Hírek, aktuális / Bojan Hristovski lesz az Egis Körmend másodedzője

2018-07-11 11:11:10
Bojan Hristovski lesz az Egis Körmend másodedzője
 
 
A szakember és a klub között köttetett szerződés aláírásával eldőlt, hogy a macedón Bojan Hristovski lesz Antonis Constantinides segítője és az U20-as csapatunk vezetőedzője a következő szezonban.
 
Klubunknak számos jelöltje volt erre a posztra, köztük fiatal, hazai szakemberek is. Végül Bojan Hristovski lett a befutó, aki Magyarországon még nem dolgozott, viszont volt már másodedzője Antonis Constantinidesnek. A romániai Energia Targu Jiu munkáját irányították együtt, amikor csapatuk az Egis Körmenddel is megküzdött a nemzetközi porondon.
 
A vezetőedző így fogalmazott segítőjéről:
„Bojan Hristovski az egyik legjobb kosárlabda szakember hazájában, aki fiatal korosztályokkal is eredményesen dolgozott (U16, U18, U20) de felnőtt vezetőedzői tapasztalata is van. Nagy segítségemre lesz abban, hogy fejlesszük a körmendi fiatalokat mind a felnőtt csapatban mind pedig az U20-as keretnél. De a taktikai feladatoknál és az ellenfelek feltérképezésében is fontos szerepe lesz. Mindebben biztos vagyok, hiszen dolgoztam már együtt vele Romániában, ahol nem csak a bajnokságban szerepeltünk eredményesen, de a FIBA EuroChallenge négyes döntőjébe is bejutottunk, ahol végül a harmadik helyen zártunk. Számomra ez volt a legjobb megoldás a másodedzői poszt betöltésére, nagyon örülök annak, hogy újra Bojannal dolgozhatok a következő szezonban!"
 
Az 1979. május 28-án született szakember anyanyelve mellett angol, szerb és bolgár nyelven is jól beszél. Elmondta, hogy örömmel érkezik Körmendre:
 
„2003-óta dolgozom edzőként, hazám több korosztályos válogatottját is irányítottam, de másodedzőként és vezetőedzőként is dolgoztam Macedóniában. Spanyolország és Románia után a magyarországi munka egy új élmény lesz számomra a pályafutásom során. A vezetőedzővel, Antonis Constantinides-szel már dolgoztam együtt, amikor először vállaltam munkát Romániában. Akkor az ottani kosárlabdázás legnagyobb sikerét értük el azzal, hogy a nemzetközi kupa négyes döntőjébe jutottunk és ott harmadikak lettünk. A körmendi csapatról tudom, hogy az egyik legjobb Magyarországon, amelyiknek a legjobb szurkolótábora van. Várom már, hogy elkezdjük a közös munkát a csapattal és remélem, hogy a vezetőedzővel, Antonis Constantinides-szel együttműködve sikeres szezon vár ránk, amelynek során sok győzelemnek örülhetünk együtt a Körmend rajongóival."

Forrás: Egis Körmend

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

2024-04-18 16:20

Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntője Körmenden

Továbbjutott az Olcsai csapataTovább

2024-04-18 15:56

Áramszüneti tájékoztató

Új fogyasztó bekötéseTovább

2024-04-18 10:42

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-04-18 10:34

Gyermek Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink