Hírek, aktuális / Jelentős körmendi beruházás indul

2018-11-13 17:34:05
Jelentős beruházás indul el a nyugat-magyarországi Körmend városában: az Egis Gyógyszergyár Zrt. mintegy 8 milliárd forintból bővíti a városban található gyárát – derült ki a mai projektbejelentő sajtóeseményen. A francia Servier többségi tulajdonában álló hazai alapítású Egis mintegy 1,1 milliárd forintnyi támogatást kapott a fejlesztés kivitelezéséhez – mondta el a budapesti rendezvényen Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
A projekt során a körmendi gyár új csomagolóüzemet kap, illetve újfajta gyógyszerek gyártására és fejlesztésére is alkalmassá teszik a létesítményt. Az Egis Körmend legnagyobb munkaadója, az új beruházással ez a szerep pedig még jobban megerősödhet.
 
Új onkológiai gyógyszereket is gyártanak majd Körmenden
 
Hodász István (mti)

Hodász István, az Egis vezérigazgatója kifejtette: a vállalat forgalomnövekedésnek köszönhető az új fejlesztés. A cégvezető hozzátette azt is, hogy a projekt befejeztével  új, többek között onkológiai gyógyszerek előállítására is alkalmassá válik majd a gyár, illetve szavaiból kiderült, hogy
 
az Egis minden gyártó- és fejlesztő létesítményét Magyarországon működteti, és arra számít, hogy tovább bővíti már így is jelentős exporttevékenységét.
 

 
Bebes István körmendi polgármester azt emelte ki, hogy az Egis helyi üzeme a város fejlődési motorja, a vállalat és az önkormányzat kapcsolatát pedig példaértékűnek nevezte. Az együttműködés meghatározza a település kulturális életét és sporttevékenységét is - tette hozzá.

Forrás: mti

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink