Hírek, aktuális / Ifjúság száll versenybe szerdán és csütörtökön

2018-04-11 09:10:03
Ifjúság száll versenybe szerdán és csütörtökön

Április 11-én a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, míg április 12-én a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen kerül megrendezésre az immáron hagyománynak számító ifjúsági verseny. A szombathelyi eseménnyel egybekötve Rendvédelmi Nap is megtartásra kerül.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Polgári Védelmi Szövetséggel, a Magyar Tűzoltó Szövetséggel közösen felmenő rendszerű ifjúsági versenysorozatára a megyében több száz diák jelentkezett, akik Sárváron és Szombathelyen kezdik meg a versengést, hogy a legjobbak delegálják magukat a Körmenden megrendezésre kerülő megyei, majd Budapesten az országos döntő megmérettetéseire. A versenyre szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák 5-13. évfolyamos diákjai nevezhettek.  A verseny a csapatok beérkezését és a megnyitót követően veszi kezdetét. A versengésen a csapatoknak több állomásból álló feladatsort kell a legjobb tudásuk szerint teljesíteniük. Így többek között tűzoltó akadálypályát, iparbiztonsági activityt, bárcakirakót és osztott sugár szerelését is végre kell hajtaniuk.
Szombathelyen, idén először Rendvédelmi Napra is sor kerül, ahol a társ szervek és szervezetek statikus bemutatóhelyek felállításával mutatják be szervezetüket. A rendezvényre kilátogatók találkozhatnak többek között a Szombathelyi Rendőrkapitányság, az OMSZ Szombathelyi Mentőállomás, Szombathelyi Közterület-felügyelet, Szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtó Intézet, MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, valamint a Claudius Polgárőr Egyesület sátrával is.
A Rendvédelmi Nap és verseny a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség objektumában, a Szombathely, Ady Endre tér parkjában és a mellette lévő sportpályán kerül megrendezésre, míg Sárváron a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség Batthyány u. épületében kerül lebonyolításra.

VAS KVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-01-15 18:17

A Magyar Kultúra Napja

Fertőd-EszterházaTovább

2019-01-15 17:25

Tetőről zuhant le a mélybe

Életét vesztette a vasvári férfiTovább

2019-01-15 16:12

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2019. január 17-23.Tovább

2019-01-15 11:02

Tájékoztató

"Sárgazsákos" hulladékszállításrólTovább

2019-01-15 11:00

Szerda esti akusztik

"BÁRÓ és a GRUNTING PIGS"Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink