–2 méter magasságban, a falak sarkától pedig minimum 30 cm távolságban.
  • Tudni kell ezekről a készülékekről, hogy mindegyiken kell lennie egy teszt- vagy próbagombnak, amely segítségével megbizonyosodhat a vásárló, hogy a készülék valóban működik-e.
  • A hatóság nyomatékosan felhívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy ezek a termékek csak – a gyártó által – meghatározott ideig használhatóak, ezért különösen fontos a készüléket legkésőbb a határidő lejártakor kicserélni. Ne bízzunk meg abban az érzékelőben, amelyik ezt az élettartamot meghaladta!
Nem szabad kizárólag a szén-monoxid mérőre bízni a család életét. A fűtőberendezéseket minden évben ellenőriztetni kell. Gondoskodni kell arról is, hogy a kéményseprők a rendszeres ellenőrzést elvégezhessék.


VAS MKVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-03-23 11:44

Útnak indult a magyar roadshow

Május 21. KörmendTovább

2019-03-23 10:50

Városi Televízió műsorajánló

05. Körmendi SzemmelTovább

2019-03-22 12:00

Ülésezik az önkormányzat

2019. március 26-án (kedden) 14.00 órai kezdettelTovább

2019-03-22 11:40

Tűzesetek csütörtökön

Szabadtéri tűzesethez riasztották a körmendi hivatásos tűzoltókat Tovább

2019-03-22 11:29

Hétvégi határprognózis

A Mura-híd felújítása miatt Letenye közúti határátkelőhelyet lezártákTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink