Hírek, aktuális / Csíksomlyói Búcsú

2020-01-06 16:21:27
CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ


Időpont: 2020. május 27-június 1-ig (6 nap, 5 éjszaka) Szállás: 1 éjszaka Csernakeresztúron a falusi turizmus keretében, 4 éjszaka Csíkszeredán a Merkúr hotelban. Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)


1.nap: Indulás kora reggel. Határátlépés Nagylaknál. Első helyszín Arad, ahol a Szabadság-szobor és az Aradi vértanúk emlékművénél emlékezünk hőseinkre. A város nevezetességeit, a városháza, a színház, a kultúrpalota, minorita templom, és a vár épületeit is látni fogjuk. Majd Déván felvonóval felmegyünk „Kőmíves Kelemen várába”, ahonnan jó idő esetén szép kilátás nyílik a környékre. Vacsora és szállás Csernakeresztúron családoknál. A falu a falusi turizmus egyik központja.

2.nap: Reggeli után indulás Gyulafehérvárra. Itt a csoport meglátogatja a 13. századból származó Szent Mihály katolikus székesegyházat, ahol többek között Hunyadi János és fia László, valamint János Zsigmond, Izabella királyné és Márton Áron síremléke is található. Balázsfalván és Medgyesen keresztül utazunk Székelykeresztúrig. Itt megállunk Gyárfás kúriánál, ahol Petőfi az utolsó éjszakáját töltötte. Székelyudvarhelyen keresztül érkezünk az esti órákban szállásunkra Csíkszeredába.

3.nap: Ezen a napon felkeressük a páratlan lelki élményt nyújtó csíksomlyói kegytemplomot. Brassó megyébe látogat a csoport. Prázsmáron a Világörökség részét képező szász erődtemplom vár bennünket. Brassóban a város legfőbb nevezetessége a Fekete templom és szőnyeggyűjteménye, valamint a belváros nyújt maradandó emléket.

4. nap: Csíksomlyói búcsú napja. A katolikus magyarok legnagyobb találkozója, ahol többszázezer ember jelenik meg. Aki nem szeretne felmenni a Nyeregbe, a templom kertjében is követheti a misét hangosításon keresztül. Elmondhatatlan élmény és érzés, amit csak itt lehet megtapasztalni. A mise után is szabadprogram a búcsúban, illetve a városban. Egy csoport reggel 8 órakor indul fel a Nyeregbe. Nyilván, aki jó helyre szeretne kerülni, közel az oltárhoz, annak ajánlom ezt a közös indulást. De egyébként mindenki szabadon döntheti el, hogy mikor indul a szentmise helyére. A szentmise ottani idő szerint 12.30-kor lesz. A búcsú napján este a szállodában, a vacsora után kb. 19.00-tól lesz egy kis táncos mulatság, ami már hagyományosnak tekinthető ebben a szervezésben.

5. nap: Reggeli után indulunk a Gyergyói medencébe. Marosfőn, Gyergyószentmiklóson keresztül megyünk a Gyilkos-tó és a Békás-szoros bámulatosan szép vidékére. A döbbenet ezen a napon sem marad el, hiszen az út során páratlan élményben lesz részünk. Útközben Madéfalván megállunk a madéfalvi tragédia emlékművénél. Hazaérkezés várhatóan 18 órakor lesz a szállásunkra. Majd onnan autóbusszal elmegyünk és részt veszünk a 19 órakor kezdődő pünkösd vasárnapi ünnepi szentmisén a csíksomlyói kegytemplomban.

6.nap: Reggeli után indulunk hazafelé. Előbb Farkaslakára érkezünk, ahol tiszteletünket tesszük Tamási Áron sírjánál, valamint vásárlási lehetőség lesz. Tovább utazunk Korondra, ahol mindenki kedvére vásárolhat a bőséges kínálatban vagy nézelődhet. A vásárlás után kb. 13 óra körül indulunk haza Nagyváradon keresztül. Érkezés várhatóan az éjfél utáni órákban.


Az út során sok látnivalóban lesz részük, amiről folyamatosan tájékoztatást kapnak.


Részvételi díj: 41.000 Ft és 140 euró (buszköltségek, idegenvezetés, szállás, reggeli, vacsora)
Belépő: kb.50 lei


Jelentkezés: Sipos Éva 30/ 2882-104 Molnár Lajos 30/747-9654

 
Utazzunk együtt a magyarság legnagyobb egyházi ünnepére.
Mindenkit sok szeretettel várunk!!!


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink