Hírek, aktuális / Figyelmeztető előrejelzés

2018-03-18 09:47:25
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.03.18. vasárnap éjfélig

Hófúvás, viharos szél:
Északkeleten a jelenlegi viharos széllökések a délelőtti órákban fokozatosan a legtöbb helyen 70 km/h alá csökkennek. Azonban várhatóan a déli, délutáni órákig Borsod és Szabolcs megyében továbbra is kialakulhat erős hófúvás. Ezt követően ezeken a részeken általában gyengébb, de kiemelten Bodrogközben időnként akár erősebb hóátfúvások az éjféli órákig előfordulhatnak. Vas megye térségében az éjféli órákig gyenge hóátfúvás valószínű.

Havazás:
Az ország jelentős részén gyengül és fokozatosan megszűnik a havazás a délelőtti órákban, azonban Borsod és Szabolcs megyében a késő esti órákig számíthatunk előfordulására. Éjfélig Borsod és Szabolcs megyében 5-10 cm (a 10 cm körüli vagy feletti hómennyiség kisebb területen ezen megyék északkeleti, keleti határa közelében valószínű), másutt (elsősorban az ország északi felében) lepel-2 cm hó hullhat.

Várhatóan az éjféli óráktól délnyugaton előfordulhat kisebb havazás.

Ónos eső, fagyott eső:
A kora délelőtti órákig a Tiszántúl keleti részén, elsősorban Hajdú, Békés megye keleti részén és esetleg Szabolcs megye déli részén van esélye átmeneti előfordulására.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink