Hírek, aktuális / Darts Klub hírek

2019-05-16 17:28:09
Körmendi dartsosok a világ legjobbjai között – egyelőre nézőként

Klubunk 5 tagjának (kiegészülve 2 SZDCSE játékossal) vasárnap megadatott, hogy nézőként részt vehessen a Grazban megrendezett PDC European Tour 5. versenyén. Az ott átélt élményekről a KDC játékosa, Szép Máté mesél:
„Péntektől fogva nyomon követtük a Grazi forduló eseményeit és szurkoltunk kedvenceinknek, hogy a 16-ba jussanak, mivel a vasárnapi program a nyolcaddöntőkkel kezdődött. A pénteki napon igazán egyetlen emberért szorítottam, a sport legendája Raymond van Barneveld játszott. Szerencsére egy magabiztos 6-1-es győzelemmel jutott tovább, azonban a szombati napon, a hazai pályán játszó Mensur Suljovic kiejtette Őt.
Számomra a legszomorúbb Michael Smith korai kiesése volt, hiszen Ő a személyes kedvencem. A Bronzed Adonis, azaz Steve Beaton gázolt át rajta, aki óriási formában van az elmúlt hetekben: 9 nyilast dobott Németországban, Grazban pedig Smith után Rob Crosst is hazaküldte egy viszonylag sima 6-2-vel.
Vasárnap délelőtt 11:00 környékén érkeztünk meg a helyszínre, ahol már hosszú sorban vártak az emberek a bejutásra. A színpadhoz közel sikerült helyet szereznünk, a kezdésig szűk 1 óra volt hátra. Igazi PDC hangulat uralkodott, mindenfelé jelmezes emberek énekeltek. Felcsendültek a darts eseményeken klasszikusnak mondható rigmusok: „Taylor Wonderland” „Stand up, if you love the Darts”.


A mérkőzéseket nem venném egyesével sorra, mert napokig tudnék róluk beszélni. Amit kiemelnék, hogy Mensur Suljovic fogadtatása elképesztő volt. Le a kalappal az osztrákok előtt, rajtuk aztán nem múlott a mérkőzés kimenetele. Folyamatosan bíztatták, zengett a „Mensur Mensur” több ezer ember torkából.
Összességében csak ajánlani tudom bárkinek, ha lehetősége nyílik, hogy részt vehessen PDC rendezvényen, ne habozzon! Elképesztő érzés élőben testközelből látni Michael van Gerwent, Peter Wrightot, Rob Crosst és a többieket. Rendkívül barátságosak, Adrian Lewis például közös fotókat is engedett készíteni. Közvetlenül a bevonulást megelőzően Gervyn Price, Nathan Aspinal és James Wade osztották az autogramokat. Átélhettük, milyen élőben Daryl Gurney bevonulása a „Sweet Caroline” dallamára, ami szenzációs, óriási élmény volt. Ha tehetem, ismét ellátogatok egy PDC rendezvényre. „

 
 
A mi csapatunk egy új formáció, a tavalyi két NBIII - as csapatból lett összegyúrva. Az előző szezon volt számomra az első a Nemzeti Csapatbajnokságban, ráadásul egyből csapatkapitányként szerepeltem. A többiek között is voltak, akik újoncként vágtak neki az évnek, ennek ellenére csupa pozitív élménnyel és szép eredményekkel gazdagodtunk. A Szombathely II. és III. csapatával, illetve a Balatonfüred DC-vel kerültünk egy csoportba. Az év során Balatonfüreden sikerült megnyernünk a fordulót, ami remek hatással volt a csapatösszetartásra. Sajnos az év végi döntőbe nem jutottunk be, de mindenképp elégedettek voltunk, hiszen a célkitűzésünket, hogy nyerjünk meccseket a szezonban, jócskán túlléptük.
Idén vérfrissítésen esett át a csapat, jöttek új emberek, köztük a Klubunk egyik legnagyobb reménysége: Budavári Zsombor, aki idén bekerült a magyar válogatott bő keretébe. A csapat tagja Nagy Máté is, aki országos bajnok serdülő korosztályban.
A célunk, hogy kvalifikáljuk magunkat az év végi döntőre, de mindenekelőtt az, hogy minél több mérkőzésből győztesként kerüljünk ki.
A csapat tagjai: Biró Béla, Biró Bálint, Nagy Tamás, Nagy Máté, Budavári Zsombor, Kiskós Dávid, Szép Máté, Marosi Zsolt, Koncz Zoltán, Horváth Ferenc, Unger László

 


Talán sokaknak már nem kell bemutatkoznunk:
Rábahídvégről jöttünk, mesterségünk címere: DARTS.

 
Idén januárban létrejött az átigazolás, amit régóta vártunk. 6 fővel váltottunk klubot annak reményében, hogy játéktudásunkkal, eredményeinkkel és csapatszellemünkkel hozzájáruljunk a körmendi dartsélethez.
A társulat magja már három csapatbajnoki szezont tudhat a háta mögött, így valamely tapasztalatunk már van ebben a versenyszámban. Előzőleg valamennyi szezonunkban az aktuális csoportunk második helyén végeztünk (2016 - Keszthely, 2017- Sopron, 2018 - Zalaegerszeg ellen maradtunk alul), így motivációban nem lesz hiány. Csapatunk egy valódi baráti társaság, ezért nem volt soha vita egy-egy gyengébb szereplés után.


A klubhoz való igazolásunk okán két új játékos is belépett a körmendi klubba és így csapatunkba: Biró-Balogh Zoltán és Tóth Gergő. Mindkettőjüknek az első szezonja lesz ez, ahogyan a jövő szombati megmérettetés csapatunk számára lesz az első alkalom, ahol debütálhatunk Körmend színeiben. Ellenfeleink pedig:
BEAC Hollywood, Kolor DSE Elvira, Darányi KSE I
Mivel központosítva lett a csapatbajnokság így nem ismerjük egyik ellenfelet sem személyesen, de azt tudjuk, hogy a darányi csapat tavaly még egy osztállyal feljebb versenyzett az NBII-ben, illetve egyénileg is országosan elismert versenyzőik vannak, ha csak az idei Nemzeti Bajnokság fordulóin szerzett eredményeiket nézzük (mind felnőtt, mind utánpótlás)
Célunk az idei évre hogy minél jobb eredményt érjünk el a csoportban es megcélozzuk az év végi NBIII-as döntőt.
Csapatunk tagjai:
Biró-Balogh Zoltán, Biró Martin, Farkas Dániel, Farkas Máté, Góger Tamás, Horváth László, Tóth Gergő, Pintér Patrik



Bíró Martin
csapatkapitány

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-19 10:08

Meghívó

főzőversenyreTovább

2024-04-19 09:54

Ébresztő Körmend

Idén is felkeltjük...Tovább

2024-04-19 08:13

Ülésezik Körmend Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

2024. április 25-én (csütörtökön) 8.00. órai kezdettelTovább

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

2024-04-18 16:20

Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntője Körmenden

Továbbjutott az Olcsai csapataTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink