Hírek, aktuális / Ismét Vas megyei siker a „Közlekedik a család” országos döntőjén

2018-06-25 16:43:45
A sárvári Németh család lett az ország legjobbja
.
A megyei fordulók visszatérő résztvevőiként évről évre fej-fej mellett teljesített a Németh család és a Polgár család. Két évvel ezelőtt a Polgár család eredményes szereplésére lehettünk büszkék, tavaly azonban megtört a jég, a selejtező legjobbjaiként a Németh család is megmérettethette magát a „Közlekedik a család” országos versenyen.
Kitartásuk és felkészültségük azonban az idei évben érett be igazán, amikor az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által, hetedik alkalommal megrendezett vetélkedő eredményhirdetésén a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattak. A 2018. június 23-án és június 24-én, hét helyszínen (Bükkábrány, Eger, Galyatető, Mezőkövesd, Miskolc, Parád, Sirok) tartott versenyen az indulók elméleti tudását firtató tesztsorokat – többekkel egyetemben – a legjobban oldották meg, de testhezálló volt számukra az elsősegélynyújtási feladat is, amelyikben a negyedikként végeztek.
A család számára különösen jól sikerült a kerékpáros ügyességi feladatrész, amelynek során mind a tizenkilenc családot maguk mögé utasították. Az ügyességi pályán Németh Bence édesapjával együtt kerekezett.
A szülők elkötelezettek a fiatalok helyes közlekedésre nevelésében. Példamutató magatartásukat az iskolai közeg még tovább erősítette. Hannos Attila nyugalmazott pedagógus szárnyai alatt készülve, a testvérpár évről-évre megmérettette magát megyei, aztán később országos versenyeken is. Bence három alkalommal, Rebeka két alkalommal bizonyult az ország legjobbjának különböző kerékpáros ügyességi versenyeken. A testvérpár számára kedves emlékként maradt meg többek között Pécs városa is, mivel a „XXII. Kerékpáros Iskola Kupa” elnevezésű országos versenyen kategóriájukban külön-külön és összesítésben is a legjobban teljesítettek.

A fiatalok biztonságos közlekedéséhez szükséges jártasságának megszerzését a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának tagjai is támogatták.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink