Hírek, aktuális / A XV. RSOE - Szent Flórián – emléktúra kiírása

2018-03-23 08:41:54
A XV. RSOE - Szent Flórián – emléktúra kiírása
 
 2018. május 18 – 20-án, immár tizenötödik alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, és az RSOE Vas Megyei Szervezete az RSOE - Szent Flórián emléktúrát a tűzoltók és más tüzes mesterségek védőszentjének tiszteletére.

Az idei túra – hagyományainkhoz híven - egy vízi, egy gyalogos és egy kerékpáros túranapból áll.
A túra bármely napja teljesíthető önállóan is vagy együttesen.

A túrára önállóan nevezhet bármely nagykorú személy, kiskorúak indulására csak szülői felügyelettel van lehetőség. A víztúrára a hajók korlátozott száma miatt csak 85 fő jelentkezését tudjuk elfogadni, a jelentkezés sorrendjében.
A túrára a nevezési díjat nem szedünk, azonban akik az evezést is választják kb. 3000 Ft költséggel, (hajók, evezők, mentőmellények bérleti díja, hajószállítás. kikötési díj,), plusz a szállásdíjjal számolhat. A hajók bérleti díját a regisztrációkor szedjük össze, a szállásdíjat mindenki egyénileg rendezi.

A túrára nevezést csak on-line, a http://vas.katasztrofavedelem.hu/  vagy a http://floritura.uw.hu/index.php oldalon keresztül fogadunk el! A nevezésre 2018. április 23. 0900 és 2018. május 10. 1200 között van lehetőség.

A túrán való részvételnek feltétele:
            1. nap: ÚSZNI TUDÁS!!!
            2. nap: átlagos fizikai állóképesség.
            3. nap: saját kerékpár + személyi igazolvány vagy útlevél. (kerékpár kölcsönzése nem áll módunkban)

Az idei túrán a régi visszatérő túratársaknak már ismert helyszínen állandó táborhely lesz (Alpokalja Kemping, Szentgotthárd, Füzesi út 8.), így nem szükséges a naponkénti költözködés, csomagszállítás. A túrán résztvevők szállása saját sátorban, hálózsákban történik, ezekről mindenkinek önállóan kell gondoskodni. A sátordíj (felnőtt: 1.200 Ft/fő/éj, gyermek és nyugdíjas: 900 Ft/fő/éj, 18 év felett idegenforgalmi adó: 500 Ft/fő/éj) a helyszínen egyénileg a fizetendő a kemping üzemeletetőjének.

Étkezés: a táborhelyen csak a hozott étel elfogyasztására van lehetőség (tűzrakó hely van), bolt, kocsma a városban található.
 
A túra programja:

1. túranap: Vízitúra a Rába folyó egy izgalmas szakaszán (természetesen amennyiben a vízállás nagysága miatt ez veszélyes lenne, úgy sajnos a víztúra elmaradhat) Alsószölnökről (Osztrák-Magyar határ) Szentgotthárdra (kb. 10 fkm). A Szent Flórián túrák történetében ez lesz az egyik legrövidebb vízi út. Viszont minden bizonnyal a legizgalmasabb is, hiszen a Rábának egy keskeny, sekély, ám zúgókkal és átemelésekkel tarkított szakaszán kell evezni. A tervezett indulás dél körül van Szentgotthárdról a kempingből, a vízreszállás helyére, érkezés pedig a délutáni órákban a táborhely előtti kikötő helyre.
A továbbra is fenn kell tartanunk: ha valaki előzetesen leadta a jelentkezését a vízitúrára, és akadályoztatása, visszalépése esetén a túra előtti 3. nap (2018. május 15.) 16 óráig nem jelzi felénk telefonon, hogy mégsem tud részt venni, a bérleti díjat az esetben kénytelenek leszünk beszedni tőle, ugyanis a költségek nagy részét a hajók szállítása jelenti, amely már a túra előtti napon megtörténik!

2. túranap: Gyalogtúra: A táborhelyről a Hársas-tó, Farkasfa, Apátistvánfalva és Szakonyfalu érintésével 35-km-en, kijelölt turistaúton zajlik (térkép: Őrség turista térkép).

3. túranap: Kerékpártúra A táborhelyről Heiligenkreuz im Lafnitztal, Güssing (Németújvár), Urbersdorf, Strem, Hagensdorf, Luising (államhatár), Kemestaródfa, Csákánydoroszló, Gasztony, Rátót, Rábagyarmat, Csörötnek, Magyarlak útvonalon (kb 65 km, kisforgalmú műúton, esetleg kavicsos mezőgazdasági úton) zajlik. A kerékpártúrán való részvétel feltétele a személyi igazolvány vagy útlevél és a közúti közlekedésre alkalmas kerékpár megléte, és a KRESZ vonatkozó előírásainak betartása.

A túrát teljesítők emléklapot kapnak.
A túrával kapcsolatban további információk szerezhetőek telefonon a túra szervezőitől valamint a http://vas.katasztrofavedelem.hu  weblapon.
Poór Balázs           20/350-99-56
Lengyel Lajos       20/933-41-83

A jelentkezést
2018. április 23. 0900 -kor indítjuk,
2018. május 10. 1200 -kor zárjuk le a http://vas.katasztrofavedelem.hu  oldalon.

A gyalog- és a kerékpártúrára a helyszínen is el tudunk fogadni jelentkezést.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-08-24 09:59

Betonoszlopnak csapódott

Körmenden a Berzsenyi utcábanTovább

2019-08-23 11:49

Ittasan vezette autóját, büntetőeljárás lett a vége.

büntetőeljárást indított a Körmendi RendőrkapitányságTovább

2019-08-22 16:16

Városi Televízió műsorajánló

12. Ez történtTovább

2019-08-22 04:52

AGORA - Savaria Filmszínház műsora

2019. augusztus 22-28.Tovább

2019-08-22 04:47

Modern és naprakész weblapot kapott az Olcsai honlapja

hasznos segédlet kíván lenniTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink