Hírek, aktuális / Ez történt az Arany és az Üstökös Kupán

2019-11-03 09:22:09
Ez történt az Arany és az Üstökös Kupán
Utánpótlás

Arany Kézilabda Torna

Minden évben megrendezésre kerül Szentgotthárdon az Arany Kézilabda Torna, melyen idén is részt vettünk. Ebben az évben szivacskézilabdásaink kaptak lehetőséget, hogy a tornán bizonyíthassák, mennyit ügyesedtek és fejlődtek. 2 csoport volt a korosztályukban, egyesületünk a B csoportba került az SZKKA A, RK Đurđevac B csapataival. A csoportmeccsek után a lányokra keresztjáték várt, így összesen 4 mérkőzést játszottak. Az első mérkőzésen kikaptak a szombathelyi lányoktól, majd döntetlent játszottak a horvátok B csapatával a körmendiek. Mivel a horvátok csapata legyőzte a szombathelyieket, csapatunk az 5. helyért játszhatott 2 mérkőzést a másik csoport 3., illetve a 4. helyezettjével. Ezt a két mérkőzést magabiztosan hozták a lányok, így 5. helyezést sikerült elérni a szentgotthárdi tornán.

Körmendi DMTE – SZKKA A (5-8)
RK Đurđevac B – Körmendi DMTE (9-9)
HIB Handball Graz – Körmendi DMTE (4-11)
Körmendi DMTE – RK Đurđevac A (11-7)

Csapat tagjai: Bakóczai Ihrig Gréta, Bucsi Luca, Kocsis Emma, Molnár Szonja Noémi, Sebők Anna, Pongrácz Anna, Rába Lotti, Sass Gréta, Varga Rebeka, Póczek Léna Pálma
Edzők: Faragó András, Cser Kitti

Cser Kitti edzői értékelése: „Először is gratulálok a lányoknak, kezd beérni az edzésmunka. Láttam szép cseleket, védekezést és védéseket is. A reggeli álmosság látszott még a szombathelyi meccsen, aztán egyre bátrabban kézilabdáztak és így 5. helyen zártunk a tornán. Még mindenki pihenhet egy kicsit, és utazunk tovább az őszi szünetben Dunaújvárosba, az Üstökös Kupára. Köszönjük a szülőknek is a biztatást, szurkolást!”




XV. Üstökös Kupa

Az őszi szünet U10-es csapatunk számára nem csak a pihenést jelentette, hiszen ekkor részt vettek a lányok a dunaújvárosi Üstökös Kupán. A torna egy napos volt ennek a korosztálynak, így október 30-án 3 mérkőzést játszottak. A mérkőzéseken nem volt eredményszámítás, hiszen náluk még a fordulókban sem számolják az eredményt, ők a játék szeretete, a mozgás miatt élvezhették a tornát. Mivel a meccseik délután voltak, így délelőtt lehetőség volt egy kis kirándulásra, ezért a csapat megnézte a Dunát, ami nagyszerű csapatépítő program volt számukra.

13.00 KSE Szentlőrinc – Körmendi DMTE
15.00 Körmendi DMTE – PC Trade Szeged PINK
16.00 KSE Bóly – Körmendi DMTE

Csapat tagjai: Bucsi Luca, Földes Hanna Nóra, Gazdag Tamara, Kocsis Emma, Molnár Szonja Noémi, Póczek Léna Pálma, Pongrácz Anna, Rába Lotti, Sass Gréta, Sebők Anna, Tuboly Lilla
Edző: Faragó András
 
Rábai Alexandra értékelése a tornáról: „Az első mérkőzésen a Kozármisleny csapatával játszottunk. A meccs elején a lányok nehezen pörögtek fel, több hiba csúszott mind a támadásainkba, mind a védekezésünkbe. Szerencsére magukra találtak a lányok és a nyitottabb védekezésünk meghozta az eredményét, nem talált fogást rajtunk az ellenfél. Remek védések voltak a kapuban is, így elől is bátrabban játszottunk, betörésekből és átlövésekből is szereztünk gólokat. Ezután következett a Szeged csapata. Ezen a mérkőzésen ellenfelünk kihasználta fizikai fölényét és dinamikusabb játékot mutattak nálunk. Már-már emberfogásos védekezésük ellen nem tudtunk mit kezdeni. A harmadik mérkőzésen ismét egy kozármislenyi csapattal kerültünk szembe. A lányok már mentálisan és fizikálisan is fáradtak voltak, ez meglátszott a játékunkon: nem volt olyan kemény a védekezés, mint az előző meccseken, így több könnyű gólt kaptunk. Támadásban pedig nem mentek a passzok, az ellenfél könnyen elvette a labdát. Összességében örülök, hogy mindenkinek sok játéklehetőséget tudtunk biztosítani és büszke vagyok a csapatra.”

Cser Kitti értékelése: „Bizakodva indultunk neki a tornának, hiszen az Arany Kupán mutatott teljesítmény alapján bátor játékot és remek védekezést vártam. Sajnos az első mérkőzés elején ez nem mutatkozott meg, teljesen megzavarodtunk és nem tudtuk, hogy mit kellene tenni. Szerencsére sikerült rendezni sorainkat, így bátrabb játékkal sikerélményhez jutottak a lányok. A második mérkőzésen megijedtünk az ellenféltől, ez látszódott a játékon, de igyekeztünk harcolni, bár a nyitott védekezéssel nem tudtunk mit kezdeni, sokszor elbújtunk a védők mögé, ezzel könnyen eladtuk a labdákat. A harmadik mérkőzésen fáradtan léptek pályára a lányok, így nehezebben tudtak koncentrálni, de ennek ellenére küzdöttek, harcoltak. Egy jó kis csapat kovácsolódik a lányokból, mi is azon leszünk, hogy minél többet tudjunk kihozni belőlük.”
 

Forrás: kormendkezilabda.hu

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink