Hírek, aktuális / Hogy biztonságban teljen az ünnepek előtti várakozás időszaka!

2018-12-05 08:32:25
Hogy biztonságban teljen az ünnepek előtti várakozás időszaka!

A karácsony előtti készülődés során ugrásszerűen megnő azoknak a tűzeseteknek a száma, amelyek a lakásokban, családi házakban keletkeznek, ezért a katasztrófavédelem évről-évre felhívja a lakosok figyelmét a magára hagyott adventi koszorúk, gyertyák veszélyeire.
 
Idén december 2-án kezdődött az advent, az emberek háztartásaikban gyertyákat gyújtanak, égősorokat helyeznek el a lakásban és annak környezetében.  Mindez rengeteg veszélyt rejthet magába és sok esetben lakástüzek előfordulásához vezethet, ám odafigyeléssel ezek a lakástüzek megelőzhetőek.

Kiemelt figyelmet fordítsunk arra, hogy gyertyát ne helyezzünk el függöny, textília közelébe, ugyanis ezeken az anyagokon a tűz nagyon rövid idő alatt gyorsan terjed. A kisebb tüzeket magunktól is megpróbálhatjuk eloltani, amennyiben azonban az meghaladja a képességeinket, haladéktalanul értesíteni kell a tűzoltókat a 112-es telefonszámon, majd be kell zárni a tűz által érintett helyiséget.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az adventi vasárnapokon gyújtott gyertyákat, csillagszórókat egy percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni! Mindig tartsuk szem előtt, hogy az adventi koszorú, a hangulatvilágítás, a nem biztonságos égősor a legkisebb óvatlanság esetén is könnyedén tüzet okozhat!

VAS MKVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink