Hírek, aktuális / Irány az Őrség, szombaton kezdődik a Hétrétország köztivál!

2018-08-06 11:44:09


Irány az Őrség, szombaton kezdődik a Hétrétország köztivál!

 
Komolyzenei, jazz és népzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, természetjáró programokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, valamint a Nyitott Porták programsorozattal várja a látogatókat a Hétrétország köztivál, augusztus 11-20. között az Őrségben.  
 
"Természetből a java, művészetből a magva, nyitott porták, nyíltszívű emberek, értelmes szórakozás."
 
A Hétrétországot Lukács Miklós és a Cimbiózis 5tet lemezbemutató koncertje nyitja augusztus 11-én szombaton az őriszentpéteri Pajtaszínházban. A tíz napon át tartó köztiválon fellép többek közt Lajkó Félix, a Müller Péter Sziámi AndFriends, a Bohemian Betyars, az Esszencia zenekar Bognár Szilviával, Hrutka Róbert és Nagy Dániel Viktor, Tóth Viktor, valamint Kollár-Klemecz László. Az Őrség szakrális helyszínein - Bajánsenyén és Kercaszomoron a református templomban, Nagyrákoson a Borromei Szent Károly-templomban - komolyzenei hangversenyeket tartanak. Augusztus 20-án Borbély László zongoraművész, majd a Dresch Mihály Vonós Quartet ad koncertet Őriszentpéteren. A Hétrétország záró eseménye a Neil Young Sétány koncertje lesz Szentgyörgyvölgyön, a római katolikus templomban.
 
A Hétrétország színházi programjában szerepel a TÁP Színház előadása, Majsai Nyilas Tünde pedig Esterházy Péter - Csokonai Lili néven írt - Tizenhét hattyúk című regényének színpadi adaptációját adja elő. Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című filmjének adaptációját a soproni Petőfi Színház és határon túli magyar színházi csoportok koprodukciójában mutatják be Őriszentpéteren. A Ziránó, a Csavar és a Kalimpa Színház meseelőadásokkal érkezik Hétrétországba, és a gyermekeknek szólnak a SimorÁg TánCirkusz produkciói is.
 
A természetjáró programok keretében gyógynövénytúrákat szerveznek, Orfalun, a füveskertben gyógynövénynapot tartanak, Őriszentpéteren a Malom Látogatóközpontban pedig több témában hangzanak el előadások. Húsz őrségi településen várják nyitott portákkal és őrségi ételkínálattal a látogatókat: a vendégek beléphetnek a kézműves műhelyekbe, a művészek műtermeibe és bepillantást nyerhetnek a gazdálkodók napi munkájába.
 
Jegyeket a https://tixa.hu/hetretorszag oldalon lehet előre megvásárolni.
 
További információ:
http://www.hetretorszag.hu/esemenyek
 
Hétrétország facebook:
https://www.facebook.com/hetretorszag/
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink