Hírek, aktuális / Helyi közösségfejlesztés

2018-09-04 17:20:41
Helyi közösségfejlesztés : Megjelentek az első pályázati felhívások

2018 augusztusában lezárult a „A Körmendi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása” című projektje keretében kidolgozott helyi felhívások szabályossági vizsgálata, így megjelenhetett a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában foglalt fejlesztési elképzelések megvalósítását szolgáló pályáztatási rendszer első három felhívása.
 A Stratégia mentén a HACS egy kulcsprojekt megvalósítását tervezi az akcióterületen, mely Városi fedett multifunkcionális közösségi tér kialakítása címmel jelent meg, a kulcsprojekten kívül további két nyílt helyi felhívás kiírására kerül még sor, melyek közül a most megjelent „Városi zárt közösségi terek felújítása és átalakítása” valamint a „Szabadtéri nyitott és fedett közösség-szervezési terek felújítása és kialakítása nyílt helyi felhívás a városrészi fejlesztéseket helyezi fókuszba.


250 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott Körmend a helyi közösségek erősítését és tudatosságának, jelenlétének fokozását, a helyi társadalmi szervezetek megújítását, valamint a körmendi és közösségi alapokon nyugvó gazdaság fejlesztését célzó felhíváson – mondta el Bebes István polgármester
Bebes István hangsúlyozta a most megjelent felhívások célja, hogy a városközpontban és attól távolabb eső kihasználatlan vagy kevéssé hasznosított épületei megújulásuk által közösségi térként funkcionálhassanak. A pályázati forrásból a korábbi Mozi épület átalakítását követően létrejön egy új közösségi, oktató, foglalkoztató tér, melyben lehetőség nyílik kisebb és közepes létszámú közösségek, csoportok fogadására, így nem kell majd a Körmendi Kulturális központban található előadótermének a foglaltságához igazodni. A meglévő helyiségek átalakításával létrejön néhány tároló helyiség is. Ezen helyszínt eddig nem tudtuk jól kihasználni, leromlott állapota valamint a fűtési rendszerének korszerűtlensége miatt.
Elmondta továbbá ,hogy a „Szabadtéri nyitott és fedett közösség-szervezési terek felújítása” felhívás esetében fontos cél, hogy lehetőség szerint minél több városrész, lakókörzet rendelkezzen egy funkciógazdagon felszerelt központi nagyobb játszótérrel, amely a környezetbe illesztett, a megközelítést biztosító gyalogjárdával, ivókúttal, padokkal, kerékpártárolóval, igényes növénytelepítéssel, megfelelő közvilágítással kerül kialakításra.
Minél változatosabb - funkció, forma és színgazdag játszóeszköz állományt célszerű kialakítani úgy, hogy a gazdaságos üzemeltetés biztosítható legyen az eddigi felújításoknál törekedtek az építtetők, hogy mindegyik játszótér más-más játszóeszköz típusból nyerjen kialakítást.
A Körmendi Helyi Közösség munkaszervezete www.clld.kormend.hu címen elindította a clld projekttel kapcsolatos honlapját, amely tájékoztatást kíván nyújtani a városi civil szervezeteknek a rájuk vonatkozó pályázati lehetőségekről, háttérről, a működésüket segítő információkról.



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink