Hírek, aktuális / A vizek veszélyeire hívjuk fel a figyelmet!

2018-06-20 11:55:17
A vizek veszélyeire hívjuk fel a figyelmet!

Elérkezett az iskolai szünidő, egyre több gyermek tölti szabadidejét a vízparton. Arra figyelmeztetjük a szülőket, hogy ne engedjék a gyerekeket fürdeni ott, ahol nincs kijelölt fürdőhely.

Az elmúlt két évben nem kellett a nyári szünetben fürdő gyermeket, vagy felnőttet menteni a tűzoltóknak vagy más szervezeteknek Vas megyében. Ennek ellenére hívjuk fel a figyelmet, hogy csak és kizárólag kijelölt fürdőhelyen szabad a fürdőzés. Vigyázzunk az alkoholfogyasztással is, ezt követően ugyanis tilos a fürdőzés, továbbá jóllakottan, tele gyomorral sem ajánlatos a vízbe menni. A gyengén úszók biztonságuk érdekében csak sekély vízben fürödjenek. Amennyiben valamilyen használati tárgy elsodródik a vízben, lehetőleg ne ússzanak utána, hiszen ezzel az életüket kockáztatják!
A vízi járművek használata is fokozott figyelmet igényel, csak a megfelelő szabályok betartásával és képesítések mellett lehet ezeket használni. A kisebb hajókat, csónakokat, kenukat tizennégy év feletti, evezésben gyakorlott és a hajózási szabályokat ismerő személy használhatja.

Szinte minden baleset az emberi felelőtlenség miatt történik. Mentéskor mindig az első és legfontosabb szabály az, hogy a mentő személye biztonságban legyen.

Baj esetén először mindig hívjunk segítséget és csak utána gondoljuk át, hogy mi tudunk-e tenni valamit a bajbajutott kimentésében. Minél körültekintőbben járjunk el, saját életünket sohase kockáztassuk! Aki nem százszázalékosan biztos a technikai és fizikális felkészültségében, semmiképp se induljon az illető megmentésére. A bajba jutott ember önkéntelenül is veszélybe sodorhatja a mentő személy életét! Míg a szakszerű segítség megérkezik, megpróbálhatjuk például kötéllel vagy bottal segíteni a fuldoklót, miközben a stresszoldásról sem feledkezünk meg, fontos a folyamatos szemkontaktus és nyugtatás.

Ha azt észleljük, hogy valaki bajba került, azonnal hívjuk segítséget a 112-es segélyhívó telefonszámon!

VAS KVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-11-20 20:22

FIBA EC 5. forduló

Legia Warszawa - Egis KörmendTovább

2019-11-20 17:17

Véradás

a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs KözpontbanTovább

2019-11-20 11:32

Ne használjuk szemetesnek a kandallót!

Környezetünk, egészségünk védelme kiemelkedően fontosTovább

2019-11-20 11:25

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2019. november 21-27.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink