Hírek, aktuális / Biztonságosabb lesz a vasúti átjáró

2019-09-20 09:48:23
Jelentősen biztonságosabb lesz Körmend egyik legforgalmasabb, kerékpárosok és gyalogosok által használt vasúti átjárója. A Körmendi önkormányzat, a GYSEV Zrt., a Körmend Múltja, Jelene és Jövője Közhasznú Alapítvány, valamint az EGIS Gyógyszergyár Zrt. összefogásának eredményeként fény- és félsorompóval szerelték fel és teljesen átépítették a Mátyás király utcai vasúti átjárót. Körmend egyik legforgalmasabb vasúti átjárója a Mátyás király utcában található, amely az északi és déli városrész között helyezkedik el.

Ezen keresztül lehet eljutni a Körmendi Ipari Parkba, ahol jelenleg a város és a térség legnagyobb munkáltatója, az EGIS Gyógyszergyár Zrt. helyi gyáregysége is megtalálható, több más nagyobb munkáltató mellett. Körmend Város Önkormányzata a „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” c. pályázati felhívás keretében új kerékpárutat épített ki a Mátyás király utcában, egészen az EGIS Gyógyszergyárig. Az útvonalon található vasúti átjáró azonban sorompó berendezéssel nem rendelkezett és szélessége sem volt elegendő a biztonságos átvezetéshez. Körmend Város Önkormányzata, a GYSEV Zrt., a Körmend Múltja, Jelene és Jövője Közhasznú Alapítvány és az EGIS Gyógyszergyár Zrt. közös együttműködéssel kialakította a kétirányú kerékpáros átvezetést a Mátyás király utcai vasúti átjáróban: az átjárót fény- és félsorompóval szerelték fel, elbontották a korábbi labirintkorlátot, kiszélesítették az átjárót és új, átvezető gumi elemeket fektettek le a szakemberek.
Az EGIS Gyógyszergyár Zrt. a kezdetektől fogva a beruházás mellé állt, mivel nagyon sok munkavállalója közelíti meg kerékpárral a gyógyszergyár üzemét. A biztonságos és szabályos áthaladásért megvalósult beruházás lebonyolítását a GYSEV Zrt. vállalta. A fejlesztés elsődleges célja, hogy Körmend város belterületén a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő közlekedésfejlesztési intézkedések elősegítsék az élhető, biztonságos városi környezet kialakítását.
Az új kerékpárút, valamint a ma átadott vasúti-kerékpáros átjáró kialakítása is hozzájárul a levegőszennyezés és zajterhelés csökkenéséhez, a fenntartható közlekedési módot választó lakosok részarányának növeléséhez. Továbbá a szén-dioxid kibocsátás csökkenése hozzájárul a környezet megóvásához, a klímavédelemhez, az egészségesebb városi élethez. További cél, hogy csökkenjen a kerékpáros balesetek száma, illetve lehetőség szerint teljesen megszűnjön, valamint Körmenden pozitív irányba változzon a kerékpárral közlekedők száma, csökkenjen a munkahelyek elérési ideje.

A kerékpárút és az új vasúti átjáró beruházását, ünnepi átadó rendezvényen méltatták:
Bebes István Körmend Város polgármestere
Kövesdi Szilárd a GYSEV Zrt. vezérigazgatója
Dr. Hodász István az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-19 09:16

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-03-19 09:06

Idén 780 éves lesz a város, készülnek az évfordulóra

Egyeztető fórumot tartottak a város civil szervezeteinek részvételévelTovább

2024-03-18 15:14

Ovilátogató

Dienes Lajos Katolikus ÓvodaTovább

2024-03-18 11:41

Körmendi bemutatkozó Győrben

"Körmendi fotós szemmel"Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink